رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: فن‌آوری و فرآوری فرهنگی از جمله خلأهایی است که در حوزه فرهنگ وجود دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد به مناسبت هفته عفاف و حجاب و حمله به مسجد گوهرشاد در  موزه قرآن آستان قدس رضوی با حضور جانبازان و خانواده شهدای قیام گوهرشاد برگزار شد، اظهار کرد: همواره باید گفت که ما ذخایر، منابع، فرصت‌ها و امکانات قابل توجهی در عرصه فرهنگی داریم؛ البته در این میان باید گفت که در فرهنگ، خلاهایی احساس می‌شود که می‌توان به حوزه فن‌آوری فرهنگی و فرآورده فرهنگی اشاره کرد که متاسفانه نسبت به این دو امر هیچگونه توجهی نشده است.
وی افزود: این در حالی است که ما بر این باور هستیم که می‌توانیم با استفاده از سرمایه‌های غنی دستاوردهای خوبی داشته باشیم؛ اما این باور غلطی است و اگر مدیری نتواند به فن‌آوری‌ها و فرآورده‌های فرهنگی توجه داشته باشد، نمی‌تواند آن تاثیرگذاری را داشته باشد.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: موضوع فن‌آوری در فرهنگ را همانگونه که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند؛ راهیان نور می‌تواند یکی از فن‌آوری‌های فرهنگی محسوب شود. از این رو سازمان کتابخانه‌ها و اسناد آستان قدس رضوی با اقدام برنامه‌های سه‌ شنبه‌های فرهنگی به نوعی توانسته است به فن‌آوری و فرآوری فرهنگی کمک کند.
گنابادی‌نژاد اظهار کرد: در واقع این اسناد همیشه در این گنجینه بوده است و ما در گذشته می‌توانستیم از آن‌ها استفاده کنیم؛ اما متاسفانه با وجود ارزشمندی این اسناد از آن‌ها آنگونه که باید استفاده نکردیم. با این وجود امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور با استفاده از اینگونه ذخایر، آستان قدس رضوی به یکی از الگوهای موثر در عرصه ملی و بین‌المللی تبدیل شود. 
وی عنوان کرد: همواره عفاف و حجاب میراث ارزشمندی برای ما به شمار می‌رود که در وجود مردان و زنان ما عجین شده است و افراد زیادی برای برچیده شدن آن از میان زنان و مردان ما اقدامات زیادی انجام دادند و در این مسیر هزینه‌های زیادی را نیز صرف کردند.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: افرادی پای حجاب ایستادند که شاید کمترین بهره‌ای را به لحاظ کلاسیک و آکادمیک از تحصیلات حوزه علم نداشتند و اجازه نمی‌دادند زنانشان بدون حجاب بیرون روند و در مقابل محرومیت‌های اجتماعی که رضاخان برای آن‌ها به وجود آورده بود را به جان خریدند.
گنابادی‌تژاد تصریح کرد: امروزه حجاب به یک دستاورد فرهنگی رسیده؛ چرا که اخبار زیادی امروز از سراسر دنیا در خصوص محجبه شدن افرادی که دارای مذاهب مختلفی هستند از مذاهب مختلف به گوش می‌رسد.
وی تاکید کرد: بنابراین سازمان کتابخانه‌ها با دارا بودن گنجینه غنی خود، می‌تواند مجال خوبی برای انتقال این پیام‌ها باشد.
واقعه گوهرشاد یک صیانت در برابر هویت ملی است
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی بیان کرد: واقعه گوهرشاد همواره یکی از اسنادی است که بی لیاقتی رضاخان را در مقابل جان‌های مردم عادی که غیر از نماز، دعا و زیارت قصد دیگری نداشتند و آرمانشان تنها دفاع از دین بود؛ نشان می‌دهد. از این رو تمام دستگاه‌ها باید توجه کنند این واقعه یک صیانت در برابر هویت ملی و معرفی غیرت مردمان دینی است.
وی افزود: در نتیجه این دفاع‌ها منجر به خاک و خون کشیده شدن مردم توسط این رژیم شد. از این رو است که ما باید نسبت به این امر بیش از پیش اهتمام بیشتری داشته باشیم.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی عنوان کرد: همواره واقعه گوهرشاد دارای پیشینه تاریخی است که به گفته مقام معظم رهبری 30 سال دیر به فکر آن افتادیم و 30 سال دیر در این راستا اقداماتی صورت گرفت. این واقعه به نوعی فاجعه‌ای است که در دوره خود در مسجد گوهرشاد روی داد که از این نظر قابل تامل بوده و هم به لحاظ موضوعات مختلف دیگری که پیرامون این واقعه وجود داشته است قابل توجه است و باید در جامعه امروز به آن‌ها توجه لازم شود.
گنابادی‌نژاد با بیان این‌که البته در این راستا اقدامات ارزشمندی هم انجام شده است، اضافه کرد: از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به نمایشنامه «باغ خونی» که توسط هنرمندان این شهر تولید و اجرا شد و در سال گذشته و در سال جاری نیز بر روی صحنه به نمایش درآمد؛ اشاره کرد. این نمایشنامه به نوبه خود توانست به اثری فاخر در عرصه استانی و ملی تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: البته که توجه به این واقعه تنها با این نمایشنامه به اتمام نرسیده و همچنین نباید ماجرایی باشد که در تریبون‌های انقلابی، اجتماعی و نهادهای مختلف به آن کم‌توجهی شود. این در حالی است که در آینده توجه گسترده‌تری به این موضوع خواهیم داشت.
از بین رفتن قبح حجاب، بالاتری زیان در جامعه سردار غلامحسین صفایی، جانباز و فعال فرهنگی در ادامه این مراسم عنوان کرد: شهر مشهد با این کمبود مواجه بود که چنین اقدامی در آن صورت گیرد و خوشبختانه این اقدام توسط آستان قدس رضوی انجام شد و اقدامی کاملا به جا و شایسته‌ بود. اما در این راستا من چند درخواستی از آستان قدس رضوی، ستاد امر به معروف نیروی انتظامی، مرکز آفرینش‌های آستان قدس رضوی، سازمان تبلیغات استان و همچنین صداوسیمای استان نیز دارم.
وی افزود: این‌که در کشور قبح حجاب از بین رفته، بالاترین زیان برای جامعه است. از این رو از تمام این نهادها که توانایی ترویج این فرهنگ و غیرت را دارند، انتظار می‌رود که تلاش کنند نسبت به این امر بی‌توجه نباشند.
صفایی عنوان کرد: غیرت زن ایرانی اینگونه بود. اگر قرار بود چادری از سرش کشیده شود، خود را از چند طبقه می‌انداخت و یا مردان هم به دلیل غیرتی که داشتند؛ در نتیجه این امر منجر به قیام گوهرشاد شد. اکنون هم افراد تا جایی که توانایی دارند باید این کار را انجام دهند؛ چرا که این کارها نتایجی را به دنبال خواهد داشت که تا آینده ماندگار می‌شوند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.