رئیس سازمان شیلات ایران با تشریح چگونگی حضور شناورهای صیادی ایرانی در آبهای فراساحلی خلیج فارس و دریای عمان اعلام کرد که این سازمان هیچ نوع قراردادی با سایر کشورها از جمله چین برای صید فانوس ماهیان ندارد و همه مجوزها برای شرکت های ایرانی صادر شده است.

به گزارش جماران،  با وجود تکذیب های مکرر سازمان شیلات مبنی بر اینکه هیچ مجوزی برای صید ماهیان آب های سرزمینی ایران به شناورهای خارجی داده نشده است، «محمدعلی حسن‌زاده» معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی بیست و هفتم مرداد ماه درباره فعالیت کشتی های صیادی چینی در آب های خلیج فارس و دریای عمان خاطرنشان کرد: چینی ها قراردادی در قالب اجاره بلندمدت با شیلات دارند.
به گفته وی، این کشتی ها از فناوری صید ماهی در عمق ۲۰۰ متری برخوردارند که این فناوری در میان شناورهای صیادی ایران وجود ندارد.
در واکنش به این موضوع، «حسن صالحی» امروز (دوشنبه) در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: حضور هر نوع شناور صیادی کشورهای دیگر را در آب های ایران و قرارداد آنها با سازمان شیلات ایران را تکذیب می کنم.

** صدور مجوز صید فانوس ماهیان از سال 95
وی با یادآوری اینکه صید فانوس ماهیان از سال 1395 آغاز شده است، گفت: شناورهای مخصوص برای صیادی در عمق 200 متری، با پرچم ایران در خلیج فارس حضور دارند و هیچ شناور خارجی برای بهره برداری در آبهای فراساحلی کشورمان نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: مجوز صید به شرکت های ایرانی داده شده است و هیچ مجوزی تاکنون به شرکت های خارجی نداده و نمی دهیم.
صالحی اظهار داشت: ممکن است شرکت های ایرانی شناورهای خود را از کره، چین، تایلند، ژاپن و یا کشورهای اروپایی خریداری یا اجاره بلندمدت کرده باشند.
وی به تردد شناورهای باری نیز اشاره کرد و گفت: ممکن است برخی شناورهای باری به تجهیزات صید مجهز و در آب های فراساحلی برداشت کنند.

** 90 شناور دارای مجوز صید در آب های فراساحلی
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: سازمان شیلات ایران به 261 شناور موافقت اصولی برای صید داده است اما فقط 90 شناور در آب های فراساحلی برای برداشت فانوس ماهیان در عمق 200 متری فعالیت دارند.
به گفته صالحی، موافقت اصولی فعالیت این شناورها توسط سازمان شیلات ایران صادر می شود اما مجوز هر مرحله از صید برعهده شیلات استان هرمزگان است که مورد بررسی قرار می گیرد.
«ذخایر دریایی به طور مرتب توسط تحقیقات شیلات ایران مورد ارزیابی قرار می گیرد تا مدت صید و حتی ممنوعیت های سالانه مشخص شود.»
صالحی تصریح کرد: همه این شناورها دارای پرچم ایران و متعلق به شرکت های ایرانی هستند و نامشان در یکی از بنادر ایران ثبت شده و تحت نظارت سازمان بنادر هستند.
وی علت اجاره بلندمدت این شناورها را هزینه های مالی بالای آنها دانست و گفت: اکنون 70 درصد این شناورها خریداری شده و 30 درصد اجاره بلندمدت دارند که ممکن است از تامین مالی خارجی (فاینانس) استفاده کرده باشند.

