به گزارش ایرنا مسلم محمدیاران روز یکشنبه در همایش امر به معروف و نهی از منکر اصناف بجنورد اظهار داشت: نظارتها مطلوب نبوده و دادستان کل کشور تکلیف کرده که برای مبارزه با احتکار، کمک کار تعزیرات حکومتی باشیم.
وی افزود: به عنوان مدعی العموم سه هفته به دستگاه های متولی مهلت می دهم تا نواقص خود در حوزه نظارتی را برطرف کنند.
دادستان بجنورد با تاکید بر اینکه بازرسان نظارت بر بازار نباید از کارمندان دولت باشند، گفت: باید از توان بسیج برای نظارت بر بازار استفاده شود و ناظران افتخاری و بسیجی می توانند کمک کار خوبی برای نظارت و رصد بازار باشند.
محمدیاران از احتکار به عنوان منکری مهم در جامعه یاد کرد و گفت: اگرچه گزارش هایی از احتکار برخی اقلام مورد نیاز مردم در استان داشته ایم اما خوشبختانه احتکار عمده و کلانی که سبب اختلال در اقتصاد کشور باشد، گزارش نشده است.
وی تاکید کرد: تاکنون نظارت ها مطلوب نبوده، لیست انبارها کامل نیست و آمار درستی از اینکه چه میزان کالا، چه زمانی وارد انبار شده و چه زمانی خارج شده، نداریم.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی جامعی از انبارهای کالا افزود: نبود این بانک اطلاعات موجب شده در حواشی شهر، شهرک های صنعتی و یا منازل کالاهای زیادی انبار شود که اگرچه برخی قانونی بوده، اما سامانه مکانیزه ای برای اشراف بر وضعیت این انبارها و کالاهای موجود در آن وجود ندارد.

* اقتصاد رفاقتی جای اقتصاد مقاومتی را گرفته است
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی نیز در این همایش از عدم تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی انتقاد کرد و گفت: بنا بود اقتصاد کشور مقاوم شود اما اقتصاد ما به جای مقاومتی شدن، رفاقتی شد و ضابطه ها تحت الشعاع رابطه ها قرار گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم یعقوبی اظهار داشت: اقتصاد در صورتی مقاوم شده و رونق می گیرد که رقابتی باشد اما چنین نشد و به همین علت امروز در شرایط اقتصادی غافلگیر شده ایم.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در سالیان اخیر در باره شرایط اقتصاد تذکرات زیادی دادند و نامگذاری سالها با رویکرد اقتصادی هم بر همین اساس بود تا اقتصاد کشور نفوذناپذیر شود و دشمن از آن به عنوان ابزار جنگ علیه ما بهره برداری نکند.
وی با بیان اینکه اقتصاد ما باید ریلی باشد تا دشمن نتواند ما را به دردسر بیندازد، اظهار داشت: اکنون آنچه داریم اقتصاد دیمی است و مقاوم سازی اقتصادی مد نظر رهبری، محقق نشد.
امام جمعه بجنورد افزود: اینکه گفته می شود همه مشکلات به خارج ربط دارد، پذیرفته نیست و اینکه عده ای مشکلات را به دولت در سایه ارتباط می دهند هم قابل درک نیست.
یعقوبی افزود: در این شرایط بازار، مردم دچار حرص کاذب شده و با ولع سرگرم خرید از بازار شده اند و بازاریان هم به امید گران تر شدن کالا، از عرضه آن خودداری می کنند و نظارت ها هم کافی نیست.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی تاکید کرد: باید با هم افزایی و کمک یکدیگر، تلاش کنیم تا از این مرحله سخت با پیروزی خارج شویم.

* باید شرایط بازار را درک کرد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان شمالی هم با تاکید بر نقش اصناف و بخش خصوصی برای مدیریت بازار و حل مشکلات کنونی گفت: یکی از مشکلات ما نبود شناخت از بازار است، ابتدا باید ساختار بازار را شناخته و سپس در خصوص احتکاری بودن کالاهای انبار شده نظر بدهیم.
مجید پورعیسی اظهار داشت: باید شرایط روز بازار را درک کنیم و عامل گرانی ها را در استان جستجو نکنیم چراکه استان ما کوچک است و قیمت ها از مرکز تاثیر می گیرد.
وی تصریح کرد: مشکل تورم و افزایش سطح عمومی قیمت ها، چیزی نیست که عامل آن در این استان باشد و یا جایگاهی در ایجاد آن داشته باشد، بلکه این گرانی ها متاثر از شرایط کلان است.
وی افزود: برخی شاخص ها منطقه ای نیست و کسی نمی تواند ادعا کند که می تواند تورم را در یک منطقه مهار کند، زیرا ساختار اقتصادی استان کوچک و زیرساخت ها ضعیف است.
معاون استاندار خراسان شمالی به مشکل نبود انبارهای فنی در استان اشاره کرد و گفت: در این زمینه سرمایه گذاری ها در استان بسیار ضعیف بوده است.
در استان خراسان شمالی 26 هزار واحد صنفی فعالیت دارند که حدود 12 هزار مورد آن مربوط به بجنورد، مرکز این استان است.
7185/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.