مهمترین تصویبات وزیران که عناوین مهمترین آنها در هفته جاری به طور خلاصه آمده است بدین شرح می باشد .

به گزارش جماران ،مشروح مهمترین تصویبات وزیران در هیات دولت بدین شرح می باشد .

وزیر بهداشت:

هرمزگان فاقد زیرساخت‌های لازم در حوزه خدمات بهداشتی است

دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت

وزیر بهداشت با بیان اینکه هرمزگان فاقد زیرساخت‌های لازم حوزه خدمات بهداشتی است، گفت: بهتر است واقعیت را بگوییم و کتمان هم نکنیم استان هرمزگان استانی کم برخوردار در حوزه خدمات بهداشتی و فاقد زیرساخت‌های لازم در گذشته و اکنون است.

دکتر سیدحسن هاشمی در جمع خبرنگاران در بندرعباس افزود: اگر نگاه کنیم به گذشته استان هرمزگان می‌بینیم مردم برای تأمین آب آشامیدنی مشکل داشته و شاید همین‌الان نیز دچار مشکل باشند، سطح دسترسی به خدمات در بخش بهداشتی و درمان مناسب نیست و باید تعداد تخت‌های بیمارستان‌ها در این استان ارتقا پیدا کند.

وی اضافه کرد: هرمزگان محروم است اگرچه در این دولت شاهد افتتاح دو بیمارستان در شهرستان‌های قشم و رودان بیمارستان افتتاح بود و مرکز استان نیز تغییرات جدی اتفاق افتاد.

هاشمی با بیان اینکه سرانه که سازمان برنامه‌وبودجه برای استان‌ها در نظر می‌گیرد متفاوت است، گفت: می‌توان گفت این سرانه، سرانه عادلانه‌ای نیست زیرا هرمزگان ازجمله استان‌هایی که به آن ظلم شده است.

وی خاطرنشان کرد: جدای از عقب‌ماندگی تاریخی که وجود دارد و صرف‌نظر از مهمان‌پذیر بودن و توریست پذیر بودن هرمزگان که هرساله میلیون‌ها نفر به این استان سفر می‌کنند، برای خود ساکنین این استان رقمی که بابت حوزه سلامت آن پرداخت می‌شود متفاوت با رقم کشور است که در وهله اول این امر باید اصلاح شود .

وزیر بهداشت و درمان اضافه کرد: این بدان معنا نیست که ما در قالب طرح تحول سلامت با همین منابعی که داریم کم‌توجهی کنیم، باید به هرمزگان شود هم به خاطر مردم استان و هم به خاطر کل کشور توجه بیشتری کرد.

وی در ادامه با اشاره به بیست و پنجمین اجلاس روسای دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: این دومین جلسه‌ای است که امروز با روسای دانشگاه‌ها داشته‌ایم برای طراحی برنامه عملیاتی در سال 96 وزارت بهداشت جزو معدود دستگاه‌هایی است که برنامه عملیاتی دارد و هرسال امیدواریم بتوانیم به‌صورت واقع‌بینانه برنامه‌ای را برای  همه معاونت‌ها و روسای دانشگاه‌ها که حاصل  آن ارتقا شاخص‌ها شود در حوزه بهداشت و درمان تدوین کنیم.

وی اضافه کرد: هدف‌گذاری‌هایی انجام‌شده و مشخص است که ما باید سطح پوشش خدمات را بالا ببریم و فضای فیزیکی بهداشت و درمان توسعه بخشیم و درعین‌حال حمایت از جیب مردم را افزایش دهیم و در بعد حمایت به دلیل اینکه نقش عمده بر عهده بیمه‌هاست، هماهنگی‌های بیشتری لازم است که امیدواریم با توجه به مصوبه که اخیرا مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تائید کرده، گشایش بیشتری نسبت به مهروموم‌های قبل فراهم شود و باید بتوانیم  هزینه‌ها را  متوسط با درآمدها کنترل کنیم.

هاشمی بیان کرد: تصورم این است که اگر وضعیت اقتصادی دولت بهتر شود که این هم مستلزم آرامش در کشور است و هم تعامل در روابط بین‌المللی و درآمده‌ای دولت، برنامه‌های ما عملیاتی خواهد شد زیرا درصورتی‌که خدای‌ناکرده مشکلاتی برای بخش اقتصادی کشور به وجود آید طبیعی است که تمامی پیش‌بینی‌ها تغییر پیدا خواهد کرد و عملاً سرنوشت مطلوبی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه هدف طرح تحول سلامت کاهش پرداخت هزینه‌های مردم از جیب برای خدمات و افزایش  دسترسی به اقصی نقاط کشور بود، افزود: ما توانستیم  خدمات را انتقال دهیم و بیمارستان‌ها بازسازی شوند و تجهیزات در اختیار مردم قرار گیرد. با اجرایی شدن طرح تحول سلامت، توسعه فضاهای فیزیکی را داشته باشیم و 21 هزار تخت بیمارستانی، 22 هزار و 500 خانه بهداشت، پنج هزار مرکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به زیرساخت سلامت کشور افزوده‌ شده است.

