به گزارش ایرنا ناصر نیک نیا روز سه شنبه در نشست خبری افزود: حجم فعلی مخازن سدهای مخزنی حدود 13.5 میلیون مترمکعب است که در بارش های اخیر حدود 2.8 میلیون متر مکعب به حجم سدها افزوده شد.
وی بیان کرد: درصد پر بودن مخازن سدهای مخزنی تقریبا 23 درصد است به این معنا که نزدیک 77 درصد سدها خالی بوده و امید است در بارش های اسفند امسال و بهار 98 جبران شود.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آب شرکت آب منطقه ای استان اظهار داشت: سد سیاهو زیرکوه با 98 درصد پیشرفت فیزیکی در مرحله نهایی قرار دارد و سال 98 به بهره برداری می رسد.
وی گفت: اکنون 12 سد تغذیه مصنوعی با حجم 14 میلیون متر مکعب در استان در دست بهره برداری است که از ابتدای مهرماه تاکنون 3.5 میلیون متر مکعب آب وارد این سدها شده و 2 میلیون متر مکعب در بهمن ماه جاری افزوده شده است.
نیک نیا با بیان اینکه سد بندان و آهنگران سال آینده به بهره برداری می رسد یادآور شد: با بهره برداری از این سدها به ظرفیت ذخیره سازی آب در سدهای استان افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه 2 طرح ملی و یک طرح متمرکز استانی در زمینه تاسیسات آبی استان در دست اجرا است گفت: طرح مرمت و بازسازی تاسیسات آبی مربوط به شبکه ها و سدهای استان از محل اعتبارات ملی تامین اعتبار شده است.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آب شرکت آب منطقه ای استان ادامه داد: امسال حدود یک میلیارد تومان اعتبار برای طرح های ملی به استان ابلاغ شد که تاکنون نصف آن اختصاص داده و هزینه شده است.
وی بیان کرد: طرح تجهیز نقاط و ابزارهای اندازه گیری آبهای سطحی سدها و شبکه های خراسان جنوبی از دیگر طرح هاست که در این زمینه بیش از 70 درصد سدها و شبکه های استان به کنتورهای اندازه گیری حجمی جریان مجهز شده اند.
نیک نیا از کنترل پایداری تاسیسات سدهای استان خبر داد و گفت: امسال تاسیسات شیرآلات سد حاجی آباد زیرکوه به روزرسانی و برقی شد تا بهره برداری بهتری از آن انجام شود.
وی ادامه داد: سال آینده عملیات لرزه نگاری برای سدهای استان انجام می شود همچنین قرار است سیستمی اجرا شود که کنترل و بهره برداری از منابع آب سطحی به صورت آنلاین و برخط انجام شود.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آب شرکت آب منطقه ای استان درباره سد رزه درمیان گفت: این سد با ظرفیت 24 میلیون متر مکعب احداث شده که در پایین دست آن 300 هکتار اراضی کشاورزی جانمایی و تجهیز شده است.
وی افزود: همچنین 22 کیلومتر خط انتقال توسط شرکت آب منطقه ای از سد رزه تا اراضی احداث شده است و آماده تحویل آب به اراضی کشاورزی پایین دست را داریم.
نیک نیا اظهار داشت: در این منطقه یک شرکت تعاونی توسط ساکنان همان منطقه تشکیل شده و شرکت اعلام آمادگی کرده به اهالی سهام بدهد.
وی گفت: در حوزه منابع آبی عدم قطعیت داریم و نمی توان به همه آمارها به صورت آنی تکیه کرد چون براساس یک سیستم پویا شکل می گیرد.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.