حسن شکری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عملیات آبخیزداری در این حوزه های آبخیز در قالب اقدامات مکانیکی شامل احداث بندهای سنگی- ملاتی ، گابیونی و خشکه چین به حجم بیش از 6هزار مترمکعب و اقدامات بیولوژیکی شامل کپه کاری در سطح 600 هکتار اجرائی شده است.
وی از بین رفتن پوشش گیاهی و به دنبال آن فرسایش خاک را یکی از چالش های مهم زیست محیطی دانست و اظهار داشت: اجرای عملیات آبخیزداری علاوه بر اینکه این چالش را به حداقل می رساند موجب حفظ آب و خاک و همچنین احیای دوباره منابع طبیعی نیز می شود.
شکری در ادامه به فواید و کارکردهای دیگر فعالیت های آبخیزداری اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات آبخیزداری عاملی مؤثر و کارآمد برای نگهداشت آب و تغذیه سفره های آب زیرزمینی به شمار می آید که رونق اقتصادی را به همراه داشته و زمینه را برای پایداری محیط طبیعی و توسعه پایدار فراهم می کند.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات خاطر نشان کرد: حوزه های آبخیز این شهرستان شامل حوزه های آبخیز اصلی سدهای لار، لتیان و دامنه جنوبی البرز و حدود 30 زیرحوزه آبخیز است که طرح جامع کاهش خطرات سیلاب حوزه های آبخیز شهری تهیه شده است که در صورت تأمین اعتبار، مطالعه و اجرا، انجام خواهد شد.
وی تأکید کرد: با توجه به ویژگی های خاص شهرستان شمیرانات و کوهستانی بودن آن و تغییرات اقلیمی و بارش های یکباره و همچنین خطرات سیلاب که چندی پیش نیز در این شهرستان به وقوع پیوست اجرای طرح جامع کاهش خطرات سیلاب حوزه های آبخیز شهری این شهرستان ضرورتی اجتناب ناپذیر است که در این خصوص از مسئولان و دست اندرکاران درخواست می شود برای تحقق این مهم و اجرای این طرح اعتبارات لازم را تخصیص دهند.
شهرستان شمیرانات یکی از مناطق ییلاقی (سردسیر) استان تهران است که همه ساله عشایر استان تهران به همراه عشایر استان های قم و البرز 100 روز از فصل گرما را در این مناطق سپری می کنند.
تهرام/7243//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.