رییس دانشگاه فردوسی مشهد در حاشیه برپایی این نمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه پژوهش و فناوری با حضور ۲۵۲ مشارکت کننده از شرکت‌های دانش بنیان، فناور، پژوهشکده‌ها، حوزه‌های پژوهشی دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری خراسان برپا شده است.

محمد کافی شناسایی تقاضاهای پژوهش و فناوری، گسترش ارتباط بین مراکز پژوهش و فناوری در جامعه، تجاری سازی دستاوردهای پژوهش و فناوری استان، شناسایی و بسترسازی برای نخبه‌ها و مراکز آموزشی را از اهداف برپایی این نمایشگاه ذکر کرد.

وی با اشاره به حلقه‌های مفقوده بین تقاضا و ایده در جامعه افزود: وجود حلقه‌های واسط باعث تبدیل ایده به محصول می‌شود اما در ابتدا باید ایده‌ها پالایش شود تا بتوان آنها را به محصول تبدیل کرد که این مهم باید در حوزه‌های پژوهش و فناوری انجام گیرد.

کافی ادامه داد: تلاش دانشگاه فردوسی مشهد و یکی از اهداف برپایی این نمایشگاه تکمیل حلقه‌های واسط برای تبدیل ایده به محصول است.

شهردار مشهد نیز در حاشیه بازدید از این نمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: معاونت برنامه‌ریزی شهرداری مشهد وظیفه دارد سفارش‌های خود را به دانشگاه ارایه دهد تا پژوهشگران و صاحبان ایده بتوانند محصولات مورد تقاضای این نهاد را تامین کنند.

محمدرضا کلایی افزود: از یک سو دانشگاه زمینه‌های تقاضا محور را در اختیار پژوهشگران خود قرار می‌دهد و از سوی دیگر شهرداری با اعلام تقاضای خود با هدف کاهش ریسک کار از طریق خرید تضمینی پژوهش به تبدیل ایده به محصول کمک می‌کند.

وی ادامه داد: حمایت از فعالیت‌های دانش بنیان در مجموعه شهرداری مشهد در هفت فصل تعریف شده که سالانه ۱۵ میلیارد ریال از بودجه شهرداری به این مهم اختصاص می‌یابد، به همین منظور خرید محصولات شرکت‌های دانش بنیان در بخش‌های مختلف انجام می‌گیرد.

شهردار مشهد گفت: یک کمیسیون خرید کالای خارجی در شهرداری تشکیل شده است تا در خرید هر قطعه خارجی، ابتدا استعلام از اداره پژوهش شهرداری مبنی بر نبود مشابه داخلی آن انجام گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی نیز در بازدید از این نمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: براساس دستورالعمل هیات دولت و ابلاغی که به دستگاه‌های اجرایی استان در این زمینه شد، همه دستگاه‌ها موظف هستند نیازهای خود را از تولیدات داخلی تامین کنند در غیر این صورت تقاضای خود را مطرح کنند تا پژوهشگران با مهندسی معکوس یا بکارگیری دانش آن را تولید نمایند.

کوکب موسوی افزود: همه دستگاه‌های اجرایی نیازهای خود را اعلام کرده و آنها در کارگروه پژوهش استان خراسان رضوی مورد بررسی قرار می‌گیرد، سپس دستگاه‌ها این نیازها را به پژوهشگران می‌دهند.

وی ادامه داد: اولویت در خراسان رضوی پژوهش های کاربردی و تقاضامحور است، از آنجا که اعتبارات استانداری محدود است، کارگروه پژوهش استان فقط می‌تواند در مورد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: امسال ۲۴ میلیارد ریال برای ۴۲ طرح پژوهشی ارایه شده از سوی دستگاه‌های اجرایی استان اختصاص یافت که به صورت عادلانه بین طرح‌ها توزیع می‌شود.

نمایشگاه پژوهش و فناوری تا ۲۳ آذر ماه در سالن‌های فردوسی و مفاخر نمایشگاه بین‌المللی مشهد دایر است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.