حجت علی شایانفر روز سه شنبه در نشست ستاد هماهنگی بحران خلیل‌ آباد افزود: به رغم وجود همه مشکلات مالی، امسال یک هزار واحد مسکونی خسارت دیده از سیل بازسازی شده و تا ۲ ماه آینده در شهرهای خسارت دیده افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و ۲ هزار و ۱۸۰ واحد شهری و روستایی دیگر در دست ساخت است که به مرور به متقاضیان تحویل داده می‌شود.

وی اظهار داشت: زمینه پرداخت ۱۱۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان خسارت دیده از سیل نیز در شهرستان‌های استان فراهم شده است.

وی بر لزوم تجهیز و استفاده از توان دهیاری‌ها و ظرفیت‌های محلی در مواقع بحران برای کاهش آسیب‌ها تاکید کرد و گفت: در سیل امسال ۳ وجه مهم شامل مردم، دولت و رسانه‌ها توجه لازم را به آگاه‌ سازی و هشدارهای اعلام شده داشتند.

شایانفر افزود: علل بروز خسارت‌ در سیل‌های اخیر دخل و تصرف و تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها بود، همچنین عدم لایروبی و آزادسازی بستر رودخانه‌ها، عدم تناسب طرح‌ های شهری و روستایی با میزان بارندگی و سیلاب و کوهستانی بودن و شیب زیاد در برخی شهرستان‌ها از دیگر علل بروز خسارت‌ها بوده است.

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط تغییر اقلیم و بر اساس اعلام وزارت کشور، احتمال بروز سیلاب‌ در زمستان نیز وجود دارد که با نگاه پیشگیرانه جلساتی را در سطح شهرستان‌ها و به‌ ویژه روستاها برگزار می‌کنیم.

معاون حفاظت و بهره‌ برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: خراسان رضوی از نظر اقلیمی ۷۴ درصد خشک و ۲۶ درصد نیمه خشک است.

محمدعلی نعمت‌ نژاد افزود: اکنون متوسط میزان بارندگی در استان ۱۱۵ میلی‌متر است که در این خصوص با توجه به تعداد چاه‌ها بیش از ظرفیت توان سفره‌های زیرزمینی آب برداشت شده است.

وی اظهار داشت: بیش از ۷ هزار حلقه چاه‌ غیرمجاز در استان شناسایی شده که عملیات انسداد این چاه‌ها در برنامه قرار دارد.

وی گفت: پارسال صحت‌ سنجی کنتورهای ۴ هزار و ۳۰۰ حلقه چاه انجام شد و پایش بقیه کنتورهای هوشمند نیز در دستور کار قرار دارد.

نعمت نژاد افزود: با توجه به کسری یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون مترمعکبی متوسط کسری مخازن آب در استان، با نصب کنتورهای هوشمند در افق ۱۴۰۵ کسری مخزن استان به صفر می‌رسد.

معاون راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای خراسان رضوی هم گفت: ۲۰ هزار و ۵۴۸ کیلومتر طول کل راه‌های استان است، که حدود ۱۷۰ میلیارد تومان خسارت به آنها وارد شده است.

علی رجایی با بیان اینکه از این مبلغ در مجموع هشت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اختصاص داده شده است افزود: ۷ هزار و ۹۸۰ کیلومتر راه آسفالته و ۶ هزار و ۵۶۵ کیلومتر راه‌ روستایی شنی و خاکی در استان داریم.

کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

۷۴۹۷/۶۰۵۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.