گزارش جی پلاس؛

چرا تفاوت مبلغ ویزای مردم قبل از اربعین مسترد نمی شود؟!/ سود یکماهه 44 میلیارد تومان کجا می رود؟!

پس از کاهش قیمت ویزا، چرا ستاد مرکزی اربعین به سرعت ما به التفاوت پرداختی های مردم به حسابشان واریز نمی کند؟ سود این مبلغ میلیاردی طی یک ماه به حساب کدام نهاد و با چه کارکردی، واریز می شود؟

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس کارودرآمد جی پلاس؛ افزایش شدید قیمت ارز و گران شدن ویزای عراق برای علاقمندان به حضور در راهپیمایی عظیم اربعین، باعث شد تا دولت از همان ابتدا تمهیداتی را برای این افراد در نظر بگیرد.

در ابتدا با وجود اینکه نرخ خرید دلار در بازار آزاد بیش از 14 هزار تومان بود، تصمیم بر این گرفته شد تا برای رفاه حال زائرین، مبلغ ویزای عراق به ریال و با دلار حدود هشت هزار تومان به آن ها ارائه شود.

به این ترتیب نرخ رسمی ویزای اربعین برای زائران 386 هزار تومان تعیین شد. مبلغی که البته چند وقت بیشتر دوام نداشت و در محله اول به مبلغ حدودی 377 ، 372 و سپس 370 و بعدتر هم چند هزار تومان کمتر از آن کاهش پیدا کرد. سپس با توجه به تغییر قیمت ارز، هر روز یک قیمت در این سامانه برای زائرین نمایش داده می شد.

چند روزی شرایط به همین منوال بود و متقاضیان ویزا برای استفاده از این تسهیلات و گرفتن ویزا با ارز دولتی، باید در سامانه سماح ثبت نام می کردند تا اینکه با پیشنهاد و درخواست رئیس بانک مرکزی و موافقیت رئیس جمهور، 35 درصد دیگر از این مبلغ کاهش یافت. به این ترتیب ویزای اربعین حالا با نرخ دلار 4 هزار و 875 تومانی به زائران داده می شود.

قیمت کنونی برای دریافت ویزای عراق برای مسافران اربعین، به همراه پوشش بیمه و خدمات درمانی و سهم کارگزاری دفاتر مسافرتی، مبلغ ۲۳۴ هزار ۸۷۵ تومان اعلام شده است.

پس از این ماجرا، سوال اصلی اینجا بود که تکلیف کسانی که با قیمت قبلی (از 386 هزار تومان تا رقم های پایین تر) ثبت نام کردند چه می شود؟ طبق اعلام مسئولین مختلف این مبالغ برگردانده می شود اما طبق آخرین اظهار نظر، قرار بر این شده تا ما به التفاوت ویزای زائران پس از اربعین یا حتی ماه صفر پرداخت می شود!

  • چند نفر با قیمت قبلی ثبت نام کردند؟

دبیر ستاد مرکزی اربعین در روزی که قیمت جدید اعلام اما هنوز در سایت درج نشده بود، درباره میزان ثبت نامی ها گفته بود:« تا این لحظه ۳۳۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند که ویزای ۲۲۰ هزار نفر از این تعداد تاکنون صادر شده است.»

به این ترتیب با توجه به الزامی بودن پرداخت وجه در زمان ثبت نام، 330 هزار نفر با قیمت های قبلی در این سامانه ثبت نام کرده بود.

  • ما به التفاوت 44 میلیارد تومانی هزینه ویزا

قیمت ویزا از 386 هزار تومان آغاز و در روزهای پایانی به زیر 370 هزار تومان هم رسید. با این حال به طور میانگین اگر قیمت را همان 370 هزار تومان در نظر بگیریم، ما به التفاوت آن با قیمت کنونی ( 234 هزار تومان)، 136 هزار تومان می شود. عددی که با ضرب در 330 هزار نفری که ثبت نام کرده بودند، به رقم حدودی بالغ بر 44 میلیارد می رسیم!

حال سوال اصلی اینجاست که چرا بازپرداخت پول مردم به تعویق یک ماهه افتاد؟! در این میان و با گذشت زمان حدودا یک ماهه تا استراداد این مبالغ، کدام نهاد و با چه عنوانی از سود این مبلغ چهل و چهار میلیارد تومان، استفاده می کند؟!

به گزارش جی پلاس؛ در مجموع ماجرای راهپیمایی اربعین امسال در بسیاری از جهات دارای بی نظمی هایی بود. چه در ماجرای ویزا که شرایط مشخص است، چه در بحث دادن ارز همراه به مردم که طی یکماه گذشته چندین نقل قول رسمی کاملا متفاوت مطرح شد و چه موضوع فروش بلیت قطار و اتوبوس که داستان نا تمام بلیت های ترکیبی (تهران - کرمانشاه - مهران - نجف) با پایان باز ادامه دارد! 

 

دیدگاه تان را بنویسید