هاشمی خاطرنشان کرد: اگر مسیری که در این دو سال گذشته طی کردیم ادامه پیدا کند، در دوره بعد، دولت باید بتواند حداقل 20 هزار تخت بیمارستانی تحویل دهد و مطمئن هستم حتما در دولت بعد راجع به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت تحولات جدی صورت خواهد گرفت و باید منتظر باشیم که کاستی‌ها و کمبودها با سرعت بیشتری  به دلیل استفاده از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی  ان‌شاءلله رفع شود.

وی به مادران و نوزادان در کشور اشاره کرد و گفت: در این دولت آمار مرگ‌ومیر نوزادان و زنان باردار کاهش چشمگیری وجود داشته ولی هنوز در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان آمار قابل‌توجه است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بخشی مربوط به دسترسی‌ها می‌شود که باید آمبولانس هوایی به تعداد کافی داشته باشیم، آمبولانس دریایی و ناوگان زمینی اورژانس باید تقویت شود و تعداد متخصصین باید افزایش یابد تا بتوانیم این آمار را در این استان کاهش دهیم.

وی با اشاره به دستور رئیس‌جمهور در خصوص مطالبات عقب‌افتاده وزارت بهداشت از بیمه تأمین اجتماعی، گفت: مدیران بعدی تعلل می‌کنند یا سرشان شلوغ است و یا جدی نمی‌گیرند و این تبدیل به یک معضل شده و هر استانی که برویم همین مشکل وجود دارد.

هاشمی به مبلغ مطالبات که  وزارت بهداشت از تأمین اجتماعی دارد اشاره و بیان کرد: پنج هزار میلیارد تومان بدهی بیمه تأمین اجتماعی است که از این میزان حدود 850 میلیارد آن بابت دارو که دریافت کرده‌ایم بدهکار این مجموعه هستیم که با کسر آن بیش از چهار هزار میلیارد تومان بدهی تأمین اجتماعی است . 

 

***

توضیح وزیر علوم درباره یک سند:

سند 2030 برای کشورها تعهدآور نیست/قسم می‌خورم که آن را امضا نکردم

سفر وزیر علوم و تحقیقات و فناوری به شیراز به منظور شرکت در کنگره بین المللی کاشت حلزون شنوایی

وزیر علوم در توضیح سند 2030 گفت: این سند یک بیانیه در حوزه توسعه آموزش کیفی همه‌جانبه و همه‌جا است و تاکنون هیچ وزیری آن را امضا نکرده است.

به گزارش جماران ، دکتر محمد فرهادی در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه جامع دانشجویی در جمع خبرنگاران توضیحی درخصوص اعتراض شورای عالی انقلاب فرهنگی به سند 2030 اظهار کرد: 2030 سند نیست بلکه یک بیانیه است که براساس این سند آموزش برای همه در مرحله دوم قرار دارد و یونسکو از سال 2000 تا 2015 آن را مطرح کرده بود و عنوان سال‌های 2015 تا 2030 را آموزش کیفی همگانی برای همه و در همه‌جا نام نهاده بود.

وی در ادامه تصریح کرد: البته نامگذاری فوق این طور نیست که صرفاً آموزش سوادی باشد در واقع 2030 در قالب بیانیه به وزرای آموزش و پرورش اعلام و کار آن شروع شد. یک سال پیش نیز در کره‌جنوبی در این زمینه بحث کردند و وزیر آموزش و پرورش در خصوص آن گفته بود که در قالب اسناد خودمان انجام خواهیم داد.

وزیر علوم همچنین تاکید کرد: در مجمع عمومی یونسکو که چند ماه پیش برگزار شد قرار شد 2030 به همه کشورها ابلاغ شود و کشورها برنامه‌های عملی خود را ارائه دهند. البته هیچ وزیری آن را امضا نکرده و این یک معاهده نیست بلکه تفاهمی است که کشورها در صورت تمایل و براساس توان خود از آن استفاده خواهد کرد.

به گفته وی، به طور کلی 2030 برای کشورها تعهدآور نیست اما دولت براساس توان خود دبیرخانه‌ای را در این زمینه در وزارت آموزش و پرورش مستقر کرد. من قسم می‌خورم که آن را امضا نکردم و مغایرت‌های آن را نیز نمی‌دانم.

دکتر فرهادی درخصوص برکناری دکتر تهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: حکم مدیریت چهار ساله رئیس دانشگاه شهید بهشتی تمام شده بود و طبق آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها باید یا دوره مدیریت او را تمدید می‌کردیم و یا فرد جدیدی را معرفی می‌نمودیم بنابراین مساله تهرانچی برکناری نبوده است.

