فعالیت دو تولید کننده پفک با ذرت تراریخته دامی متوقف می شود؟

قیمت محصولات تراریخت (تغییر یافته‌ ژنتیکی) به‌دلیل ریسک های فراوان این محصولات، در بازار جهانی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزانتر از محصولات سالم است. این فاصله‌ قیمت، موجب شده تجارت این محصولات، یکی از سودده‌ترین روشهای سوداگری در کشاورزی باشد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، قیمت محصولات تغییر یافته‌ی ژنتیکی، به‌دلیل ریسکهای فراوان این محصولات، در بازار جهانی بین 30 تا 40 درصد ارزانتر از محصولات سالم است. این فاصله‌ی قیمت،  موجب شده تجارت این محصولات، یکی از سودده‌ترین روشهای سوداگری در کشاورزی باشد.

جمعه‌ی گذشته، 23 آذر 97، در گزارش ویژه‌ای از تخلف دو برند مشهور "پفک" - از جمله برند شناخته شده‌ی "چ" - پرده برداشتیم. به این ترتیب که این دو تولیدکننده‌ی متخلف، از ذرت های وارداتی تراریختی برای تهیه‌ محصولاتشان استفاده می‌کنند، که با استانداردهای خوراک دام وارد کشور شده است.

همگام با اندیشمندان و نخبگان دلسوز کشور، بارها در مورد سود سرشار "سوداگری محصولات تراریخت" و به همین سبب، احتمال بروز تخلفات - بعضاً ساختاری - در حوزه‌ غذای مردم هشدار داده است؛

اما احتمالاً این بدترین اتفاقی است که ممکن است در زمینه‌ تجارت محصولات مشکوک تراریخت رخ دهد؛ یعنی برای دسترسی به سود سرشار، با دور زدن مراکز نظارتی، از مواد اولیه‌ی پرریسک دامی در تهیه‌ محصولاتی استفاده شود که بازار هدف آن، کودکان و خردسالان ایران عزیز هستند.

اما از سوی دیگر، جای بسی امیدواری است، که بسیاری از مراکز صیانتی و نظارتی طی چهار روز گذشته، نسبت به این تخلف، واکنش جدی نشان داده‌اند. در پی این افشاگری اولین خبر واصله، برخورد سریع (ظرف 48 ساعت) و قاطع سازمان بازرسی کل کشور با این دو برند مشهور بوده است. دومین برخورد، پیگیری مسئولان رده‌ی بالای قضایی بود، که در تماس با ما مستندات این امر را دریافت کردند تا این تخلف، مورد بررسی و پیگرد قرار گیرد. و در سومین برخورد، امروز، سه‌شنبه، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو از احتمال تعطیلی موقت یا دائم برخی خطوط تولید دو برند معروف پفک که از ذرت دام در تولید محصولاتشان استفاده کرده‌اند، خبر داد.

به‌دلیل ضعف ساختارهای نظارتی و عدم حساسیت بر پایش خطر محصولات تراریخت طی دو دهه‌ گذشته، بروز چنین تخلفی در این سطح احتمالاً سابقه داشته است - چنان که در کل دنیا نیز چنین بوده است. لیکن ایجاد این سطح از حساسیت و پیگیری، در نهادهای نظارتی و صیانتی، نقطه‌ی امیدبخش در این زمینه است.

دیدگاه تان را بنویسید