حجت الاسلام پرویز بخشی پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در گذشته اراضی وقفی به بخش های مختلف اداری ، آموزشی و ادارات واگذار، اما پذیره اخذ نشده است که اکنون رای دیوان عدالت اداری برای احقاق حقوق موقوفات اجرا می شود.
وی افزود: از آنجایی که این واگذاری ها معمولا مطابق نیت واقف نبوده این امر موجب متضرر شدن واقف شده لذا این موضوع به دیوان عدالت اداری ارجاع و رای مربوطه صادر شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی ادامه داد: در رای دیوان عدالت اداری آمده ؛ کسی که از ملک وقف استفاده می کند اگر موقوفه وقف بر او باشد که مشکلی ندارد و نیاز به پذیره نیست مثل ساختمانی در قاین که چون نیت موقوفه وقف درمانی بوده زمین واگذار شده خیران آن را ساختند و اکنون هم با عنوان درمانگاه در حال بهره برداری است.
وی یادآور شد: اما بسیاری از ادارات، نهادها و مراکز هستند که این امر بر آنها صدق نمی کند مثل برخی از مراکز نظامی که قبول هم دارند و برای حل مشکل شرعی آن، موضوع کارشناسی شده و بعد در دیون دولت گذاشته می شود.
بخشی پور از تفاهم نامه ای با سپاه و ارتش برای همین موضوع خبر داد و افزود: اسناد این تفاهم نامه ها به تهران ارسال شده و در دیون دولت قرار گرفته است.
وی با اشاره به مشکلات مشابه در بخش درمان استان گفت: نمونه یکی از این موارد بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند است که در 110 هکتار زمین موقوفه ساخته شده لذا برای این زمین کاربری درمانی کارشناسی شده و با این برآورد دولت باید حدود 24 میلیارد تومان به موقوفه پرداخت کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به فشارهای اقتصادی دست دولت در پرداخت این دیون باز گذاشته شده است و مصمم هستیم از همین ارقام کارشناسی شده در مکان های دیگری زمین برای موقوفه خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه هنوز کل ارقام دیون در استان کارشناسی نشده است گفت: انتظار می رود دستگاه های اجرایی در این امر همکاری کنند تا بتوانیم در راستای احقاق حقوق موقوفات در استان گام بزرگی برداریم.
بخشی پور با تاکید بر اینکه مردم در این قضیه مدیون نیستند یادآور شد: مسئولان برای رفع این دین باید پای کار باشند و حقوق موقوفات را پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: البته در برخی موارد مسئولان مقاومت هایی دارند اما با رای دیوان عدالت اداری که از حدود یک سال پیش صادر شده به صورت آرام این مساله را پیش می بریم.
تاکنون 9 هزار موقوفه و 23 هزار و 400 رقبه در خراسان جنوبی به ثبت رسیده است. همچنین 96 بقعه متبرکه و مرکز فرهنگی، مذهبی در استان وجود دارد.
9893 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.