آنان که شمارشان به 15 نفر می رسید، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشتند: اداره تعاون روستایی وعده داده بود بعد از اعلام نتایج آزمایش کیفی زعفران، 70 درصد بهای خرید توافقی محصول را به کشاورزان بپردازد اما اکنون منکر این وعده شده و می گوید که در مرحله نخست تنها 40 درصد بهای محصول را پرداخت می کند.
آنها افزودند: ما بابت برداشت محصول خود باید حقوق کارگران را بپردازیم و با این رویه توان پرداخت بدهی های خود را نداریم.
یک فرد آگاه در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان زاوه، که خواست نامش فاش نشود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اقدام تعاون روستایی را ترفندی برای بازارگرمی دانست و مدعی شد: اصلا از ابتدا نیز قرار نبود دولت 70 درصد بهای محصول زعفران کاران را در مرحله نخست بپردازد.
نماینده مردم شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و مه ولات نیز به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده تا پایان وقت اداری امروز - شنبه - و یا در نهایت ابتدای صبح فردا، کل مبلغ 40 درصد بهای محصول زعفران کاران به حسابشان واریز خواهد شد.
سعید باستانی با بیان اینکه از ابتدا نیز بنا نبود در مرحله نخست 70 درصد قیمت محصول به کشاورزان پرداخت شود، افزود: اگر هم اداره تعاون روستایی شهرستان وعده ای مبنی بر پرداخت بیش از 40 درصد قیمت محصول را داده اند، شاید در همان مقطعی بوده که پول زیادی در حساب سازمان تعاون روستایی استان وجود داشته است.
وی گفت: رئیس تعاون روستایی تربت حیدریه نیز از ادبیاتی استفاده کرده که زمینه چنین برداشت اشتباهی را در بین زعفران کاران به وجود آورده است.
معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار تربت حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: رئیس اداره تعاون روستایی تربت حیدریه بدون هماهنگی و بر اساس نظر شخصی خود چنین قولی داده است.
مهدی ناصری افزود: از ابتدا نیز بنای پرداخت خرید قطعی پرداخت مبلغ 40 درصد بهای محصول بعد از اعلام نتایج آزمایش بوده است.
کار خرید توافقی زعفران کشاورزان از دوم آبان ماه آغاز شده و طبق اعلام مدیرکل سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی در شیوه خرید قطعی 40 درصد قیمت زعفران به کشاورزان پرداخت می شود و مابقی ظرف مدت سه ماه پرداخت خواهد شد.
این در حالی است که رئیس اداره تعاون روستایی تربت حیدریه اواخر آبان ماه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، از پرداخت 70 درصد بهای محصول زعفران کشاورزان خبر داده بود.
از مجموع 82 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار و 500 هکتار یعنی معادل 12 درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و از مجموع افزون بر 50 هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه، 12 هزار هکتار معادل 17 درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.
در سطح استان 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز 17 هزار نفر است که بالغ بر 90 درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.
سالانه بیش از 70 تن محصول زعفران از کشتزارهای تربت حیدریه و زاوه برداشت می شود.
1744/6121/5132
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم ** انتشار: علی اصغر ایزدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.