بن سلمان در جستجوی ائتلاف هایی در چین و پاکستان است تا نشان دهد به لحاظ بین المللی منزوی و طرد شده نیست.

 

به گزارش جماران، روزنامه اسپانیایی ال موندو در گزارشی نوشت: «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی تلاش می کند که به انتقادات شدید غربی از وی به دلیل ترور «جمال خاشقجی »پاسخ دهد.بن سلمان در جستجوی ائتلاف هایی در چین و پاکستان است تا نشان دهد به لحاظ بین المللی منزوی و طرد شده نیست.

این روزنامه در ادامه نوشت: هدف بن سلمان از سفر به چین که پس از سفرش به پاکستان و هند صورت گرفت جستجوی ائتلاف های جدید در آسیا در سایه انتقادهای گسترده ای است که از وی به دلیل عملیات قتل وحشیانه جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی است.

این روزنامه نوشت: هیأتی که بن سلمان را همراهی کرده است شامل شمار زیادی از مسئولان بلندپایه شرکت نفتی«آرامکو»ی عربستان بزرگترین شرکت نفتی در جهان است که با گروه  دفاعی«نورینکو» چین برای ساخت پالایشگاه و مجمتع پتروشیمی در شهر«بانجین» چین با سرمایه ای نزدیک به 10 میلیارد دلار قراردادی را امضا کرد.

ال موندو در ادامه نوشت:ریاض در اشاره به «پترودلار» برای زیباسازی چهره این کشور که به دلیل فاش شدن چگونگی اجرای عملیات قتل خاشقجی آسیب زیادی دید، تردیدی نمی کند. در همین زمینه «خالد الفالح» وزیر نفت عربستان سعودی تصریح کرد که کشورش از سرمایه بزرگی برخوردار است و نیاز به مکان های پرسود دارد تا از آن استفاده کند و چین به عنوان یک بازار بزرگ مکان ایده آل برای سرمایه گذاری است.

این روزنامه به نقل از «ایهم کامل» تحلیلگر در گروه مشاوره ای«اوراسیا» نوشت: «شرکت بن سلمان تلاش می کند که اعتماد رهبران چین را به دست آورد تا این گونه وانمود کند که گزینه هایی برای عبور از کشورهای غربی دارد و اینکه وی عنصر اساسی برای رهبری کشورش و پادشاه آینده عربستان سعودی است.» این در حالی است که «جیمز ام دورسی» پژوهشگر در دانشکده پژوهش های بین المللی «راجاراتنام»در سنگاپور گفت:« محمد بن سلمان سلمان می خواهد که ثابت کند وی به لحاظ بین المللی منزوی و مطرود نیست.»

این روزنامه اسپانیایی همچنین نوشت: بن سلمان پس از آن در سفر اخیرش به تونس به شدت مورد انتقاد مردمی قرار گرفت و نتوانست با پادشاه مراکش و رئیس جمهور الجزایر دیدار کند مطمئن شد که در چین از او استقبال گرمی می شود همانطور که از وی در هند و پاکستان استقبال شد. در این کشورها نقش حقوق بشر در مملکت وهابی اهمیت سیاسی ندارد.در مقابل، ریاض درباره مساله اویغورها،اقلیت مسلمان که در غرب چین زندگی می کنند یعنی همان جایی که صدها هزار تن از ساکنان در اردوگاه های تلقین به مدت چندین ماه بازداشت شدند، سکوت اختیار کرد.

ال موندو نوشت: روبط سیاسی و ایدئولوژیکی عمیقی میان پاکستان و ریاض وجود دارد و طی سفر اخیرش، ایدئولوژی وهابی تأثیر چشمگیری بر چندین بخش و جماعت های اسلامگرا در این کشور داشت. بن سلمان همچنین با سرمایه گذاری ای به ارزش 20 میلیارد دلار برای نجات اقتصاد بی ثبات پاکستان موافقت کرد. به نظر می رسد که نیمی از این سرمایه سهم بندر«گوادر» می شود که یکی از عناصر مهم طرح موسوم به «جاده ابرایشم جدید چین» به شمار می رود.

روزنامه اسپانیایی در ادامه نوشت: اما بلندپروازی های بن سلمان با سیاست سنتی چین در قبال خاورمیانه که همیشه روابط نزدیکی با کشورهای رقیب عربستان سعودی مانند ایران حفظ کرده است، برخورد می کند.

این روزنامه همچنین نوشت که «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای ایران سفر بن سلمان به چین را پیش بینی کرده بود.

این روزنامه همچنین نوشت: پس از دیدار «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین با وی( علی لاریجانی) در روز چهارشنبه، رئیس جمهور چین بر «روابط استراتژیک عمیق» که دو کشور را به هم ربط می دهد تأکید کرد و تصریح کرد که این روابط « جدای از چگونگی تحولات اوضاع بین المللی و منطقه ای، تغییر نمی کند.»

روزنامه ال موندو در پایان نوشت: چین در کنار روسیه، فرانسه، انگلیس و آلمان بخشی از مجموعه کشورهایی است که توافقنامه هسته ای امضا شده با ایران در سال 2015  را حفظ کردند؛ توافقنامه ای که ایالات متحده آمریکا سال گذشته از آن خارج شد.

 

جزئیات قتل خاشقجی

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس   «واشنگتن‌پست»  روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و هنوز جسد وی پیدا نشده است.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا  سعود القحطانی  مشاور ارشد سابق  محمد بن سلمان  ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است. 

بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم  شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.

دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.

دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.

وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.

لیتوانی از جمله دیگر کشورهایی بود که به دلیل قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرد. وزارت خارجه لیتوانی 17 تبعه عربستان سعودی در ارتباط با قتل جمال خاشقجی تحریم کرد.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.