به گزارش ایرنا حسن اکبری روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر حفاظت محیط زیست نهبندان افزود: باید با کمک جوامع محلی چرای بی رویه دام در حاشیه این تالاب مدیریت و کمتر شود و با توسعه گردشگری اشتغال جایگزین برای جوامع محلی ایجاد شود.
وی بیان کرد: کاهش چرای دام ضامن بقای حیات تالاب و به نفع جوامع محلی شهرستان است چرا که در صورت خشک شدن، تالاب کجی نهبندان به یکی از کانون های ریزگرد و گرد و غبار شهرستان و استان تبدیل خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: برای احیای تالاب کجی نهبندان به مشارکت جدی جوامع محلی و سایر دستگاه های اجرایی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه امسال 850 میلیون تومان در زمینه احیای تالاب کجی نهبندان هزینه شده است اضافه کرد: این اعتبار در زمینه مطالعه و تعیین حق آبه تالاب، لایه روبی مسیرهای منتهی به تالاب، نصب برخی تجهیزات گردشگری و آموزش و مشارکت جوامع محلی در مدیریت تالاب هزینه شده است.
اکبری گفت: باید جاده دسترسی به تالاب به عنوان یکی از ظرفیت های گردشگری نهبندان احداث و آسفالت شود، همچنین زیرساخت ها برای حضور گردشگران در تالاب کجی فراهم شود تا جوامع محلی از ظرفیت اقتصادی حضور گردشگران بهره‌مند شوند.
وی با بیان اینکه نهبندان ظرفیت های بکر زیست محیطی دارد افزود: بزرگترین تپه های ماسه ای استان در ریگ یلان، جنگل زارهای بنه 500 تا یکهزار ساله و تالاب کجی نهبندان از ظرفیت های بکر و غنی زیست محیطی این منطقه است.
وی گفت: نهبندان ظرفیت بسیار غنی در زمینه اکوتوریسم یا طبیعت گردی دارد که باید از این ظرفیت برای توسعه اقتصادی شهرستان استفاده شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی عنوان کرد: چرای بی رویه دام، کشاورزی و اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی معضلات زیست محیطی زیادی را در شهرستان نهبندان ایجاد می کند که باید توسعه اقتصادی شهرستان به سمت توسعه معدنی و صنعتی برود تا فشار کمتری به محیط زیست منطقه وارد شود.
در این آیین امیر کوهستانی به عنوان سرپرست حفاظت محیط زیست نهبندان معرفی و از خدمات محمدکاظم شکرگزار قدردانی شد.
نهبندان در 200 کیلومتری بیرجند مرکز خراسان جنوبی است.
7556*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.