به گزارش عصر شنبه اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سیدعلی اکبر پرویزی، در دیدار حسن صالحی معاون وزارت جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ،
به نقش دستگاه های ذی ربط در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: دستگاه های اجرایی مرتبط در کنار رسانه ها می توانند با آگاه سازی خانواده ها و اطلاع رسانی مناسب ، فرهنگ استفاده از آبزیان نهادینه کنند.
وی با بیان اینکه آماده کمک به فعالان و کشاورزان در پرورش آبزیان هستیم افزود: با توجه به خشکسالی های چندین ساله در استان عملا امکان توسعه فیزیکی کشاوزری و سطح زیرکشت در استان وجود ندارد.
استاندار خراسان جنوبی، توجه به پرورش گونه های مختلف آبزی را مقرون به صرفه و اقتصادی دانست و تصریح کرد: علاوه بر این امر پرورش آبزیان می تواند به صرفه جویی در منابع آبی استان نیز کمک کند .
پرویزی به محدودیت منابع آبی استان اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به این امر افزایش کیفیت محصولات کشاورزی، افزایش تولید در واحد سطح و نیز توجه به کیفی سازی محصول در بخش کشاورزی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی استفاده از روش های نوین در آبیاری محصول بخش کشاورزی را از جمله برنامه ها و سیاست های کاری دولت در زمینه کشاورزی دانست و تصریح کرد: توجه به طرح های آبخیزداری و نیز بهسازی منابع آبی از دیگر اولویت های کاری است که در این زمینه به عنوان طرح های بلندمدت مورد توجه قرار گرفته و اجرایی شده است.
معاون وزارت جهاد کشاورزی نیز در این دیدار با بیان اینکه در سال های اخیر این وزارتخانه با حمایت های دولت تدبیر و امید اقدامات بسیار مناسبی در حوزه تولیدات غذایی انجام داد، افزود: واردات مواد غذایی در سال 92 افزون بر 9 میلیارد دلار بود در حالیکه این میزان در سال 95 به 3 میلیارد دلار کاهش یافته است.
حسن صالحی ، ادامه داد: با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته قبل از اتمام برنامه ششم توسعه کشور، تراز تجاری وزارت جهادکشاورزی مثبت خواهد شد.
رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه در سال های اخیر در حوزه پرورش آبزیان و افزایش میانگین مصرف آبزیان در کشور اقدامات مناسبی انجام شد، افزود: سال گذشته نزدیک به 500 میلیون دلار محصول شیلات به سایر کشورها صادر شده است.
صالحی، با بیان اینکه با برنامه ریزی صورت گرفته استخرهای ذخیره آب به صورت چند منظوره برای پرورش ماهی و میگو مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: شعار سازمان شیلات ، « آب ، آبزی پروری و آبادانی »است.
وی با بیان اینکه ایران در بخش تولید آبزیان در منطقه مقام اول را دارد افزود: در زمینه تولید ماهی قزل آلا مقام اول را در دنیا داریم .
سرانه مصرف ماهی در ایران قبل از انقلاب یک کیلوگرم بود که اکنون به 1.6کیلوگرم رسید ، میانگین مصرف ماهی هر شهروند خراسان جنوبی حدود چهار کیلو گرم است.
این استان بر اساس سرشماری آبان ماه سال 1396، 769هزار نفر جمعیت دارد.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی سال گذشته هزار و 50 تن انواع آبزیان خوراکی در استان تولید شد که 650 تن آن ماهیان گرمابی و بقیه ماهیان سرد آبی بود.
هاشم ولی پور مطلق به وجود بیش از 700 استخر دو منظوره پرورش آبزیان اشاره کرد و گفت: برای اخذ استعلام صدور مجوز استخرهای دو منظوره، با دستگاه های مربوط هماهنگی های لازم صورت گرفت تا ظرفیت ایجاد استخر، با هدف پرورش آبزی پروری، نگهداری آب و افزایش بهره وری منابع آب در استان افزایش یابد.
سایت ایرنا خراسان جنوبی www.irna.ir/skhorasan
کانال اطلاع رسانی : http://telegram.me/birjand
2047* دریافت و انتشار - عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.