به گزارش ایرنا، بیژن نامدار زنگنه روز سه شنبه در آیین افتتاح ۲ طرح پتروشیمی و فاز نخست نیروگاه مجتمع پتروشیمی دماوند و امضای 2 قرارداد جمع‎آوری گازهای همراه نفت در استان های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با حضور رئیس جمهوری در عسلویه افزود: با اجرای کامل این قراردادها دیگر در استان های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد گاز مشعل نخواهیم داشت.
وی اظهارداشت: این ۲ قرارداد در قالب بیع متقابل و با هدف جلوگیری از سوزاندن ۲۲ میلیون متر مکعب گاز (در روز) امضا و بخش عمده محصولات به خوراک واحدهای پتروشیمی تبدیل می‌شود.
زنگنه، ارزش این قراردادها را یک میلیارد و 2۱۶ میلیون دلار عنوان کرد و ادامه داد: شرکت های هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی مارون، باید قراردادها را در مدت ۲,۵ سال آینده انجام دهند و بازپرداخت هزینه های این طرح ها به این شرکت ها از محل خوراک اضافه‎ای است که به آنها فروخته می‎شود.
وی از پتروشیمی ایلام، لرستان، واحد اسید سولفوریک ارومیه، مهاباد، آمونیاک و اوره شیراز، پتروشیمی کردستان، کارون، واحد PBR و SBR (تخت جمشید) به عنوان پتروشیمی‌هایی که در سال‎های 1392 تاکنون به بهره‎برداری رسیده است نام برد و افزود: ارزش محصولات این واحدها بر پایه قیمت سال ۱۳۹۰، بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار است.
وزیر نفت درباره ویژگی‌های طرح‎های جدید پتروشیمی (فاز سوم آمونیک و اوره پردیس، متانول مرجان و فاز نخست مجتمع نیروگاه پتروشیمی دماوند) بیان کرد: مجموع سرمایه‌گذاری این طرح‎ها، حدود یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار بوده است.
زنگنه، ارزش محصولات فاز سوم اوره و آمونیاک پردیس و متانول مرجان را ۸۳۴ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: ظرفیت فاز سوم اوره و آمونیاک یک میلیون و ۷۵۵ هزار تن و متانول مرجان یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال است.
وی به افزایش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی در عسلویه از سال ‎۹۲ تاکنون اشاره کرد و افزود: پتروشیمی مروارید، کاویان، انتخاب و پلی استایرن تخت جمشید پارس در این سال‌ها به بهره‌برداری رسید.
وزیر نفت ظرفیت این واحدها را حدود ۲ میلیون تن در سال عنوان کرد و گفت: ارزش محصولات این چهار مجتمع بر پایه قیمت سال 1390، چهار میلیارد و ۳۵۹ میلیون دلار است.
زنگنه با بیان این که در سال‎های اخیر تحولات مهم در صنعت پتروشیمی رخ داده است، یادآور شد: با توجه به افزایش خوراک تحویلی به پتروشیمی‌ها، تولید این واحدها به میزان ۵.۴ میلیارد دلار بر پایه قیمت پایه سال ۹۰ افزوده شده است.
وی ادامه داد: تولید محصولات پتروشیمی از نظر وزنی از ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۹۲ به ۵۴ میلیون تن رسیده است.
وزیر نفت با بیان این که گاز تحویلی به نیروگاه‌ها از ۳۸ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ به ۵۱ میلیون مترمکعب در سال ۹۶ رسیده است، اضافه کرد: از این میزان ۱۶ میلیون مترمکعب خوراک این واحدهاست و بقیه به عنوان سوخت مصرف می‌شود.

**افزایش ۲ برابری ظرفیت تولید اتان کشور در چهار سال
زنگنه به تحولات تولید اتان به‌عنوان مهم‌ترین پایه محصولات پتروشیمی در سال‎های اخیر اشاره کرد و افزود: در سال ۹۲ کل تولید اتان کشور ۳.۸ میلیون تن در سال بود که این رقم در سال 1396 به ۶.۱۱ میلیون تن در سال رسیده است و پیش بینی می‌شود این رقم در سال ۹۷ به هشت میلیون تن برسد.
وی با بیان این‌که هر یک تن اتان با حداقل هزار دلار صادرات برابری می‌کند، ادامه داد: براساس برآوردها، تولید اتان در سال آینده به ۱۲.۷۵ میلیون تن و در سال 1399 به ۱۷.۶ میلیون تن می‌رسد.
زنگنه با بیان اینکه اجرای طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس برای تولید اتان در دستورکار است، افزود: این طرح که ۲ میلیارد فوت مکعب خوراک از گازهای منطقه خوزستان دریافت می‌کند، نیمه نخست سال آینده وارد مدار می‌‌شود.
وی از واحدهای استحصال اتان پارسیان، ان‎جی‎ال ۳۲۰۰ در غرب کارون، ان‎جی‎ال ۳۱۰۰ در منطقه ایلام و تکمیل ان‎جی‎ال خارگ به‌ عنوان دیگر پروژه‌های تولید اتان نام برد و افزود: واحد بوشهر به‌عنوان یکی دیگر از واحدهای تولید اتان سال آینده عملیاتی می‌شود.
زنگنه گفت: متانول کاوه، فاز نخست پتروشیمی بوشهر، الفین پتروشیمی ایلام، متانول سبلان، کود شیمیایی لردگان، پتروشیمی میاندوآب و SPR صدف بوشهر از دیگر طرح‎های مهم در دست اقدام است که ارزش محصولات آنها بیش از ۲,۵ میلیارد دلار و مجموع سرمایه‌گذاری این طرح‌ها در مرحله نخست چهار میلیارد دلار است.
وزیر نفت باره طرح فراگیر پالایشی سیراف که تکمیل‌کننده زنجیره پتروشیمی است، بیان کرد: این مجتمع ظرفیت پالایش ۴۸۰ هزار بشکه میعانات گازی را دارد و قراردادهای آن آماده اجرا بود که به دلیل مشکلاتی که پیش آمد متوقف شد و اکنون کسی آن را فاینانس نمی‌کند.
وی افزود: امیدواریم با کمک صندوق توسعه ملی، این طرح تا پایان دولت دوازدهم اجرایی شود که در این صورت دیگر میعاناتی برای صادرات وجود نخواهد داشت و همه آن در کشور مصرف می‌شود.
رئیس جمهوری روز سه شنبه در سفر به عسلویه سه طرح مهم اقتصادی شامل فاز سوم توسعه پردیس، متانول مرجان و فاز یک نیروگاه پتروشیمی دماوند را به طور رسمی در پایتخت انرژی کشور افتتاح کرد.
همچنین در این سفر انعقاد قرارداد بین هلدینگ خلیج فارس و مناطق نفت خیز جنوب برای جمع آوری گازهای همراه نفت انجام شد.
رئیس جمهوری را در این سفر بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، امیر حاتمی وزیر دفاع، خانم شاهدانی قائم مقام وزیر نفت و نوروز زاده معاون مدیرعامل صنایع ملی پتروشیمی همراهی کردند.
رئیس جمهوری در این سفر با حضور در جمع مسئولان، مدیران، متخصصان و فعالان اقتصادی در سالن پتروشیمی جم سخنرانی کرد.
6047/6043
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.