در حالی شب گذشته برای دومین بار فرمان مهاجرتی ترامپ علیه کشورهای اسلامی در دادگاه تجدیدنظر فدرال آمریکا بار دیگر بررسی شد که خارج از ساختمان دادگاه معترضان به این حکم، دست به راهپیمایی زدند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، گروهی از معترضان خارج از ساختمان دادگاه تجدیدنظر فدرال آمریکا در شهر «سیاتل» در ایالت «واشنگتن» تظاهرات کردند.

آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود: «این ممنوعیت نژادپرستانه است»، «اقلیت ها را تحریم نکنید» و «نه ممنوعیت، نه دیوار».

مخالفان این فرمان معتقدند که محدودیت های مهاجرتی در نظر گرفته شده در فرمان‌ های ترامپ، تبعیض علیه مسلمانان است.

دادگاه تجدیدنظر فدرال آمریکا برای دومین بار قانونی بودن ممنوعیت سفر اتباع برخی کشورهای اسلامی را مورد قضاوت قرار داد و تاکید کرد که انگیزه صدور این فرمان کاملا تبعیض ‌آمیز است.

فرمان مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در ممنوعیت سفر موقت اتباع شش کشور مسلمان بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت.

سه قاضی این دادگاه فدرال در شهر سیاتل با سوالات متعددی در جریان این دادرسی یک ساعته که همزمان از تلویزیون آمریکا پخش می‌ شد، به دنبال اثبات انگیزه تبعیض ‌آمیز این پرونده بودند.

شب گذشته وکیل عمومی این پرونده در حمایت از دولت ترامپ ادعا کرد که این دستور اجرایی کاری با دین ندارد و در عمل بر مبنای دین اجرا نمی ‌شود.

«نیل کاتیال» به نمایندگی از شاکیان این پرونده این ادعا را رد کرد و گفت: «با توجه به تکرار این گونه سخنان از سوی ترامپ، انگیزه این دستور برای هر ناظر بی‌ طرفی شفاف و روشن است.»

بررسی این پرونده همچنان ادامه دارد و قاضی های این دادگاه مشخص نکرده ‌اند که چه زمانی رای صادر خواهند کرد.

این دادگاه برای دومین بار است که ظرف چند هفته اخیر این فرمان را به چالش می کشد.

بر اساس فرمان رئیس جمهور آمریکا که ششم ماه مارس سال جاری صادر شده، ورود شهروندان کشورهای ایران، لیبی، سوریه، سومالی، سودان و یمن به آمریکا به مدت 90 روز محدود شده است. سه قاضی این دادگاه در سیاتل قرار است اقدام یک قاضی فدرال در ایالت «هاوایی» را که بخشی از محدودیت مقرر در دستور ترامپ را متوقف کرده، بررسی کنند.

دادگاه مربوطه در سیاتل از جمله دادگاه‌ هایی است که قضات آن از سوی «بیل کلینتون» رئیس جمهور پیشین آمریکا منصوب شده ‌اند.

ترامپ پیش از این نیز در 27 ژانویه سال جاری، برای محدود کردن سفر شهروندان این کشورها به آمریکا اقداماتی انجام داده بود که به اعتراضات گسترده و هرج و مرج در فرودگاه ‌های این کشور منتهی شد.

دستور دوم وی در ماه مارس نیز که بیشتر بر برداشتن ممنوعیت‌ های قانونی محدودیت مهاجرت استوار بود، پیش از اجرایی شدن، از سوی چند قاضی متوقف شد.

یک قاضی فدرال در ایالت هاوایی، بخشی از محدودیت مقرر در این فرمان و همچنین بخش مربوط به تعلیق پذیرش پناهجویان به مدت 120 روز را متوقف کرده بود.

هفته گذشته نیز دادگاه استیناف ایالت «ویرجینیا»، لغو دستور مهاجرتی ترامپ از سوی دادگاهی در مریلند که بیشتر قضات آن به دموکرات‌ ها نزدیک بودند را مورد بررسی قرار داد. با این حال نظر قطعی دادگاه استیناف ویرجینیا هنوز اعلام نشده است.

دونالد ترامپ با این استدلال که تشدید اقدامات امنیتی داخلی برای آمریکا ضروری است، چنین فرمانی را ابلاغ کرده بود. دولت ترامپ مدعی است در متن این فرمان به دین این شش کشور اشاره‌ ای نشده و آمریکا باید از هرگونه تلاش برای حملات احتمالی مورد محافظت قرار گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.