به گزارش ایرنا جلالیان پور روز چهارشنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری بیرجند افزود: در این زمینه از شهرداری های استان خواسته ایم محلات هدف بازآفرینی را بر اساس اولویت به ما معرفی کنند که شهرداری ها برخی محلات را ندیده اند یا همان محلاتی که چند برنامه در آن اجرا شده را اعلام کرده اند.
وی بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سالانه در سطح کشور بایستی طرح بازآفرینی شهری در 270 محله آغاز شود که سال 96 در 6 محله، پارسال در 13 محله و امسال در 20 محله استان باید طرح اجرا شود.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین تا سال دهم بایستی در 39 محله استان طرح بازآفرینی شهری اجرا شود اما قرار نیست این پروژه ها باقی بماند بلکه سال ورود و خروج از محله نیز باید تعریف شود.
وی عنوان کرد: دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی باید نیاز خود را این محلات اعلام کنند این در حالیست که دستگاه ها اذعان دارند با کمبود بودجه مواجه اند.
جلالیان پور با بیان اینکه درخواست ها برای محلات کامل نیست اظهار داشت: در برنامه جامع بایستی تمام نیاز محلات هدف بررسی و آسیب شناسی شود و در برنامه چهار ساله قرار بگیرد در حالیکه در این زمینه ضعف وجود دارد.
وی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی در زمینه بازآفرینی شهری نباید از مکاتباتی که با آنها انجام می شود از ارایه اطلاعات سر باز بزنند و بی توجه باشند.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی یادآور شد: در بیرجند 20 محله هدف بازآفرینی شامل چهار محله سکونتگاه، 6 محله با سابقه پیشینه روستایی و 10 محله ناکارآمد میانی تعریف شده است اما در برخی محلات هیچ دستگاهی اولویتی معرفی نکرده است.
وی با بیان اینکه یکی از مصوبات این نشست ثبت تخفیفات ارایه شده برای 14 پروانه ساختمانی صادر شده توسط شهرداری است افزود: در قانون احداث مسکن در مناطق فرسوده و مجموعه های حمایتی آمده است شهرداری ها موظف هستند 50 درصد عوارض ساخت را تخفیف بدهند.
وی ادامه داد: همچنین در مصوبه هیات وزیران که خردادماه سال گذشته نیز تصویب شد طبق ماده 6 تبصره سه، برای احداث مسکن در مناطق مذکور، اگر شهرداری ها تا 100 درصد هم تخفیف دهند معادل این رقم، توسط سازمان برنامه و بودجه در اختیار سازمان همیاری شهرداری ها قرار می گیرد و شهرداری ها موظفند این مبلغ را با نظارت راه و شهرسازی در محلات هدف بازآفرینی هزینه کنند.
جلالیان پور اضافه کرد: در این زمینه قبل از سال جاری با تمام شهرداری های استان مکاتبات لازم انجام شده است که برخی شهرداری ها اطلاعات لازم را ارسال کرده اند لذا شهرداری ها حق ندارند بابت 50 درصد تخفیفات چک دریافت کنند.
وی اظهار داشت: اولویت محلات هدف بازآفرینی شهری از شهرداری ها خواسته شده است و تمام دستگاه های اجرایی موظف هستند بر اساس اولویت های تعیین شده، پروژه ها را طرح ریزی کنند.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: تفاهم نامه ای سال 93 بین وزارت راه، سازمان برنامه و بودجه و بانک مسکن منعقد شد که قرار شد 50 درصد نرخ تسهیلات به عنوان یارانه، سوبسید داده شود.
وی ادامه داد: در این ارتبا قرار بود سازمان برنامه این سوبسید را در اختیار بانک مسکن قرار دهد اما این موضوع تا این لحظه نه تنها در استان که هیچ جای کشور انجام نشد و حتی یک فقره وام هم سوبسید دریافت نکرد.
وی افزود: سال گذشته راه و شهرسازی تلاش کرد حداقل 9 درصد دوران مشارکت را به مشتریان برگشت بدهد اما این کار هم به نتیجه نرسید و در نهایت بر اساس تفاهم نامه ای که بین راه و شهرسازی، صندوق توسعه ملی و سازمان برنامه مبادله شد یکسری وجوه اداره شده در اختیار راه و بانک مسکن قرار گرفت تا دوران مشارکت متقاضیان با نرخ 9 درصد باشد.
جلالیان پور اظهار داشت: بر اساس بخشنامه مربوطه دوران مشارکت تا 30 ماه قابلیت افزایش دارد اما در بانک مسکن بر اساس 12 ماه است.
وی ادامه داد: کل دوران مشارکت و فروش اقساطی 120 ماه است، که در دستورالعمل بیان نشده 50 درصد در پایان دوران مشارکت باید با سود دوران مشارکت مستهلک شود اما در بانک مسکن اکنون 50 درصد وام ( 40 میلیونی) باید توسط مشتری هنگام فروش اقساط باید توسط مشتری مستهلک شود.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: در سفر وزیر راه و هیات همراه به استان در ارتباط نحوه شیوه نامه با معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری مذاکره کردیم که قول داده شد این شیوه نامه اصلاح و به استان ابلاغ شود.
7557 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.