به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی روز چهارشنبه در نشست کارگروه تخصصی اشتغال استان اظهار داشت: قابل قبول نیست این استان در پرداخت تسهیلات مشاغل روستایی و عشایری رتبه 17 را در بین استان های کشور داشته باشد.
وی افزود: در شرایطی که فرآیند پرداخت این تسهیلات شفاف و شرایط طرح ها و بانکها در همه کشور یکی است، چرا باید ما از 16استان دیگر عقب بمانیم؟
وی گفت: پذیرفته نیست بانکها کمی شمار شعب شهرستانی را بهانه پایین بودن میزان جذب تسهیلات عنوان کنند.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی گفت: چهار بانک عامل در استان، مکلفند تا 2 هفته دیگر با برگزاری نشست های مستمر و با محوریت بانک ملی، رتبه استان در این شاخص تک رقمی کنند.
شجاعی افزود: دبیرخانه کارگروه اشتغال استان موظف است تا مشکلات پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری را با همکاری فرمانداران شناسایی و بررسی کند.
وی گفت: مشکلات احتمالی پیش روی پرداخت تسهیلات مشاغل روستایی و عشایر، از جمله مشکلات حوزه مالیات، ثبت اسناد و املاک و شهرداری ها در اسرع وقت باید شناسایی و راهکارهای لازم برای حل آن ارائه شود.

* مدیران کل، ادارات را در شهرستان ها مستقر کنند
استاندار خراسان شمالی با اشاره به گلایه فرماندار راز و جرگلان از مستقر نبودن برخی دستگاه های اجرایی و بانک ها در این شهرستان مرزی، گفت: دستگاه های اجرایی باید در همه شهرستانها نمایندگی داشته باشند.
شجاعی افزود: نبود اداره در یک شهرستان، به معنای عدم حضور و خدمات رسانی آن دستگاه و تعلل مدیر مربوطه است.
اکنون چهار بانک پست بانک، بانک توسعه تعاون، بانک کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید، عاملیت پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری را در خراسان شمالی دارند.
رتبه این بانکها در پرداخت تسهیلات مزبور در بین استانهای کشور به ترتیب 20، پنج، 23، 23 و در مجموع 17 درصد است.
در خراسان شمالی به پست بانک 58 درصد، بانک توسعه تعاون 96 درصد، بانک کشاورزی 50 درصد و صندوق کارآفرینی امید 59 درصد و در مجموع 60.5 درصد از تسهیلات ابلاغ شده است.

* اختلاف نظر در شرایط سنی کارورزان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در این نشست گفت: تاکنون در استان هزار و 590 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل روستایی و عشایری به 2 هزار و 540 طرح پرداخت شده است.
حسن نوری اظهار داشت: پرداخت 2 هزار و 742 میلیارد ریال تسهیلات به 2 هزار و 954 طرح در بانک ها مصوب شده که 2 هزار و 107 میلیارد ریال تسهیلات منجر به انعقاد قرارداد برای اجرای 2 هزار و 752 طرح شده است.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از افزایش قیمت ها برای اجرای طرح های اشتغال زا گفت: پیشنهاد می شود دستگاه های اجرایی با همکاری بانک ها برای تدوین طرح های متمم، بررسی های لازم را انجام دهند.
نوری با اشاره به اجرای طرح کارورزی در استان گفت: سهم استان در این طرح، جذب یکهزار و 900 نفر است که تا کنون 618 نفر با عقد قرارداد، جذب شده اند.
وی افزود: یکی از مشکلات در این طرح، اختلاف با سازمان تامین اجتماعی در زمینه شرایط سنی پذیرش کارورز است زیرا شرط سنی تعیین شده در آیین نامه سازمان تامین اجتماعی کمتر از چیزی است که در آییننامه تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمده است.
وی گفت: اختلاف با سازمان تامین اجتماعی در زمینه شمار کاورزان مجاز به ازای شمار بیمه شدگان در کارگاه ها هم هنوز حل نشده است، اکنون به ازای هر 2 نفر بیمه شده یک کارورز به هر واحد پذیرنده، تعلق می گیرد اما در این رقم هم اختلافاتی با تامین اجتماعی وجود دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اظهار داشت: شرایط به کارگیری کارورز در واحدهایی که کارگر بیمه شده ندارند، هم هنوز مشخص نیست.

* مستقر نبودن ادارات در راز و جرگلان
فرماندار راز و جرگلان هم در این نشست گفت: نبود برخی ادارات و بانک ها در این خطه مرزی، سبب شده تا متقاضیان دریافت وام، مسیر این شهرستان تا بجنورد را بپیمایند و همین یکی از علل جذب نشدن تسهیلات است.
محمد زارعی اظهار داشت: پرونده متقاضیان به ارزش 530 میلیارد ریال معطل دریافت تسهیلات روستایی و عشایر است که از این رقم 58 میلیارد ریال توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.
وی ناتوانی مالی متقاضیان دریافت تسهیلات برای تامین آورده را از دیگر علل جذب نشدن تسهیلات عنوان کرد و افزود: متقاضیان توانایی تامین 20 درصد سهم آورده خود را ندارند.
زارعی تصریح کرد: انتظار می رود برای حل این مشکل، آورده متقاضی مرحله به مرحله و با پرداخت مرحله ای تسهیلات، دریافت شود.
فرماندار رازوجرگلان تامین ضامن را از دیگر مشکلات عنوان کرد و افزود: انتظار می رود کسبه نیز به عنوان ضامن پذیرفته شوند.
استان 863 هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.
7185/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.