دولت ونزوئلا از ورود چهار نماینده پارلمان اروپا به این کشور جلوگیری کرد و اعلام کرد که رسیدن آنها به کاراکاس در اوج بحران سیاسی دارای «انگیزه های توطئه ای» است.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت ونزوئلا از ورود چهار نماینده پارلمان اروپا به این کشور جلوگیری کرد و اعلام کرد که رسیدن آنها به کاراکاس در اوج بحران سیاسی دارای «انگیزه های توطئه ای» است.

پارلمان اروپا ماه گذشته به مجموعه ای از کشورهای غربی ملحق شد که «خوان گوایدو» رئیس جمهور خودخوانده و رهبر مخالفان  پس از پیروزی «نیکولاس مادورو» برای یک دوره دیگر ریاست جمهوری در انتخابات سال گذشته،  به عنوان رئیس جمهور موقت به رسمیت شناختند.

این  گروه از نمایندگان پارلمان اروپا که به دعوت مجلس ملی ونزوئلا که در اختیار مخالفان است به این کشور سفر کرده بودند، روز یکشنبه قبل از ورود به پایتخت، از فرودگاه بین‌المللی کاراکاس اخراج شدند.

«استبان گونزالس» نماینده پارلمان اروپا از گروه راست‌ میانه «حزب مردم اروپا» با انتشار ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد ماموران امنیتی گذرنامه‌های این هیات سیاسی را در بدو ورود به فرودگاه توقیف کردند.

وی افزود که آنها به ونزوئلا برای دیدار با گوایدو رهبر ونزوئلا سفر  کرده بودند.

گونزالس در ادامه گفت:« گذرنامه های ما را مصادره کردند و دلیل اخراج مان را را به ما نگفتند.»

استبان گونزالس در فایل ویدیویی خود درباره شکل برخورد ماموران امنیتی با هیات نمایندگی پارلمان اروپا گفت: «مساله این نیست که به ما اجازه ورود نداند؛ مساله این است که به خوان گوایدو، رئیس جمهوری موقت ونزوئلا اجازه نمی‌دهند با هیچ شخصیت خارجی دیدار کند.»

هیات پارلمانی اتحادیه اروپا، نخستین گروه خارجی است که تلاش کرده تا با رهبر مخالفان ونزوئلا دیدار کند.

این در حالی است که «خورخه آریاتا» وزیر خارجه ونزوئلا در حساب شخصی خود در توئیتر گفت که به این نمایندگان چند روز پیش اطلاع داده شد که به آنها اجازه ورود به کشور داده نمی شود.

وی در ادامه نوشت: ونزوئلا به راستگرایان تندروی اروپایی اجازه نمی دهد که ثبات و امنیت کشور را با دخالت وقیحانه دیگر به هم بزنند.

خوان گوآیدو، رئیس مجلی ملی ونزوئلا ماه گذشته خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا اعلام کرد. «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا بلافاصله این سیاستمدار ۳۵ ساله را به‌عنوان رئیس دولت موقت این کشور به رسمیت شناخت. پس از آن، بسیاری از دولت‌های محافظه‌کار و راست‌گرای آمریکای مرکزی و جنوبی، کانادا و بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا نیز با درخواست استعفای نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری «قانونی» ونزوئلا، آقای گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری این کشور شناختند.

با وجود حمایت ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای همپیمان آن‌ها از آقای گوایدو، روسیه، ایران و ترکیه از نیکلاس مادورو حمایت می‌کنند.

همچنین با وجود درخواست‌های ایالات متحده، ارتش ونزوئلا نیز همچنان به رئیس دولت بولیواری این کشور وفادار است.

نیکلاس مادورو هفته پیش در مصاحبه اختصاصی با یورونیوز گفت که تلاش مخالفان برای تغییر نظام در این کشور، شکست خورده است.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.