سرک کشیدن به موبایل دیگران درچه حالتی جرم است ؟

امروزه بسیاری از اطلاعات شخصی، خانوادگی، شغلی و ... در وسایل الکترونیکی، مثل گوشی تلفن همراه، تبلت، رایانه و ... نگهداری می‌شود که دسترسی سایر افراد به این اطلاعات، مصداق نقض حریم خصوصی است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، به همین دلیل، قانون‌گذار در سال ۱۳۸۸، قانونی به نام «قانون جرایم رایانه‌ای» را تصویب کرد که در ماده یک آن، از حق محرمانه بودن داده‌ها حمایت شده است.

طبق ماده یک قانون جرایم رایانه‌‌ای، «هر‌کس به‌طور غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی که به‌ وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است، دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

طبق این ماده قانون، قانون‌گذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی یا داده‌ها را در صورت وجود این شرایط، جرم می‌داند:

1- این دسترسی بدون اجازه شخص باشد؛ بنابراین، درمواردی‌که خود شخص، اذن به مشاهده یا ورود به سامانه را می‌دهد، جرمی واقع نمی‌شود.

2- داده‌ها یا سامانه برخوردار از تدابیر امنیتی باشند؛ چرا که حمایت قانونی شامل افرادی می‌شود که خودشان حداقلی از امنیت را برای حریم خصوصی‌شان قائل شده باشند.

 

دیدگاه تان را بنویسید