به گزارش ایرنا، شهرام شریفی روز چهارشنبه در حاشیه 366مین نشست شب بخارا که با نام «شب شهر دماوند» و به مناسبت هشتاد و هفتمین سالگرد ثبت ملی این شهر تاریخی همزمان با هفته فرهنگی شهرستان در سالن اجتماعات فرهنگسرای کوثر برگزار شد، اظهار داشت: این برنامه از مجموعه برنامه های مجله بخارا است.
وی افزود: در هر نشست که مرتبط به شهر دماوند باشد، برخی از دانشمندان فعال در حوزه دماوند و دماوند شناسی حضور خواهند داشت و امیدواریم این نشست ها محلی جهت معرفی بهتر و بیشتر شهر دماوند و همچنین پتانسیل ها و قابلیت های این شهر به پژوهشگران باشد تا دایره پژوهش خود را گسترش دهند.
شریفی با بیان اینکه در این نشست ها به حوزه هایی همچون کوه، گیاهان، قدمت، آثار تاریخی کشف شده و ... که کمتر شناخته شده، می پردازد، افزود: سالها است که تنها دماوند را به دلیل خوش آب و هوایی می شناسند ولی این شهر پتانسیل ها و تاریخچه ایی دارد که باید در این زمینه نیز تقویت شود؛ دماوند آنگونه که باید شناخته نشده است.
وی در خصوص محدوده جغرافیایی شهر دماوند که در 24 شهریورماه 1310 به شماره 924 ثبت ملی شده است، خاطر نشان کرد: محدوده ثبت شده این شهر در 87 سال قبل با محدوده فعلی متفاوت بود؛ مرکز شهر همین محل کنونی و دایره محدوده آن از شمال تا لاریجان و قله دماوند و از شرق تا منطقه خمده فیروزکوه و از جنوب تا مرز ایوانکی را در بر می گرفت.
این مقام مسئول گفت:مقصودمان از شهر دماوند این محدوده جغرافیایی است که وسعت بزرگی دارد و در نظر داریم در نشست های بعدی باستان شناسان و افرادی که حفاری انجام دادند را دعوت کنیم.
شریفی با تاکید بر اهمیت فرهنگی و تاریخ دماوند عنوان کرد: ری در زمان های گذشته پایتخت ایران و مرکز تجاری بوده و همه بر این گمان هستند که ری قدیمی ترین شهر در تهران است، اما طبق اسناد قدمت دماوند از ری کمتر نیست که در برخی اسناد تاریخی بیشتر هم است؛ شهر کیلان از توابع شهرستان دماوند قدمت 18 هزار ساله دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند اضافه کرد: شهرستان دماوند 73 اثر ملی و 183 اثر شناسایی شده دارد و در سند توسعه چشم‌انداز شهرستان چه به لحاظ گردشگری و چه به لحاظ تاریخی بالاترین اعتبار درخواستی مصوب شده است که در صورت تحقق اعتبارات کافی، شاهد تقویت زیرساخت های بخش تاریخی و گردشگری منطقه هستیم.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به طرح موزه باستان شناسی در شرق استان تهران، ساختمان موزه به مساحت 1600 متر در نظر گرفته شده که با آماده سازی مکان موزه، موافقت جهت انتقال اشیا کشف شده از دماوند که هم اکنون در موزه ملی نگهداری می شود به این مکان انتقال یابد.

**دماوند بدون دماوند معنا ندارد
همچنین در این مراسم داود محمدی فر، نویسنده کتاب «دایره المعارف دماوند کوه»، ولی الله مظفریان، نویسنده و گیاه شناس، مسعود نصرتی نویسنده کتاب «دماوند، خاستگاه اساطیری ایران زمین»' سخنرانی کردند و به پتانسیل های شهر و قله دماوند در زمینه تقویت جایگاه حرفه کوهنوردی، شناسایی گیاهان دارویی شهر و کوه دماوند و همچنین سابقه دیرینه این منطقه در تاریخ ملی پرداختند.
داود محمدی‌فر؛ نویسنده کتاب «دایره‌المعارف دماوند کوه» در مراسم اظهار داشت: پیشگامی کوهنوردی در دنیا برای ایرانیان است زیرا آغاز قله نوردی در دنیا با قله دماوند در سال 835 میلادی بود و بعد در سال 1492 در اروپا اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه باید قله دماوند را به دلیل پتانسیل های ویژه آن جهانی کرد، گفت: یک کوه ملی، نیازمند بودجه ملی است؛ این کوه قابلیت های بسیاری دارد و همواره داشته های خود را در اختیار ما قرار داده است و امروز فرصت خدمت ما رسیده تا این کوه را دریابیم و بدانیم اگر توجه نشود، از یاد خواهد رفت.
همچنین ولی‌الله مظفریان، نویسنده و گیاه‌شناس دماوندی که در سطح کشور نیز مطرح است، با بیان اینکه معتقدم دماوند بدون دماوند معنا ندارد، گفت: برای نوشتن کتاب «فلور دماوند» ۶۴۲ نوع گیاه از کوه دماوند و اطراف آن و یک‌هزار و ۲۱۰ گونه از انواع گیاهان در شهرستان دماوند جمع آوری شد و سی‌ و امین جلد کتاب خود را با عنوان منتشر و ارائه کردم.
وی ادامه داد: فلور دماوند به مجموعه پوشش گیاهی در شهر، کوه، دره و روستا گفته می شود و با تلاش های صورت گرفته طی این سال ها توانستیم 4 گونه گیاه به نام دماوند و بیش از 50 گونه گیاه به نام خود ثبت کنم.
علی دهباشی، سردبیر مجله فرهنگی و هنری بخارا با اشاره به برگزاری برنامه شب‌های بخارا در ۱۳ شهر داخل و خارج کشور، گفت: دومین برنامه شب شهر دماوند برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: ویژه برنامه شب‌های بخارا به فرهنگ ایران و جهان می‌پردازد و مراسم هایی را در شهرهای ایران همچون بندگناوه، قزوین، شیراز، بافت، یزد، آمل، بابل و رشت برگزار کرده است و در آینده هم به دیگر شهرها خواهیم رفت.
وی افزود: همچنین در سطح جهانی برنامه شب‌های بخارا را در دانشگاه یورک کانادا، کلگیری، ترونتو، هرات و کابل برگزار کردیم.
تهرام/7246/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.