سید نجم الدین محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر 16 گرمخانه (محل اسکان کارتن خواب ها) در شهر تهران فعال است که مهمترین و شلوغ ترین گرمخانه ها در مناطق جنوبی پایتخت قرار دارد.
وی بیان کرد: در فصل بهار و تابستان مشکلی در زمینه شلوغی و ازدحام دراین گرمخانه ها وجود ندارد و بدلیل مناسب بودن هوا بسیاری از این کارتن خواب ها نیاز به آمدن به گرمخانه ندارند اما با سردشدن هوا این افراد بدنبال سرپناهی هستند تا شب را به صبح برسانند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: در فصل بهار و تابستان در هر گرمخانه 2 تا 3 هزار نفر ظرفیت داریم اما در فصل زمستان تا 5 هزار نفر پذیرش برای کارتن خواب ها پیش بینی کرده ایم.
وی زمان پذیرش کارتن خواب ها را از 8 شب تا 6 صبح اعلام کرد و افزود: شهرداری مجوز نگهداری این افراد در طول شبانه ‌روز را ندارد و در هیچ قانونی نیامده که شهرداری می‌تواند از فردی نگهداری کند زیرا تخصص آن در شهرداری وجود ندارد که امیدواریم با اجرای طرح جدید معضلات سابق برطرف شوند.
نجم الدین محمدی یادآور شد: افراد بی‌خانمان همان‌طور که از کلمه مشخص است، فاقد خانه هستند و برای رسیدگی به وضعیت این افراد کمیته امداد امام(ره) باید اقدامات را انجام دهد.
وی درباره برنامه های سازمان خدمات اجتماعی شهرداری برای اسکان کارتن خواب ها در پایتخت نیز گفت: بدنبال توسعه گرمخانه ها در مناطق جنوبی شهر تهران هستیم و در سال گذشته با همکاری تولیت حرم مطهر (ره) بسیاری از کارتن خواب ها درآن مجموعه اسکان پیدا کردند که امسال هم بنا داریم این کار را انجام دهیم.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: برای ارائه خدمات به کارتن خواب ها‏، در سال گذشته اتوبوس‌های سیار پیش بینی کردیم که در سال گذشته حدود 50 اتوبوس برای اسکان معتادان کارتن خواب اختصاص داده شد بود و علاوه بر این اتوبوس‌ها، حدود 30 گشت ویژه خدمات اجتماعی در مناطق گشت زنی کردند که پس از جمع آوری معتادان کارتن خواب ، آنها را به گرمخانه یا اتوبوس‌های سیار منتقل کردند که امسال هم چنین برنامه هایی در دستور کار داریم.
وی به هزینه های بالای درمانی معتادین کارتن خواب نیز اشاره کرد و گفت: بدلیل نبود اطلاعات ثبت شده از کارتن خواب ها، امکان صدور دفترچه درمانی برای آنان وجود ندارد و هزینه‌های دارو و درمان با نرخ آزاد ما را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
محمدی تصریح کرد: در سال 87 در منطقه چهار، 200 نفر از افرادی که به ایدز، سل و هپاتیت دچار بودند با تغییر مدیریت ، رهاسازی شدند که اطلاعاتی که دارم حدود 50 نفر از آنان از فوت کرده اند و از مابقی افراد خبری نیست و این درحالی بود که برای این افراد حکم قضایی صادر شده بود که باید به بهزیستی تحویل داده می‌شدند.
وی اظهار داشت: در اسلامشهر 225 نفر وجود دارند که 80 نفر از آنان حکم انتقال به بهزیستی برایشان صادر شده ولی انتقال نیافتند و هم اکنون در شرایط نامطلوبی به سر می‌برند.
وی از فرمانداری تهران، نیروی انتظامی، بهزیستی و سایر دستگاه های وابسته خواست در زمینه غربالگری معتادین و امکان نگهداری معتادین در مکان امن اقدام کنیم.
به گفته محمدی، فرمانداری تهران طرح جمع آوری متکدیان و کارتن خواب ها را امسال در دستور کار دارد و شهرداری تهران نیز در زمینه اسکان و تجهیزات امکانات لازم با فرمانداری تهران همکاری می کند.
تهرام/7243/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.