در آستانه پایان مهلت انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا، جلسه حساس پارلمان این کشور برای بررسی توافق برگزیت آغاز شد. این نشست در حالی برگزار می شود که مخالفان جانسون می‌ گویند مانع از تصویب آن خواهند شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، گاردین گزارش داد امروز شنبه بعد از 37 سال پارلمان انگلیس در یکی از روزهای تعطیل آخر هفته تشکیل جلسه اضطراری داد تا درباره برگزیت تصمیم بگیرد. این نشست در حالی برگزار می شود که مخالفان بوریس جانسون می‌ گویند مانع از تصویب آن خواهند شد.

نشست اضطراری پارلمان انگلیس در روز تعطیل شنبه پس از جنگ با آرژانتین بر سر جزیره فالکلند در سال 1982 تاکنون سابقه نداشته است.

این نشست دقایقی پیش برای بررسی توافق دولت با اتحادیه اروپا آغاز، و از همان دقایق اولیه با مخالفت های رهبران بیش تر احزاب و شماری از نمایندگان مجلس روبرو شد. 

سه سال پس از برگزاری همه‌پرسی برگزیت که در چهارچوب آن 52 درصد از شهروندان انگلیسی موافقت خود را با خروج کشورشان از این اتحادیه اعلام کردند، هنوز آینده روابط لندن‌ - بروکسل روشن نیست.

نخست وزیر انگلیس در نشست مجلس عوام این کشور با بیان این مطلب که زمان اجرای برگزیت فرا رسیده است، از نمایندگان پارلمان انگلیس خواست از طرح جدید برگزیت وی حمایت کنند. وی در این نشست تاکید کرد اطمینان دارد به بهترین توافق ممکن برای ترک اتحادیه اروپا دست یافته است. 

جانسون به نمایندگان پارلمان هشدار داد که در اتحادیه اروپا دیگر تمایلی برای تاخیر بیشتر در اجرای برگزیت وجود ندارد. .

وی افزود: هرگونه تعویق جدید در خصوص برگزیت بی فایده، پرهزینه و مخرب است.

رهبران و نمایندگان بیشتر احزاب انگلیس در همان ساعت نخست نشست اضطراری نمایندگان مجلس عوام انگلیس طرح «بوریس جانسون» نخست وزیر این کشور را بر اجرای برگزیت و چگونگی ترک اتحادیه اروپا به چالش کشیدند.

«نیکولا استورجن» وزیر اول اسکاتلند در واکنش به حرف های بوریس جانسون، او را به زیر پا گذاشتن وعده‌ هایش متهم کرد.

«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر در انگلیس در مخالفت با توافق حاصله بین دولت بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر برگزیت سخنرانی، و اعلام کرد سخنان دولت در این باره که «این توافق تنها گزینه برای جلوگیری از یک برگزیت بدون توافق است»​ بی معنی است.

جرمی کوربین اعلام کرد توافق جدید حتی از توافق پیشین بدتر است. وی افزود: نمی توان به دولت بوریس جانسون اعتماد کرد. 

کوربین تاکید کرد: قانونگذاران هم حزبی وی از توافق جانسون در خصوص برگزیت حمایت نمی کنند.

کوربین گفت: این رای گیری باعث قطعیت نمی شود و مردم باید حرف آخر را بزنند. 

حزب کارگر اعلام کرد که از طرح لتوین حمایت می‌ کند. بر اساس این طرح، حتی به رغم تصویب توافق جانسون با اتحادیه اروپا، او همچنان ملزم می‌ شود که از اتحادیه اروپا درخواست کند تا برگزیت را عقب بیاندازد. این طرح در تضاد آشکار با موضع همیشگی نخست‌ وزیر است که می‌ گوید چه با توافق، چه بدون توافق، انگلیس در روز 31 اکتبر از اتحادیه اروپا خارج می‌ شود.

برخی موافقان علت موافقت خود را پایان نابسامانی های و بی ثباتی های ناشی از شرایط مبهم برگزیت برای این کشور و خستگی مردم از تداوم کمشکش ها اعلام کردند.

شماری از مخالفان این توافق در مجلس انگلیس و احزاب آن را بدتر از توافق «ترزا می» نخست وزیر پیشین با اتحادیه اروپا می دانند که سه بار در مجلس انگلیس رد شد. برخی نیز می گویند توافق جدید همان توافق ترزا می است که از 293 صفحه فقط 15 صفحه یعنی حدود پنج درصد آن تغییر کرده و نگرانی درباره بقیه مفاد این توافق پابرجاست ضمن این که این توافق حق حاکمیت انگلیس بر بخشی از سرزمینش را (ایرلند شمالی) از بین می برد.

«جوآنا چری» از نمایندگان حزب ملی اسکاتلند گفت که برگزیت به اسکاتلند تحمیل شده است.

دولت برای تصویب این توافق دست کم به 320 رای مثبت نمایندگان نیازمند است و با توجه به اینکه برای داشتن اکثریت کرسی های مجلس 45 کرسی کسری دارد باید برای تصویب نظر نمایندگان سایر احزاب را نیز بدست آورد. موضع گیری منفی رهبران احزاب از جمله حزب کارگر - که اصلی ترین حزب رقیب دولت است - و همچنین حزب ملی اسکاتلند، حزب ملی گرای ولز و حزب اتحاد گرای ایرلند شمالی و دفاع بوریس جانسون در مجلس عوام سرنوشت این توافق را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

امروز هزاران نفر از اقشار مختلف مردم با تظاهرات در لندن، برگزاری همه پرسی دوم بر سر برگزیت را خواستار می شوند. جمعیت کسانی که در نزدیکی هاید پارک لندن تظاهرات برپا می‌ کنند، ساعت به ساعت در افزایش است. این گروه قرار است که در نزدیکی هاید پارک جمع شوند و به سوی پارلمان راهپیمایی کنند. برخی از این معترضان می‌ گویند که این یکی از آخرین فرصت‌ ها برای اعتراض به برگزیت است.

 

e98a08ff-7b4f-40d9-bd76-878ec125dc36

 

تازه ترین نظر سنجی ها در انگلیس از نزدیک بودن آرای مخالفان و موافقان توافق نخست وزیر این کشور با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی جدایی از این اتحادیه حکایت دارد. این توافق موجب شده است به طور شگفت انگیزی درون احزاب، درباره دادن رای موافق به آن اختلاف نظر ایجاد شود به طوری که نمایندگان احزاب مختلف حتی حزب حاکم شماری با آن موافق و شماری دیگر مخالفند.

انتظار می رود پس از سه و نیم سال از برگزاری همه پرسی برگزیت، این توافق عصر امروز به وقت محلی به رای گذاشته شود. بر اساس مصوبه مجلس اگر در رای گیری امروز با این توافق نیز مخالفت شود دولت باید بار دیگر درخواست تمدید مهلت جدایی را به اتحادیه اروپا ارائه کند و برخی نیز معتقدند اگر رای هم بیاورد برای بررسی سایر مفاد آن باید مهلت جدایی تمدید شود تا فرصت برای بررسی آنها وجود داشته باشد.

مهلت تمدید شده انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا 31 اکتبر (9 آبان) به پایان می رسد و امروز حساس ترین روز تعیین سرنوشت برگزیت در واپسین روزهای باقی مانده از مهلت جدایی است .

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.