وزیرامورخارجه در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به وخامت فزاینده اوضاع مسلمانان روهینگیا در میانمار ابراز نگرانی کرد و از وی خواست لزوم توقف سریع نقض حقوق این مسلمانان و دسترسی فوری و بدون مانع کمک های بشردوستانه به مناطق آسیب دیده را به مقام های ارشد آن دولت تاکید کند.

به گزارش جمعه جماران به نقل از مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت امورخارجه، محمد جواد ظریف در این نامه خطاب به آنتونیو گوترش آورده است: مایلم توجه شما را به موضوعی که مایه نگرانی بین المللی شده است جلب نمایم. بر اساس گزارش های معتبر از جمله اظهارات آقای ویجی نامبیار، مشاور ویژه جنابعالی در خصوص میانمار، در تاریخ 8 دسامبر 2016، وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا به گونه ای فزاینده رو به وخامت است. 
وی افزوده است: مسلمانان روهینگیا علاوه بر اینکه از مهمترین حق اساسی و اولیه خود یعنی تعلق به سرزمین و دولتی که از آنها حمایت کند، محروم شده اند؛ روزانه در معرض کشتار و رفتارهای خشن و غیر انسانی هستند و بسیاری از آنان مجبور به ترک خانه و آواره شدن در کشورهای دیگر شده اند. 
وزیر امور خارجه تصریح کرده است: این وضعیت که در تناقض آشکار با مفاد منشور ملل متحد و اسناد بنیادین حقوق بشر است، نگرانی عمیقی را در جامعه جهانی و نیز مسلمانان جهان پدید آورده است. نشست فوق العاده وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که قرار است در تاریخ 19 ژانویه 2017 در کوالالامپور برای رسیدگی به وضعیت مسلمانان روهینگا برگزار شود، موید عمق نگرانی دولتهای اسلامی درباره وضعیت جاری در آن منطقه است.
ظریف در این نامه می افزاید: بدیهی است پیامدهای نقض سیستماتیک و گسترده حقوق اساسی مسلمانان روهینگیا و محرومیت آنان از اعطای حق تابعیت و شهروندی جامعه ای که قرن ها است به آن تعلق دارند و نیز اجبار آنها به ترک خانه و کاشانه می تواند پیامدها و آثار نامطلوبی بر صلح و ثبات در آن کشور و نیز کشورهای همسایه و منطقه ایجاد کند.
وی در نامه خود به گوترش تصریح می کند: انتظار جامعه جهانی از دولت میانمار آن است که کنترل کامل امور را در روهینگا در دست گرفته و نسبت به حفظ و اعاده حقوق مسلمانان روهینگا به عنوان بخشی از جامعه میانماری اقدام فوری و موثر بنماید و اجازه ندهد که گروه های افراطی و خشن چهره صلح جویانه آیین بودایی را خدشه دار نمایند. 
وزیر امور خارجه ادامه می دهد: با توجه به وضعیت نگران کننده مسلمانان روهینگا از جنابعالی و نماینده ویژه تان در امور میانمار انتظار داریم فعالانه با دولت میانمار تعامل نموده و خواست جامعه جهانی و جهان اسلام را مبنی بر لزوم توقف سریع نقض حقوق مسلمانان روهینگیا و دسترسی فوری و بدون مانع کمکهای بشردوستانه به مناطق آسیب دیده را به مقام های ارشد آن دولت تاکید نمایید. 
ظریف در این نامه ابراز امیدواری کرد که جامعه بین المللی و سازوکارهای ذیربط سازمان ملل از جمله کمیسیون مشورتی در خصوص روهینگیا با اتخاذ اقدامات سریع و تمهیدات لازم به وضعیت نابسامان جاری رسیدگی نمایند و گام های اساسی را برای پایان دادن به نگرانی های جدی جامعه بین المللی در باره وضعیت مسلمانان روهینگیا بردارند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.