مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی روز یکشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به آغاز فصل کشت پیاز زعفران ضروری است کشاورزان زعفرانکار نسبت به کشت پیازهای سالم، انتخاب پیازهایی که به هیچ وجه دچار له شدگی نیستند و همچنین پیازهای فاقد هرگونه آلودگی دقت بالا داشته باشند. 

فاطمه حلاج نیا افزود: در صورت انتقال حتی یک پیاز آلوده و بی کیفیت به مزرعه زعفران، بروز آفت در همه سطح مزرعه و ایراد خسارت به محصول حتمی است. بنابراین با توجه به اهمیت اقتصادی محصول زعفران کشاورزان برای ی کسب اطلاع دقیق از این موضوع به ادارات جهاد کشاورزی و یا کلینیکهای بخش خصوصی مراجعه کنند. 

وی ادامه داد: با توجه به حساسیت بالا و لطافت گیاه زعفران، بسیاری از آفتهای این محصول ناشی از کاشت نادرست پیاز، پوسیدگی و شیوع بیماریهای باکتریایی و وارد آمدن خسارات فراوان می شود. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشاورزان به این نکته حساس نیز توجه داشته باشند که از جا به جایی خاک با پیاز موکدا پرهیز کنند و حتما پیازهای تمیز و دارای حداقل خاک را به زمین اصلی منتقل نمایند زیرا احتمال آلودگی خاک همراه پیاز بسیار بالا است. 

سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی پارسال ۸۶ هزار هکتار بود. حدود ۳۰۰ تن زعفران از این سطح برداشت شد . فعالیت در حوزه تولید زعفران برای ۱۳۱ هزار نفر در خراسان رضوی به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

دو میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد. ۳۶۳ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی این استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری فعالیت می‌کنند.

۷۴۹۶/۱۸۵۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.