به گزارش ایرنا محمد مهدی مروج الشریعه چهارشنبه شب در مراسم افتتاح و راه اندازی خانه جوان خراسان جنوبی افزود: نقش آفرینی سمن ها آگاهی بخشی برای همه مسائل است.
وی اظهار داشت: نقش سمن ها برای دستگاه های حکومتی و اجرایی کاملا شناخته شده نیست، این یک نقص 2 طرفه است بخشی از آن به عنوان نماد همه دستگاه های اجرایی و نظام مربوطه است.
وی گفت: سازمان های مردم نهاد به قدری از لحاظ موضوعی در حال گسترش است که بخشی از امنیت انتظامی جامعه را به پلیس یاران واگذار می کنیم و بهتر است این هم در قالب یک سمن تعریف شده شکل بگیرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: امروز عرصه ای در کشور وجود ندارد که برای سمن تعریف نشده باشد، با همه این مفاهیم کلاسیک که برای سمن قائل هستیم، در جامعه برون داد های مناسب که توقع 2 طرف موضوع و مردم را برآورده کند دیده نمی شود.
مروج الشریعه یادآور شد: در بعضی از کشورهای جهان، سمن های آنها بسیار مقتدرانه ورود پیدا کرده و بعضی وقت ها جلو اجرای سیاست های یک دولت را می گیرند و آنقدر پافشاری کرده که به تغییر مسئول سیاسی ختم می شود.
وی بیان کرد: کشور استرالیا یک انجمن محیط زیست دارد که در کشور حرف اول و آخر را می زند، سالانه به طور مستقیم گوسفند زنده از استرالیا با کشتی به عربستان سعودی می رفت تا در بازار بزرگ آنجا در مقطع زمانی منا و عرفات برای روز عید قربان ذبح شود.
مروج الشریعه گفت: این انجمن محیط زیست که بیشتر با رویکرد طرفداری از حیوانات در استرالیا فعال است گزارشی تهیه کرد در چند محموله تعدادی دام تلف شده و تعدادی هم کاهش وزن دادند که این موضوع توسط این سمن مستند سازی شد و به دولت فهماند که این مسیر طولانی به شدت باعث رنجش دام ها می شود و این موضوع به کلی قطع شد.
وی افزود: اگر در آن کشور کسی بخواهد برنامه ای مثل ساماندهی شتر و دام ... را انجام دهد باید با رعایت همه مولفه ها و اصول حاکم بر سیستمی باشد که انجمن محیط زیست تهیه می کند.
وی اظهار داشت: باید نقش سمن ها قوت بالاتری بگیرد، در بعضی جاها سمن باید راهبرد، استراتژی برای حکومت، نظام و دولت تبیین کند.
وی تصریح کرد: وظیفه ذاتی اداره کل ورزش و جوانان حشر و نشر با جوانان است چون 50 درصد واژه این وزارتخانه جوانان است.
مروج الشریعه گفت: سمن باید برای دستگاه اجرایی برنامه داشته باشد، پرچم آگاهی بخشی و نظام مندی برای چگونگی ارتباط با دستگاه های اجرایی را سمن ها باید بیان کنند.
وی افزود: بخشی از این موضوع توسط وزیر ورزش و جوانان با عنوان ستاد رسیدگی به امور جوانان که به استانداران هم ابلاغی در این خصوص داده شده، در حال پیگیری است.
وی اظهار داشت: با کمک نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مردم باید ایجاد صندوق اعتباری جوانان در بودجه سال 1398 پیش بینی شود.
به گفته وی، جوانان باید از نمایندگان مجلس مطالبه گری کنند، نمونه تجربه شده استفاده از صندوق اعتباری در کشور کم نیست، امروز اگر در مسائل حوزه کشاورزی با فعالیت های متنوع در سطح یک روستا، توفیقی حاصل شده به دلیل اعتبارات بانک کشاورزی نبوده بلکه مربوط به 109 صندوق اعتباری در این حوزه است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: هر استانی که توانسته سازوکار صندوق های اعتباری بخش کشاورزی را بیشتر ایجاد کند از امکانی که نظام در قانون پیش بینی کرده اند بهتر استفاده می کند.
