محمدرضا غلام زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون 45 هزار نفر در این استان عضو صندوق بیمه روستایی و عشایری هستند.
وی تعداد خانوارهای عضو شرکت های تعاونی عشایری در شهرستان های شیروان، اسفراین، بجنورد و فاروج را چهار هزار و 500 خانوار عنوان کرد و افزود: تاکنون یکهزار و 430 نفر از این تعداد از طریق تعاونی ها خود را بیمه اجتماعی کرده اند.
وی افزود: هم اکنون ایجاد شرکت تعاونی عشایری در مانه و سملقان نیز در دست اقدام است.
غلام زاده اظهار داشت: از مجموع بیمه شده ها 310 نفر از اسفراین، 320 نفر از بجنورد، 600 نفر از شیروان و 200 نفر از فاروج خود را بیمه کرده اند.
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی گفت: برخی از خانوار های عشایری نیز که در روستا سکونت یافتند از این طریق خود را بیمه کرده اند.

* بیمه اجتماعی خانوار های عشایری خراسان شمالی را پایش می کند
وی با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی خانوارهای عشایری خراسان شمالی را پایش می کند گفت: با همکاری اداره کل امور عشایر استان این طرح اجرا خواهد شد.
غلام زاده افزود: هم اکنون اطلاعات بیمه ای دقیقی از خانوارهای عشایری استان در دست نداریم زیرا که تعدادی از آنان در استان گلستان و سایر مناطق در زمان قشلاق حضور دارند و همچنین نیز برخی از آنان نیمه کوچرو هستند که در روستاها مستقر می شوند.
وی اظهار داشت: اداره کل عشایر از طریق کد ملی تمامی خانوار های زیر پوشش را شناسایی خواهد کرد تا افردی که هیچ نوع بیمه ای ندارند عضو این صندوق شوند.
غلام زاده با بیان اینکه بیمه شدگان باید تنها چهار ماه حق بیمه پرداخت کنند، افزود: مابقی حق بیمه بیمه شدگان روستایی و عشایری توسط دولت پرداخت می شود.
وی گفت: در بیمه روستایی و عشایری هشت سطح درآمدی وجود دارد که در پایین ترین سطح، بیمه شونده سالانه 2 میلیون و 400 هزار ریال حق بیمه پرداخته و در برابر آن چهار میلیون و 800 هزار ریال نیز توسط دولت پرداخت می شود.
غلام زاده افزود: در بالاترین سطح درآمدی نیز حق بیمه افراد پنج میلیون و 400 هزار ریال در سال است و دولت 10 میلیون و 800 هزار ریال در قبال آن کمک می کند.
وی هدف امسال این صندوق را تمرکز بر بیمه کردن تمامی خانوار ها عنوان کرد و افزود: تلاش داریم دست کم سرپرست خانوار زیر پوشش بیمه قرار گیرد تا در زمان بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت، خانواده وی دچار مشکل اقتصادی نشود.
غلام زاده اظهار داشت: امسال ستاد توسعه بیمه روستایی و عشایری در استان تشکیل خواهد شد و تمام دستگاه های مرتبط و ارگان ها در این امر دخالت داده می شوند.
وی افزود: این صندوق تلاش دارد تا در یک دوره سه ساله 100 درصد جامعه هدف را زیر پوشش قرار دهد.
وی با بیان اینکه اکنون 40 درصد جمعیت مشمولان بیمه در استان زیر پوشش صندوق هستند، اظهار داشت: هم اکنون یکهزار و 500 خانوار مستمری بگیر هستند.
غلام زاده اظهار داشت: نخستین گروه زیر پوشش صندوق، 2 سال آینده بازنشسته خواهند شد اما تاکنون 300 نفر بازنشسته پیش از موعد داشته ایم که از تمامی خدمات برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه هنوز جامعه روستایی به بحث بیمه اعتماد کافی ندارند، افزود: یقینا بعد از اولین گروه بازنشستگی و مشاهده عواید بیمه، استقبال از این طرح زیاد خواهد شد.
استان خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد که حدود 44 درصد آنان در روستاها سکونت دارند و 37 تا 42 درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
حدود پنج هزار خانوار از جمعیت خراسان شمالی نیز مشتمل بر حدود 30 هزار نفر، عشایر هستند.
3007/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.