به گزارش ایرنا، خسرو عمرانی روز پنجشنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر افزود: طرح ارتقای سلامت و کاهش آلاینده ها در سطح کشور برای هشت محصول کشاورزی شامل گوجه فرنگی بوته ای و گلخانه ای، خیار، پیاز، سیب درختی، پرتقال و سیب زمینی مورد پایش قرار می گیرد که در استان بوشهر این طرح با محوریت گوجه فرنگی اجرا می شود.
وی بیان کرد: هدف از اجرای این طرح شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی، عرضه محصول گواهی شده، کنترل و تامین سلامت محصولات کشاورزی، توانمند سازی آموزشی بهره برداران، ساماندهی کلینک های گیاه پزشکی و آزمایشگاه هاست.
وی تخصیص کد شناسایی به بهره برداران، شناسایی آلودگی خاک ها به فلزات سنگین و پایش این منابع، آفت کش ها، نیترات و فلزات سنگین، نمونه برداری، لیبل زنی و ارایه گواهی برای محصولات، بازبینی به وسیله سیستم های نظارتی، قیمت گذاری محصولات از جمله پروژه های طرح ارتقای سلامت غذایی و کاهش آلاینده هاست.
عمرانی بیان کرد: در زمان حاضر 85 درصد محصولاتی که پایش شده اند سالم و بخش محدودی از سبزیجات برگی نیترات دارند.
وی بیان کرد: طرح ارتقای سلامت غذایی و کاهش آلاینده ها با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی و محیط زیست اجرا می شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر گفت: عملیاتی کردن طرح ارتقای سلامت و تولید محصولات ارگانیک از جمله طرح های مهم سازمان جهاد کشاورزی است.
مجید خورشیدی افزود: آموزش شهروندان و ترغیب آنان به استفاده از محصولات ارگانیک در موفقیت طرح ارتقای سلامت غذایی و کاهش آلاینده ها موثر است.
وی بیان کرد: هرچند خاصیت محصولات ارگانیک بالا بودن قیمت آن است ولی چنانچه این محصولات شناسنامه دار گران عرضه شوند در بخش عرضه و تقاضا با مشکل روبرو می شویم.
خورشیدی تاکید کرد: در این ارتباط با ارائه سوبسیدهایی می توان مشکلات این طرح در بعد اجتماعی را کاهش داد.
6047/6043
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.