کفش سیلیکونی برای درمان زخم دیابتی+ عکس

محققان دانشگاه پردو واقع در ایندیانا نمونه اولیه نوعی کفی کفش را ساختند که قادر است زخم‌های دیابتی را درمان کند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، این کفی کفش دولایه از جنس پلی دی متیل سیلوکسان ساخته شده است و لایه زیرین آن در واقع یک مخزن گاز اکسیژن است. لایه بالایی این کفی با استفاده از لیزر به گونه ای سوراخ شده است که اکسیژن را دقیقا در محل وجود زخم آزاد می کند.

هنگامی که شخص از این کفی استفاده می کند در اثر فشار پای او، اکسیژن از مخزن خارج شده و از طریق لایه بالایی کفی به طور مستمر در طول روز آزاد می شود. این اکسیژن رسانی به زخم موجب بهبود سریع تر آن می شود. حتی در هنگام نشستن نیز فشار پای شخص برای آزاد شدن اکسیژن در محل زخم کافی است.

مدل سازی های انجام شده نشان می دهد که این نمونه اولیه قادر است تحت فشار پای شخصی به وزن 53 تا 81 کیلوگرم، حداقل به مدت 8 ساعت اکسیژن تولید کند. این نمونه اولیه با استفاده از قالب گیری سیلیکون و با استفاده از فناوری لیزر ساخته شده است، اما محققان امیدوارند در آینده نزدیک بتوانند این نوع کفی ها را با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی و بر اساس تصاویر کف پای بیماران دیابتی به طور سفارشی تولید کنند.  اکنون محققان در حال انجام آزمایشات بالینی هستند و در تلاشند تا این فناوری را تجاری سازی کنند. 

دست و پای بیماران مبتلا به دیابت به دلیل ضعف گردش خون و آسیب عصبی معمولا بی حس است و به همین دلیل اغلب متوجه زخم های پوستی به ویژه در ناحیه پا نمی شوند. به دلیل سرعت پایین بهبود و ترمیم زخم در این افراد، معمولا ناحیه جراحت دچار عفونت شدید شده و ممکن است منجر به قطع عضو بیمار شود.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Materials Research Society Communications منتشر شده است.

دیدگاه تان را بنویسید