قرار است که اینترنت در ایالت های «اوتر پرادش، بنگال غربی، آسام» و دهلی یعنی همان مناطقی اعتراض ها و درگیری ها میان پلیس و معترضان به این قانون ادامه دارد، قطع شود.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، دولت هند اینترنت را در پس از وقوع اعتراض های گسترده به قانون جنجالی دادن ملیت هندی به مهاجران غیرمسلمان و افزایش کشته شده های این اعتراض ها به شش تن، در چند منطقه قطع می کند.

قرار است که اینترنت در ایالت های «اوتر پرادش، بنگال غربی، آسام» و دهلی یعنی همان مناطقی اعتراض ها و درگیری ها میان پلیس و معترضان به این قانون ادامه دارد، قطع شود.

این اعتراض ها تا کنون منجر به کشته شدن 6 تن و زخمی شدن 60 تن دیگر شد و اوضاع در چندین منطقه همچنان متشنج است.

بر اساس قانون جدیدی که پارلمان آن را چهارشنبه هفته پیش تصویب کرد دولت هند ملیت هندی را به میلیون ها پناهنده از سه کشور همسایه یعنی پاکستان، بنگلادش و افغانستان که قبل از تاریخ 31 دسامبر 2014 به هند آمده اند را می دهد به شرط آن که مسلمان نباشند.

این قانون باعث برانگیخته شدن خشم مسلمانان هند شد و نیز باعث وقوع اعتراض های گسترده غیرمسلمانانی که نگران ورود گسترده مهاجران هندو و غیرهندو از این کشورها هستند شد.

از سوی دیگر، اعتراض‌های عمومی به قانون جدید اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان سه کشور همسایه هند، روز دوشنبه با اعلام همبستگی دانشجویان دانشگاه‌های سراسر این کشور ابعاد وسیع‌تری به خود گرفت.

دانشگاه اسلامی «جامیا میلیا» واقع در دهلی نو روز یکشنبه عرصه تظاهرات گسترده دانشجویان این دانشگاه علیه مصوبه مورد حمایت دولت ملی‌گرای نارندرا مودی بود. تظاهراتی که با ورود پلیس به محوطه دانشگاه به خشونت کشیده شد و در جریان آن حداقل ۱۰۰ دانشجو زخمی و تعدادی از آنها نیز بازداشت شدند.

در رخدادی مشابه اعتراض دانشجویان دانشگاه علیگر واقع در ایالت شمالی اوتار پرادش نیز با سرکوب پلیس مواجه شد.

در پی رخداد این دو سرکوب، صدها معترض به نقض اصل سکولاریسم مُصرح در قانون اساسی هند توسط دولت، با تجمع در مقابل مقر اصلی پلیس در دهلی نو برخورد خشن با دانشجویان منتقد را محکوم کردند.

دانشجویان دانشگاه‌های فنی و علوم اجتماعی بمبئی و بنگلور نیز از صبح دوشنبه با اعلام همبستگی با دانشجویان دهلی نو دست به تحصن نامحدود زدند.

در همین حال، تعدادی از هنرمندان و سینماگران بالیوود همچون «کونکونا سن‌شارما، ماهش بات و آنوبهاوسینها» با انتشار توئیت‌هایی ضمن اعلام همبستگی با دانشجویان، خشونت‌های پلیس علیه آنها را به باد انتقاد گرفتند.

در مقابل نارندرا مودی، نخست وزیر هند اعلام کرد که قانون مصوب مجلس این کشور لازم الاجراست و در عین حال تصمیمی بوده که به تعبیر «۱۰۰۰ درصد» درست است.

با تصویب لایحه دولت برای اصلاح قانون اعطای شهروندی توسط مجلس عوام و سنای هند، اقلیت‌های مذهبی مهاجر غیرمسلمان که پیش از سال ۲۰۱۵ از سه کشور افغانستان، بنگلادش و پاکستان به هند پناه آورده‌اند، می‌توانند شهروندی این کشور را دریافت کنند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.