* نهضت کاهش مصرف آب از طریق سرمایه‌ گذاری
رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: توجه به موضوع آب، نهادینه تر شده و نگاه بخشی نیز کمتر شده است اما باید بتوانیم در کارهای عملیاتی، اجرایی و سرمایه گذاری وارد شویم تا در بخش کشاورزی به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.
علی شریعتی مقدم افزود: بین نظرات بخش خصوصی و دولتی در حوزه آب، در برخی موارد فاصله‌ هایی وجود دارد اما یکی از موارد اجماع این است که همه اعتقاد دارند باید سرمایه‌ گذاری بیشتری در حوزه آب صورت گیرد.
وی اظهار داشت: باید بتوانیم ‌پروژه ‌های موجود برای بهبود فضای کسب و کار در حوزه کشاورزی و همچنین سرمایه‌ گذاری در بخش آب را تهیه کرده و از ظرفیتهای موجود در شورای گفت ‌و گوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل برای اجرایی کردن آنها استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: پیشنهاد می کنم نهضت کاهش مصرف آب از طریق سرمایه‌گذاری راه اندازی شود و هدف هم باید کاهش 50 درصدی در مصرف آب و زمان آن هم در کوتاه ترین مدتی باشد که در تحلیلهای دستگاههای مسئول و مرتبط موجود است.

* افزایش 20 برابری اعتبارات حوزه آبیاری مدرن خراسان رضوی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: امروز همه ما به این نتیجه رسیده ‌ایم که برای کاهش مصرف آب باید سرمایه ‌گذاری بیشتری انجام داد و از فناوریهای روز استفاده کرد.
مجتبی مزروعی افزود: با این حال باید پذیرفت که کشاورز ما امروز از دهه 70 و 80 فقیرتر شده و این حوزه صدمه بسیار دیده است بنابراین نباید هزینه دیگری را برای موضوعاتی مانند کنتور هوشمند بر دوش کشاورز گذاشت.
وی اظهار داشت: تاکنون اقدامات بسیار برای مدیریت مصرف آب انجام شده است به عنوان مثال اعتبارات حوزه آبیاری مدرن 20 برابر شده و سطح اجرای این طرحها در استان خراسان رضوی چهار برابر میانگین کشوری افزایش یافته است.
مزروعی با اشاره به تخلیه سه هزار و 300 روستا در خراسان رضوی و افزایش 2 برابری جمعیت حاشیه شهر مشهد گفت: حفظ بخش کشاورزی علاوه بر اهمیت در حوزه پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها در مسا‌ئل دیگری از جمله حفظ امنیت غذایی، تثبیت سلامت اکوسیستم و سایر مواردی از این دست نیز اهمیت بسیار دارد.

* بدبینی بانکها به گلخانه ‌داری
مدیرکل دفتر جذب سرمایه ‌گذاری استانداری خراسان رضوی نیز با اشاره به بی‌ میلی بانکها برای پرداخت تسهیلات به گلخانه ‌ها گفت: طی سالهای گذشته تعداد بسیاری از گلخانه ‌ها از بخشهای مختلف تسهیلات دریافت کرده ‌و نتوانسته ‌اند بازپرداخت آنها را انجام دهند و به همین علت بانکها در این حوزه دچار بدبینی هستند.
شکوه میرشاهی افزود: اکنون باید به سرمایه‌ گذاریهای کوتاه مدت توجه داشته باشیم.
وی اظهار داشت: با این شرایط موضوع انتقال آب از دریای عمان ضرورت اجتناب ناپذیر است و این پروژه تا زاهدان باید انجام شود اما برای ادامه آن تا بیرجند و مشهد نیز مذاکراتی در دست انجام است.

* سرمایه گذاری غیر مستقیم برای حفظ آب
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی هم با بیان اینکه صرفه ‌جویی در مصرف آب تنها در حوزه کاهش مصرف خلاصه نمی‌شود گفت: باید بتوانیم بهره‌ وری و میزان تولید به ازای هر متر مکعب آب را در استان افزایش دهیم.
سید ابوالقاسم حقایقی افزود: باید به سوی کشاورزی حفاظتی و اصلاح روشهای تولید حرکت کنیم تا بتوانیم با حفظ سطح زیر کشت یا حتی کاهش آن، میزان تولید را افزایش دهیم و سرمایه گذاری در این عرصه هم به شکل غیر مستقیم، سرمایه گذاری برای حفظ آب است.
وی ادامه داد: هم اکنون به ازای مصرف هر متر مکعب آب در خراسان رضوی 1.2 کیلو گرم ماده خشک تولید می ‌شود که برنامه ‌ریزیها برای این است که این میزان در 10 سال آینده به 1.9 کیلو گرم برسد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی گفت: ارزش اقتصادی که با مصرف هر متر مکعب آب در بخش کشاورزی این استان تولید می ‌شود به نیم دلار هم نمی رسد در حالی که این میزان در کشورهایی با وضعیت مشابه ما به بیش از یک دلار افزایش یافته است.
1922/6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.