وزیر علوم در پایان به استعفای کارن ابری‌نیا مدیرکل موسسه غیرانتفاعی و غیردولتی این وزارتخانه نیز گفت: استعفای او هیچ ارتباطی به دانشگاه آزاد ندارد در واقع ابری‌نیا یک شخصیت علمی و برجسته ایرانی است که به دلایل شخصی و انجام پژوهش‌های علمی استعفا داده است.

 

****

سیف اعلام کرد

بخشنامه بخشودگی جرایم بانکی وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان تصویب می شود 

ولی الله سیف بانک مرکزی

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، بخشنامه بخشودگی جرایم وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان امروز صادر می‌شود.

به گزارش جماران ، ولی اله سیف امروز پس از اتمام جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: جرایم این وام‌ها بخشیده می‌شود، اما سودش از محل تفاوت تسعیر ارز در بانک مرکزی فراهم می‌شود و اصل وام هم باید به صورت نقدی از سوی دریافت‌کننده وام پرداخت شود.

سیف در ادامه در مورد پرداخت وام به صاحبان مغازه‌های پلاسکو، اظهار کرد: پس از استقرار این واحدها در پاساژ نور، این افراد می‌توانند از طریق دبیرخانه‌ای که برای همین کار انجام شده اقدام کنند.

وی در پاسخ به این سوال که یکسان‌سازی نرخ ارز چه وقت انجام می‌شود، گفت: بانک مرکزی درصدد است در اولین فرصت این کار را انجام دهد. این موضوع به بازنگری در مقررات نیاز داشت که اکنون این کار انجام شده است. البته یکی از پیش نیازهای اصلی برای یکسان‌سازی نرخ ارز این است که روابط بانکی بین‌المللی به وجود آید. قبل از برجام ما روابط بانکی محدودی داشتیم که در حال حاضر این روابط در حال گسترش است و در ماه‌های آینده که شرایط بهتری فراهم شود بانک مرکزی این کار را با اطمینان می‌تواند انجام دهد.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان درباره ساعت کاری بانک‌ها در روزهای پایان سال، اظهار کرد: در هفته دوم اسفند جزئیات تامین اسکناس نو یا برنامه کاری بانک‌ها اعلام می‌شود که البته برنامه‌ریزی‌ها دقیق است و مردم به هیچ مشکلی بر نمی‌خورند.

 

***

حجتی خبر داد

قیمت خرید گندم تصویب شد / برای تامین میوه شب عید مشکلی نداریم 

حجتی

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: قیمت خرید تضمینی گندم در شورای اقتصاد تصویب شده است که امیدواریم تا چند روز دیگر ابلاغ شود.

به گزارش جماران ، محمود حجتی امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه باید پیش‌نویس این موضوع را تهیه و مصوبه آن را ابلاغ کند که امیدواریم در روزهای آینده این اقدام انجام شود.

وی درباره تامین میوه شب عید نیز گفت: طبق سال‌های گذشته، ستاد تنظیم بازار مصوباتی داشته است. همکاران من هم اقدامات لازم را انجام داده‌اند و پیش‌بینی ما این است که مشکل خاصی نخواهیم داشت.

وزیر جهاد کشاورزی در مورد اقدامات برای جبران سرمازدگی میوه‌های استان مازندران اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه پیشنهادی آورد که در دولت تصویب شد. بر این اساس قرار شده دولت مابه‌التفاوت بلاعوض ( کیلویی ۳۰۰ تومان) به باغداران خسارت دیده بپردازد که برای ۱۵۰ هزار تن اقدام شد.

حجتی اظهار امیدواری کرد که سایر منابع لازم هم تخصیص یابد تا مشکل مردم حل شود.

وی گفت: من در گذشته از بابت این تاخیر هم عذرخواهی کردم، اکنون هم عذرخواهی می‌کنم. همکارانم به دنبال حل تامین منابع مالی برای رفع مشکل باغداران استان مازندران هستند.

 

***

وزیر ارشاد: حواشی جشنواره را کم کردیم/ امسال کمترین مداخله را در داوری جشنواره داشتیم 

صالحی امیری وزیر ارشاد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: امسال در جشنواره فیلم فجر کمترین مداخله را داشته‌ایم.

به گزارش  جماران ، صالحی امیری در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما امسال دو اقدام اساسی انجام داده‌ایم اول اینکه حواشی جشنواره را کم کرده و به متن پرداختیم و دوم اینکه با انتخاب هیات انتخاب و هیات داوری سعی داشتیم، کمترین مداخله را در داوری جشنواره داشته باشیم. این عوامل موجب شد که جشنواره فیلم فجر امسال در طراز انقلاب اسلامی برگزار شود.

وی همچنین افزود: ما امسال جشنواره فیلم فجر را امید و نشاط نامیدیم و ان‌شاءالله فردا شب 21 بهمن ماه در سالن برج میلاد برندگان امسال معرفی می‌شوند.

وزیر ارشاد همچنین مجموعه فیلم‌هایی که به جشنواره‌ی فجر رسید را بسیار خوب ارزیابی کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.