دکتر محمدجعفر صادقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال 1388 شیوع سالک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد 103 نفر در 100 هزار نفر جمعیت بود که اکنون به 23 نفر در 100 هزار نفر جمعیت کاهش یافته است.
وی مشهد و چند شهرستان دیگر خراسان رضوی را بومی بیماری سالک توصیف و بیان کرد: برای مقابله با سالک در خراسان رضوی آموزش و اطلاع رسانی، جمع آوری زباله و نخاله های ساختمانی، درمان مبتلایان و توسعه مراکز درمان سالک همزمان با اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: استانهای فارس، کرمان، اصفهان، منطقه خراسان و سیستان و بلوچستان بیشترین شیوع بیماری سالک را در سطح کشور دارند.

* مشکل کمبود داروی درمان سالک برطرف شد
وی همچنین درمان بیماری سالک را رایگان اعلام و بیان کرد: مدت درمان این بیماری بین سه تا چهار هفته طول می کشد و 'گلوکانیتن' داروی اصلی درمان این بیماری است که به صورت موضعی و عضلانی مورد استفاده قرار می گیرد.
صادقی افزود: کمبود آمپول گلوکانیتن برطرف شد. ماهانه هزار و 200 دز آمپول گلوکانتین که از کشورهای دیگر وارد می شود در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی استفاده می شود.
سالَک یا لیشمانیوز پوستی شایعترین نوع بیماری پوستی لیشمانیاز است که بر اثر گزش جنس ماده پشه خاکی به نام لیشمانیا به انسان منتقل می‌ شود. سالک در کشورهای گرمسیری و نیز چین، سوریه، عربستان، عراق، ایران، فلسطین، قفقاز و جنوب‌ شرقی روسیه، پاکستان، افغانستان و هند شایع است.
3027/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.