پادشاه عربستان دستور داده است که کمک های انسانی شامل دارو، مشتقات نفتی و گندم به سودان فرستاده شود.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی ، امارات متحده عربی و بحرین  حمایت خود از شورای نظامی انتقالی در سودان اعلام کردند.

در نخستین واکنش عربستان به تحولات سودان پس از سرنگونی عمر البشیر که از سال 1989 تا پنجشنبه هفته گذشته بر سودان حکومت کرد، ریاض تأکید کرد که از اقداماتی که شورای نظامی انتقالی سودان اعلام کرده است حمایت می کند و در کنار ملت سودان قرار دارد.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی(واس) اعلام کرد که «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان دستور داده است که کمک های انسانی شامل دارو، مشتقات نفتی و گندم به سودان فرستاده شود.

وزارت خارجه امارت متحده عربی امروز طی بیانیه ای اعلام کرد که این کشور از اقدامات شورای نظامی انتقالی سودان حمایت کرده و در کنار سودانی ها است.

در این بیانیه همچنین آمده است: امارات امیدوار است که تمام نیروهای سیاسی، مردمی و انجمن های حرفه ای و تشکیلات نظامی برای انتقال صلح آمیز قدرت اقدام کنند. همچنین شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، رئیس دولت امارات به مقامات این کشور دستور داده تا با شورای نظامی انتقالی سودان در تماس بوده و راه های کمک به مردم این کشور را بررسی کنند.

بحرین نیز در پی عربستان و امارات متحده عربی همبستگی خود را با شورای نظامی انتقالی در سودان اعلام کرد.

دلیل اصلی حمایت عربستان و امارات از عبدالفتاح البرهان این است که سرلشکر برهان فرمانده نیروی زمینی ارتش سودان و یکی از نزدیک ترین ژنرال ها به البشیر بود. او از جمله ژنرال هایی بود که از ارسال نیروهای سودانی برای جنگ در یمن به رهبری ائتلاف عربستان سعودی و امارات به شدت حمایت کرده و آن را کاملا تأیید کرده است.

از جهتی دیگر، عبدالفتاح البرهان  رئیس شورای نظامی انتقالی سودان طی سخنانی در برنامه زنده تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد که مقررات منع رفت و آمد لغو شده است.

البرهان همچنین تاکید کرد که تمامی استانداران در تمام استان های سودان برکنار شد‌ه‌اند.

رئیس شورای نظامی انتقالی سودان همچنین با بیان اینکه دوره گذار حداکثر 2 سال خواهد بود، گفت پس از این مرحله نیز دولت مدنی تشکیل خواهد شد.

وی همچنین در این برنامه خواستار حمایت شهروندان جهت بازگشت به زندگی عادی شد.

البرهان در ادامه تأکید کرد که همه بازداشت ها شده به موجب قانون حالت فوق العاده یا بازداشت شده ها در جریان تظاهرات آزاد شدند.

وی از «کسانی که سلاح به دست دارند خواست که در برقراری صلح بر اساس پایه های جدید مشارکت کنند».

رئیس جدید شورای انتقالی سودان تأکید کرد که این شورا با فساد و هر کسی که به دارایی های عمومی آسیب وارد کرده است مبارزه می کند.

در پی اسن سخنان برهان،انجمن مشاغل از گروه‌های مخالف دولت سودان از موافقت خود با پیشنهاد شورای نظامی انتقالی این کشور برای مذاکره خبر داد.

انجمن مستقل «اتحادیه مشاغل سودان» (SPA) با انتشار بیانیه‌ای در حساب فیسبوک خود اعلام کرد که گروه‌های مخالف دولت سودان وابسته به اعلامیه «اتحاد برای آزادی و تغییر» به پیشنهاد شورای نظامی انتقالی این کشور مبنی بر مذاکره در مورد «انتقال قدرت به دولت مدنی» پاسخ مثبت دادند.

در این بیانیه آمده که هدف از نشستن پشت میز مذاکره تامین انتقال قدرت به دولت مدنی بوده و هیئت 10 نفره مذاکره کننده از گروه های مخالف و اتحادیه مشاغل سودان انتخاب خواهد شد.

البرهان در پی استعفای «عوض بن عوف» وزیر دفاع و رئیس شورای نظامی انتقالی سودان در پی ادامه فشار مردم این کشور  به عنوان رئیس این شورا انتخاب شد.

روز گذشته -جمعه- در پی استعفای عوض بن عوف ژنرال عبدالفتاح البرهان  به عنوان رئیس جدید شورای نظامی انتقالی سودان سوگند یاد کرد.

ژنرال عبدالفتاح البرهان رئیس شورای نظامی انتقالی سودان و ژنرال «کمال عبدالمعروف» نیز به عنوان معاون وی تعیین شدند «بدین شکل اصلاح شد » ژنرال عبدالفتاح البرهان به عنوان رئیس جدید شورای نظامی انتقالی سودان تعیین شد. ژنرال کمال عبدالمعروف نیز از سمت معاون رئیس شورای نظامی انتقالی سودان برکنار شد.

معترضان سودانی کناره گیری بن عوف و برکناری کمال عبدالمعرف را پیروزی اراده مردم دانستند. 

معترضان سودانی همچنان به اعتراض ها و تحصن خود در برابر مقر فرماندهی ارتش سودان ادامه می دهد.

همچنین «عمر زین‌العابدین» رئیس انتصابی شورای سیاسی سودان از کشورهای عربی خواست تا از شورای نظامی حاکم بر این کشور حمایت کنند.

وی که در یک نشست با حضور دیپلمات‌ها و سفرای کشورهای عربی سخنرانی می‌کرد از این کشورها درخواست کرد که کمک کنند تا فشارهای خارجی بر روی شورای نظامی کاهش پیدا کند.

زین‌العابدین همچنین با اشاره به ضعف اقتصادی سودان و قحطی آرد و سوخت در این کشور از کشورهای عربی درخواست کمک کرد و اظهار داشت که سودان به تمامی توافق‌هایی که قبلا انجام شده پایبند خواهد ماند.

بنابراین گزارش، به دنبال گسترش تظاهرات علیه دولت سودان، نیروهای ارتش روز پنجشنبه هفته گذشته ساختمان های دولتی را محاصره و بیش از 100 عضو حزب کنگره ملی حاکم این کشور را بازداشت کردند. 35 تن دیگر نیز در جریان تظاهرات مردم سودان کشته شدند.

عوض بن عوف وزیر دفاع سودان از بازداشت عمر البشیر و آغاز دوره انتقال سیاسی در این کشور خبر داد و اعلام کرد:قانون اساسی سودان به حالت تعلیق درآمده و نهادهای نخست وزیری، مجلس و ادارات ایالتی نیز منحل شده‌اند. وضعیت فوق‌العاده به مدت سه ماه و مقررات منع رفت‌وآمد برای یک ماه در سراسر سودان از ساعت 19:00 امروز برقرار خواهد شد.»

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.