** حضور نیروی خارجی برای استفاده از شناورها
صالحی اضافه کرد: اکنون حدود 2200 نیرو در این شناورها اشتغال به کار دارند که بخشی از این پرسنل خارجی اند زیرا ایران دانش فنی و تکنولوژی استفاده از این شناورها را ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در عین حال گفت که سازمان شیلات در تلاش است در یک برنامه پنج ساله و از طریق آموزش نیروی انسانی در استان هرمزگان، نیروهای ایرانی را جایگزین نیروهای متخصص خارجی کند.
رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: صید فانوس ماهیان در عمق 200 متری آبهای عمان فراساحلی است و هیچ تلاقی با صید لنج ها و قایق های سنتی ایران ندارد.

** صادرات برخی از صیدهای فراساحلی 
وی گفت: گونه های موجود در اعماق 200 متری آبهای فراساحلی با آبهای ساحلی ایران تفاوت دارد.
صالحی اظهار داشت: کل تولیدات این شناورها در بنادر ایران تخلیه که بخشی از آن در کارخانه های پودر ماهی مصرف می شود.
معاون وزیر جهادکشاورزی در عین حال تاکید کرد: بخشی از گونه های صید شده توسط این شناورها در ایران مورد مصرف قرار نمی گیرد بلکه در مراکز فرآوری داخلی بسته بندی و توسط شرکت های ایرانی صادر می شود.
به گفته وی، ممکن است بخش جزئی این نوع صید ماهی های خوراکی باشد که در چارچوب تعریف شده درصدی صید ضمنی است که مورد استفاده قرار می گیرد.
صالحی اظهار داشت: بخش عمده کارخانجات تولید کننده پودرماهی ایران در سال های گذشته غیرفعال شده بودند اما اکنون با صید فانوس ماهیان بیش از 20 کارخانه فعال شده و پودر ماهی تولید می کنند.
وی ذخایر فانوس ماهیان در آبهای ایران و عمان را بین 2 تا 4 میلیون تن برآورد کرد و گفت: در راستای سیاست های توسعه سواحل مکران و نگاه به دریا و استفاده از ظرفیت های دریایی و همچنین توسعه پرورش میگو، پرورش ماهی در قفس و آبزی پروری نیازمند بهره گیری از فانوس ماهیان هستیم زیرا در غیر اینصورت باید پودرماهی مورد نیاز کشور را از خارج کشور تامین و وارد کنیم.

** نظارت بر میزان صید در بخش فراساحلی
صالحی، صید ضمنی را کنترل شده عنوان کرد و افزود: شناورهای صید فانوس ماهیان دارای سیستم برخط (آنلاین) و 24 ساعته هستند که توسط ناظران شیلاتی تشکل ها کنترل می شوند.
وی گفت: طبق برنامه ریزی، تعهد سازمان شیلات این است که تا پایان برنامه ششم توسعه باید برداشت فانوس ماهیان به 70 هزار تن برسد در حالی که پارسال 27 هزار تن فانوس ماهی توسط شناورهای صیادی ایران برداشت شد که در مقایسه با صید جنوب کشور به میزان 700 هزار تن در سال، قابل توجه نیست.

** صدور مجوز صید از طریق مناقصه
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای صدور مجوز شناورهای صیادی اعلام عمومی انجام می شود؛ هر شرکتی می تواند در مناقصه های شناورها شرکت کند؛ این مجوزها مخصوص افراد خاصی نیست اما شرکت ها باید در زمینه صید و صیادی فعال باشند.
وی یادآور شد: برای اخذ موافقت اصولی یا صدور مجوز از شرکت ها، ضمانت کتبی و محضری گرفته می شود تا اگر پس از بررسی ذخایر، ممنوعیتی برای صید ایجاد شد، مشکلی پیش نیاید.
رئیس سازمان شیلات ایران تاکید کرد: دست شناورهای صیادی فانوس ماهیان برای صید انواع آبزیان به هیچ وجه باز نیست و این شناورها به صورت آنلاین در تهران و بندرعباس رصد می شوند.
صالحی گفت: شناورهای صیادی موظف اند طبق موافقت اصولی، میزان برداشت، گونه قابل صید، زمان و مکان را رعایت کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.