وحید واسطه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 14 سال از آغاز بهره برداری از سد شیرین دره سپری شده و در این مدت سالانه یک میلیون مترمکعب گل و لای و رسوب وارد مخزن این سد شده است.
وی افزود: در مطالعه سدها، حجمی از ورود گل و لای به مخزن پیش بینی و بر این اساس عمر مفید برای آن تعریف می شود اما میزان رسوب گذاری در سد شیرین دره، بیش از پیش بینی ها بوده است.
واسطه گفت: بر اساس مطالعه مشاور، سالانه 600 هزار مترمکعب رسوب گذاری در مخزن سد شیرین دره پیش بینی شده بود اما در این سال ها سالانه 400 هزار مترمکعب، بیشتر از پیش بینی ها گل و لای وارد مخزن سد شده است.
به گفته معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، اکنون ظرفیت مفید سد شیرین دره با 14 میلیون مترمکعب کاهش به 62 میلیون مترمکعب رسیده است.
سد شیرین دره در 65 کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد در محدوده شهرستان مانه و سملقان قرار دارد و یکی از بزرگ‌ترین سدهای خراسان شمالی است که بر روی رودخانه شیرین دره، یکی از سرشاخه‌های رود اترک ساخته شده است.
این سد با هدف کنترل و مهار سیلاب‌ها، تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز برای شهر بجنورد و روستاهای مسیر خط انتقال، آب مورد نیاز صنایع و تأمین آب لازم برای بهبود و توسعه کشاورزی زمین‌های پایین دست ساخته شده است. عملیات ساخت این سد در مهر ماه سال 75 آغاز شد و در فروردین ماه سال 84 به بهره برداری رسید.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.