پرونده قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستان سعودی و جنگ یمن علت اتخاذ این تصمیم عنوان شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از المیادین، دولت دانمارک فروش سلاح و تجهیزات نظامی به عربستان سعودی را به حالت تعلیق درآورد.

پرونده قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستان سعودی و جنگ یمن علت اتخاذ این تصمیم عنوان شده است.

«آندرس ساموئلسون»وزیر خارجه دانمارک روز پنجشنبه با اعلام این خبر گفت:‌ «این تصمیم بعد از گفت‌وگوهای اخیر با دیگر وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی گرفته شد.»

آلمان نیز ماه گذشته فروش سلاح به عربستان سعودی را تا زمان تشریح قتل جمال خاشقجی متوقف کرد.

با وجود درخواست «آنگلا مرکل» از دیگر کشورهای اروپایی برای توقف صادرات تجهیزات نظامی به عربستان سعودی، فرانسه و انگلیس با اتخاذ چنین رویکردی، عمدتا به دلایل اقتصادی، مخالفت کرده بودند. «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه در پاسخ به انتقادها از نپذیرفتن پیشنهاد صدر اعظم آلمان برای توقف تسلیحات به عربستان گفته بود: «قتل خاشقجی چه ربطی به صادرات اسلحه به عربستان دارد؟»

از زمان تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن، ده ها هزار غیرنظامی در جریان بمباران‌های ائتلاف عربی  به رهبری ریاض جان خود را از دست داده اند. سازمان غیردولتی حمایت از کودکان روز گذشته -چهارشنبه- با انتشار گزارشی اعلام کرد احتمالا ۸۵ هزار کودک به دلیل سوء تغذیه در سه سال اخیر در یمن جان خود را از دست داده اند.

همچنین در پی قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول فشارها بر ریاض روز به روز بیشتر می شود.

وزارت خارجه دانمارک ماه اکتبر گذشته در پی قتل خاشقجی سفیر عربستان را احضار کرده بود. دانمارک همچنین هر گونه مشارکت در کنفرانس اقتصادی ریاض در ماه گذشته را در پی این حادثه لغو کرده بود.

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس «واشنگتن‌پست» روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای که بامداد روز شنبه هفته جاری منتشر کرد رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا «سعود القحطانی» مشاور ارشد سابق «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است. 

بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

فرانسه و انگلیس نیز اعلام کرده اند که تحریم هایی علیه عربستان سعودی به دلیل قتل خاشقجی اعمال می کنند. کانادا نیز اعلام کرده است که قصد دارد عربستان را به دلیل قتل خاشقجی تحریم کند.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.