برای پایان دادن به شایعات درباره مضمون گفت و گو میان ماکرون و بن سلمان، کاخ الیزه با صدور بیانیه ای تأکید کرد که: رئیس جمهور فرانسه پیام شدید اللحنی به ولیعهد عربستان درباره مساله قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی و بحران یمن که همچنان ادامه دارد انتقال داد.

به گزارش جماران به نقل از روزنامه رأی الیوم ، گپ و گفت مختصر میان «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با  شاهزاده «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی اهتمام گسترده ،پسرش ها و شایعه هایی درباره محتوای این گفت و گو را برانگیخت که در یک فیلم نه چندان واضح مستند شده است.

در این فیلم که روزنامه های «الریاض» و «السبق» و نیز « سعودی گازتا» منتشر شد و دوربین یک خبرنگار که به تدریج به بن سلمان و ماکرون نزدیک شد، ضبط شده است، به مدت یک دقیقه میان این دو رهبر در حاشیه نشست گروه بیست کشور صنعتی در بوینس آیرس پایتخت آرژانتین گفت و گو انجام شد.

در این فیلم دو رهبر نزدیک هم هستند و به گفت و گو می پردازند و ماکرون در حالی که لبخندی بر لب دارد اما قاطع است و به شکل مستقیم به چشمان ولیعهد عربستان نگاه می کند و از او انتقاد می کند در حالی که شاهزاده محمد با تکان دادن سر حرف های رئیس جمهور فرانسه را تأیید کرده و در بیشتر مواقع لبخند می زند.

 به رغم آن که گفت و گوی بن سلمان و ماکرون به زبان انگلیسی بود به دلیل پایین بودن صدا، در این فیلم  کاملا واضح نیست اما برخی از روزنامه نگاران برخی از جملات رد و بدل شده میان آنها را این گونه نوشتند: 

محمد بن سلمان: نگران نباش.

ماکرون:من نگرانم چون من ...

محمد بن سلمان: به من اطلاع دادی متشکرم از تو.

ماکرون: نمی خواهم...

محمد بن سلمان: نه.

ماکرون: تو هرگز به من گوش نمی دهی.

محمد بن سلمان: گوش می دهم.

ماگرون...( حرف ها غیرواضح است)

محمد بن سلمان: همه چیز بر وفق مراد است، من می توانم به مساله رسیدگی کنم.

ماکرون: من مردی هستم که به حرفش پایبند است.

در همین حال، برای پایان دادن به شایعات درباره مضمون گفت و گو میان ماکرون و بن سلمان، کاخ الیزه با صدور بیانیه ای تأکید کرد که: رئیس جمهور فرانسه پیام شدید اللحنی به ولیعهد عربستان درباره مساله قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی و بحران یمن که همچنان ادامه دارد انتقال داد.

 محمد بن سلمان به عنوان نماینده تنها کشور عربی عضو گروه بیست کشور دارنده اقتصاد بزرگ در جهان در نشست گروه بیست در پایتخت آرژانتین شرکت کرد وی در حالی در این نشست شرکت کرد که با انتقادات و اتهام های گسترده ای در جهان در پی قتل جمال خاشقجی و نیز عملیات نظامی عربستان و متحدان  عربش علیه یمن رو به روست. بسیار وی را مسئول قتل هزاران غیرنظامی در یمن و مواجه کردن این کشور با بحران انسانی حاد می دانند.

بنابراین گزارش، جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس «واشنگتن‌پست» روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا «سعود القحطانی» مشاور ارشد سابق «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است. 

بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم  شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.

دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.

دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.

وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.