رئیس جمهور فرانسه گفت: «ما متعهد شده‌ایم که اقداماتی سیاسی اتخاذ کنیم که به شرکت‌هایمان اجازه باقی ماندن در ایران را بدهد».

به گزارش جماران؛ رئیس‌جمهور فرانسه گفته اتحادیه اروپا فعالیت شرکت‌های خارجی در ایران را پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام تضمین می‌کند.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه امروز پنج‌شنبه تأکید کرد، اتحادیه اروپا فعالیت شرکت‌های خارجی در ایران را حتی پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام و بازگشت تحریم‌ها تضمین خواهد کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری «فرانسه»، ماکرون هنگام ورود به کشور بلغارستان به منظور شرکت در اجلاس سران اتحادیه اروپا در صوفیه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «اتحادیه اروپا مایل است تا حضور شرکت‌های اروپایی در ایران را با وجود خروج آمریکا از برجام تضمین کند...ما گفت‌وگوهای پرباری درباره ایران داشتیم. توافق هسته‌ای 2015 یک عامل مهم در ایجاد صلح و امنیت در منطقه است و ما تصمیم گرفته‌ایم که از آن حمایت کنیم بدون توجه به تصمیم آمریکا».

وی ادامه داد: «ما متعهد شده‌ایم که اقداماتی سیاسی اتخاذ کنیم که به شرکت‌هایمان اجازه باقی ماندن در ایران را بدهد».

بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، ماکرون تأکید کرد، اتحادیه اروپا باید از شرکت‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند در برابر تحریم‌های آمریکا علیه تهران حفاظت کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره بیانیه شرکت «توتال» فرانسه مبنی بر خروج از ایران پس از خارج شدن آمریکا از برجام گفت، این مسئله به شرکت‌های فعال در بازارهای مختلف بستگی دارد و آنها خودشان باید در این خصوص تصمیم‌گیری کنند.

رئیس‌جمهور فرانسه تصریح کرد: «شرکت‌های بین‌المللی که در کشورهای بسیاری در حال فعالیت هستند تصمیماتشان را بر اساس منافع خودشان اتخاذ می‌کنند. آنها باید این آزادی را داشته باشند... از سوی دیگر این مسئله نیز اهمیت بسیاری دارد که شرکت‌های متوسط‌تر که احتمالا در دیگر بازارها فعالیت کمتری دارند نیز بتوانند در خصوص فعالیت در ایران تصمیم‌گیری کنند».

رئیس دولت فرانسه علاوه بر این گفت که پاریس از پیشنهادات کمیسیون اروپایی برای حفاظت از شرکت‌های اروپایی و جبران ضررهایی که ممکن است بواسطه تحریم‌های آمریکا به خاطر تجارت با ایران متحمل می‌شوند، حمایت کرده است.

با این وجود ماکرون عنوان کرد که توافق هسته‌ای با ایران باید تکمیل شود و ادامه مذاکرات در این خصوص بویژه در رابطه با برنامه موشکی ایران را ضروری عنوان کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گزارش کرد که برلین معتقد است توافق هسته‌ای ایران «توافق کاملی» نیست.

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفت.  او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد.

ترامپ سرانجام روز سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.