سه‌چهارم افزایش تولید برق در جهان مربوط به چین، هند و ژاپن است. تولید برق در ایالات متحده به دلیل کاهش تقاضا، کاهش یافته و در روسیه ثابت باقی مانده است. تولید برق در خاورمیانه در ایران، افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، زغال‌سنگ با سهمی برابر با 38.1 درصد، مهم‌ترین منبع تولید برق است. گاز طبیعی (23.2 درصد) و هیدروالکتریسیته (15.9 درصد)  در مرتبه بعدی قرار دارند. بیش از 20 درصد برق جهان از منابع تجدیدپذیر تولید می‌شود و این رقم دائم در حال رشد است. در حالی که سهم انرژی هسته‌ای در تولید برق، 3.4 درصد و زغال سنگ 3.1  درصد کاهش یافته است.
در سال 2018 حدود 254 میلیارد کیلووات ساعت از برق ایالات متحده از نیروی بادی تولید شد. بریتانیا که یازدهمین کشور پرمصرف جهان است، بیش از یک‌چهارم (26 درصد) از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند. برزیل تقریبا سه‌چهارم (74 درصد) از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند. کانادا با فاصله نزدیک (63 درصد) در مقاوم دوم قرار دارد. تولید برق از منابع تجدیدپذیر در عربستان صعودی- چهاردهمین مصرف‌کننده بزرگ برق در جهان- صفر است. در کره جنوبی نیز تنها دو درصد برق از منابع تجدیدپذیر تولید می‌شود.
تولید برق از انرژی هسته‌ای
نیروگاه‌های هسته‌ای در دهه‌ 1980 به سرعت رشد کردند، چرا که بعد از بحران‌های نفتی دهه 1970، کشورها به دنبال کاهش وابستگی به سوخت فسیلی بودند. با این حال بعد از خرابی‌های ناشی از زلزله و تسونامی در سواحل اقیانوس آرام در شمال ژاپن، بیشتر کشورها، ایمنی راکتورهای هسته‌ای خود را مورد بازبینی قرار دادند. حتی کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا تصمیم گرفتند پروژه‌های نیروگاه‌های هسته‌ای خود را به حال تعلیق درآورند.
در حال حاضر، انرژی هسته‌ای حاصل از 450 راکتور نیرو در 30 کشور جهان، حدودا 11 درصد از برق جهان را تامین می‌کند. 16 کشور برای تامین دست‌کم یک‌چهارم از برق‌شان به نیروی هسته‌ای وابسته‌اند. کانادا با 19 راکتور هسته ای، 15 درصد و مکزیک با دو رآکتور، حدودا 6 درصد از برق خود را از منابع هسته‌ای تامین می‌کنند. تعداد راکتورهای فعال آمریکا از 104راکتور در سال 2012 به 99 راکتور رسیده که امروزه 20 درصد از برق کشور را تامین می‌کنند. گاز طبیعی ارزان، آزادسازی بازار، تخصیص یارانه به منابع تجدیدپذیر و کمپین‌های سیاسی از جمله عوامل موثر در این زمینه بوده‌اند.
آرژانتین سه راکتور و برزیل دو راکتور دارد که به ترتیب 5 درصد و 3 درصد از برق این کشورها را تامین می‌کنند. فنلاند چهار راکتور فعال دارد که 33 درصد  از برق کشور را تامین می‌کنند. در حالی که چین با 38 راکتور هسته‌ای فعال، حدود 4 درصد از برق خود را از انرژی هسته‌ای تامین می‌کند. فرانسه 58 راکتور هسته‌ای دارد که نزدیک به 72 درصد  از برق این کشور را تامین می‌کنند.
35 راکتور هسته‌ای روسیه ، 18 درصد از برق این کشور را تولید می‌کنند. نقطه قوت روسیه، صادرات متخصص برای ساخت رآکتورهای جدید است. صنعت هسته‌ای ملی این کشور در انجام پروژه‌های جدید در  برخی کشورها نقش دارد. پاکستان با پنج نیروگاه، 6 درصد از برق خود را از انرژی هسته‌ای تامین می‌کند.
منابع:
https://yearbook.enerdata.net/
https://www.ovoenergy.com
https://www.statista.com

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.