مروج الشریعه یادآور شد: اگر همت باشد خراسان جنوبی استان پایلوت تبیین و تدوین صندوق اعتباری جوانان می شود و بعد به 30 استان کشور ارسال می شود.
وی اضافه کرد: در بین جوانان استان مبلغی قابل جمع آوری است و یک حق عضویت برای هر جوانان در صندوق پیش بینی شود و هر وقت به عددی که به 51 درصد رسید 49 درصد آن را دولت مکلف است انجام دهد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: این یک گام است که به خودکفایی سمن ها کمک کرده، بعد سمن ها با مشارکت مردم به اجرای پروژه های بزرگ ورود پیدا می کنند.
مروج الشریعه افزود: در نهبندان از زمان سفر مقام معظم رهبری در سال 1378 تا کنون بیش از 48 میلیارد ریال هزینه شده، هرچند چهره این شهرستان نسبت به آن موقع خیلی فرق کرده اما موفق نشدیم از مهاجرت هفت هزار نهبندانی که کوچ دائم از این شهرستان کردند را بگیریم.
وی اظهار داشت: این مهاجرت به این دلیل رخ داد که نتوانستیم زیر ساخت مناسب اقتصادی و مشارکت مردم را به بهترین شکل ممکن با سمن های فعال و دلسوز که نقش واسطه گری خود بین نظام و مردم را ایفا می کنند و موجب ماندگاری مردم می شوند فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: استان دارای توانمندی های متفاوتی به لحاظ تمکن مالی در عرصه های اقتصادی است، در خراسان جنوبی با شرایط فعلی سرمایه گذاران داخل استان در سال گذشته ، 254 میلیارد تومان تسهیلات حمایت 18 درصدی استفاده کردند و معلوم است که هنوز اقشار توانمند در استان هستند.
وی اضافه کرد: سپرده های مالی حق الناس مردم است و هرچه بانک دارد از گردش مالی منابع مردمی است و این باید به گونه ای صحیح هزینه شود، موسسه اعتباری میزان، هزینه بزرگی به مشهد تحمیل کرد و موسسه پدیده 130 هزار سهام دار در کلان کشور داشت تا کی باید به شکل آزمون وخطا پیش رویم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیر کل ورزش و جوانان استان در راه اندازی تالار گفت و گوی جوان اقدام کنند، این تالار بسیار با ارزش است و باید جوان باوری در جامعه نهادینه شود.
وی اظهار داشت: مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی روحیه بسیار خوب و نگاه برنامه ای به مسائل دارد که باید از ظرفیت وی در استان استفاده شود.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد بعد از 40 سال که از زمان استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی می گذرد شرایط بهتری را برای آینده متصور باشیم حضور پررنگ و مشارکت مردم در همه ابعاد این را تضمین می کند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: روش های این مشارکت مردمی در بخش های مختلف تخصصی در عرصه های مختلف فعالیتی به وسیله اقشار گوناگون سازمان های مردم نهاد هستند.
وی بیان کرد: متاسفانه ستاد رسیدگی به مسائل جوانان استان به دلیل اینکه مدتی این اداره کل با سرپرستی اداره شد و مدتی هم توقف در این مجموعه بوجود آمد، این موضوع به درستی پیگیری نشد.
وی اضافه کرد: در حوزه ورزش هر 2 هفته فرماندار در شهرستان تشکیل جلسه دهد و موارد مربوط با یک دسته بندی موضوعی به ستاد رسیدگی به امور جوانان استان ارسال شود.
در این مراسم خانه جوان خراسان جنوبی در ساختمان قبلی سازمان ملی جوانان سابق استان راه اندازی شد.
خراسان جنوبی 202 هزار و 664 هزار نفر جمعیت جوان دارد و 20 سازمان مردم نهاد در حوزه جوانان استان فعال است.
*7559* 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.