جواد معاونی روز یکشنبه در جریان بازدید از دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: البته به شکلی برنامه ریزی شده تا مشکلات پارسال تکرار نشود و نحوه پرداخت نیز چهار روز بعد از دریافت جواب آزمایشگاه خواهد بود.
وی با بیان اینکه پارسال و در قالب خرید توافقی نزدیک به 15 تن محصول زعفران از کشاورزان منطقه تربت حیدریه خریداری شد، تصریح کرد: خرداد امسال و برای نخستین بار در جهان بورس زعفران در تربت حیدریه راه اندازی و با توجه به اینکه خرید در بورس به صورت آتی انجام می شود، لذا از هم اکنون کار مبادله در این مرکز اقتصادی نیز در حال انجام و پیش بینی ما آن است که زعفرانکاران تربت حیدریه روزهای بهتری را پیش روی خواهند داشت.
پارسال و با دستور وزیر جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی کار خرید توافقی حمایتی زعفران را از دوم آبان آغاز و تا بهمن ماه ادامه داد.
دوم خرداد امسال نخستین بورس آتی زعفران جهان در تربت حیدریه راه اندازی شد
نادر کریمی رییس بانک و کارگزار بورس زعفران تربت حیدریه در آیین افتتاح این بورس در خصوص علت نام گذاری 'بورس آتی' گفته بود: یکی از مشکلات زعفران کاران این بود که در فصل برداشت با کاهش قیمت و چند ماه بعد شاهد افزایش قیمت زعفران بودند که با این شیوه زعفران کار می تواند از هم اکنون و البته با در نظر گرفت شرایط بازار برای زعفران خود که در مهرماه قرار است برداشت کند، قیمت گذاریی کند که البته مبنای قیمت گذاری نیز بر اساس عرضه ' زعفران نگین ' خواهد بود.
از مجموع 82 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار و 500 هکتار یعنی معادل 12 درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و از مجموع افزون بر 50 هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه، 12 هزار هکتار معادل 17 درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.
در سطح استان 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز 17 هزار نفر است که بالغ بر 90 درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.
در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه بین 3.8 تا 4.1 کیلوگرم در هکتار است که در سال تولید 32 تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد.
در شهرستان زاوه نیز همین ارقام وجود دارد با این تفاوت که سال 95 بدلیل کاهش نزولات جوی و سرمازدگی میزان برداشت زعفران با 30 درصد کاهش نسبت به سال قبل، به 28 تن رسید، اما به طور کلی متوسط برداشت در این شهرستان 40 تن در سال است.
1744/6121
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.