به گزارش روز یکشنبه ایرنا از معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران، ازویژگی های فاز دوم طرح کاهش این است که این طرح در سراسر شهر تهران هر روز هفته و به صورت ٢٤ ساعته اجرایی می شود و تردد خودروهای فاقد برگه سلامت خودرو توسط تمامی دوربین های راهنمایی و رانندگی پایتخت رصد و مالکان این خودروها به ازای هر روز تردد 50 هزار تومان جریمه می شوند.
در بررسی‌های صورت ‌گرفته در خصوص اولین تأثیرات ملموس اجرا طرح کاهش می توان گفت که این اقدام باعث شده روند افزایش غلظت آلاینده‌های صبحگاهی در شهر تهران بیش از 20 درصد کاهش یابد.
این مطالعه بر اساس داده‌های ایستگاه پایش کیفیت هوای تربیت مدرس که در محدوده زوج و فرد قرار دارد و نزدیک‌ترین ایستگاه به محدوده طرح ترافیک است، انجام شده و تغییرات نرخ رشد غلظت ذرات آلاینده کوچک‌تر از 2.5 میکرون را مورد بررسی قرار داده است.
یافته‌های این بررسی نشان می‌دهد که میزان رشد غلظت ذرات آلاینده که در پاییز سال 96 به طور میانگین از ساعت 6 تا 7 صبح بیش از 8 میکروگرم بر مترمکعب افزایش داشته است در پاییز 97 به حدود 6.5 میکروگرم بر متر مکعب رسیده است که کاهش 21 درصدی را نشان می‌دهد.
این تغییرات در سه بازه‌ یک ‌ساعتی پس از آن نیز به ترتیب 22 درصد، 13 درصد و 42 درصد کاهش یافته است که به نظر می‌رسد کاهش بیشتر تولید ذرات در فاصله‌ی ساعات 9 تا 10 صبح به تأثیر طرح ترافیک جدید نیز مرتبط باشد.
ارزیابی‌ها نشان می‌دهد با توجه به اینکه در این تحلیل، تنها روزهای کاری (از یک‌شنبه تا چهارشنبه) مورد بررسی قرار گرفته‌اند و رشد غلظت ساعتی ملاک عمل بوده است، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که رشد غلظت ناشی از تولید آلودگی در اثر تردد وسایل نقلیه بوده و تأثیر آب و هوا و تغییرات جوی در آن ناچیز است.
همچنین بر اساس این نتایج، رشد غلظت در ساعت‌های پی‌در‌پی از 6 تا 10 صبح در سال 97 نسبت به سال 96 هموارتر بوده و این مسأله نشان می‌دهد که اجرای طرح ترافیک جدید سبب توزیع حجم ترافیک بین ساعت‌های 6 تا 10 صبح شده است.
تهرام/9343/3225 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.