محمد اسلامی درخصوص آخرین میزان خسارت های وارده به راه ها گفت: در مناطق مختلف به عنوان نخستین اقدام انسداد راه ها برطرف و بازگشایی مسیر انجام می شود و سپس عملیات بازسازی آغاز می شود.

به گزارش جماران؛ وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود 6 هزار نقطه در طول 12 هزار کیلومتر راه در 24 استان خسارت دیده که بخشی از آنها همراه با فرونشست بوده و حجم خسارت های وارده نزدیک به سه هزار میلیارد تومان برآورد می شود.

«محمد اسلامی» امروز (چهارشنبه) در خاتمه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: محل استقرار منازل، کسب و کارها، پرورش ماهی ها و غیره، نکته ای است که در جریان سیلاب اخیر مورد توجه دولت قرار گرفته و رئیس جمهوری نیز تاکید ویژه ای بر آن دارد تا در زمان بازسازی آنها را به نقاط ایمن جابجا کنیم.

وی بیان داشت: در این زمینه قوه قضائیه هم باید مشارکت داشته باشد تا منازل و واحدهای یاد شده در محل سابق خود مستقر نشوند، این مهم مستلزم انجام یک کار میدانی و حقوقی در شورای عالی شهرسازی است.

اسلامی خاطرنشان کرد: تعیین تکلیف این موضوع به مدیران کل راه و شهرسازی استان ها سپرده شده تا در تعامل با استانداران مناطق ایمن را شناسایی کنند تا در جلسات شورای عالی شهرسازی به تصویب برسانیم.

وی ادامه داد: مقرر است نقاط ایمن و اراضی مستعد یاد شده جزو محدوده شهرها قلمداد شوند و این مساله از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای مناطق روستایی و شورای عالی شهرسازی برای مناطق شهری تصمیم گیری خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: همچنین در نخستین جلسه شورای عالی شهرسازی موضوع مطالعات هیدرولوژی همه شهرهایی که در معرض سیلاب قرار دارند بررسی خواهد شد تا مطابق با آورد جدید رودخانه ها که در برخی مناطق نسبت به دوره 50 ساله گذشته تا سه برابر افزایش یافته، به روز رسانی شده و بر اساس همین مفروضات تصمیم گیری شود.

وی درخصوص آخرین میزان خسارت های وارده به راه ها گفت: در مناطق مختلف به عنوان نخستین اقدام انسداد راه ها برطرف و بازگشایی مسیر انجام می شود و سپس عملیات بازسازی آغاز می شود.

اسلامی ادامه داد: نکته مهم آن است که پس از انجام عبور موقت ایمن، باید ساخت و سازهای جدید را با مفروضات جدید دریافتی از حجم آب ها انجام دهیم.

وی توضیح داد: در سیلاب اخیر در برخی مناطق شاهد بودیم به دلیل فعال شدن بسیاری از چشمه ها، آب علاوه بر «خط القعر» از «خط الراس» نیز جاری شد و در نتیجه حرکت زمین و خاک را به دنبال داشت، بنابراین این موضوع باید در بازسازی ها مورد توجه قرار بگیرد.

این مقام مسئول یادآور شد: در مسیر خرم آباد به پلدختر شاهد بودیم چند کیلومتر از مسیر توسط سیلاب کنده شده و این نقاط دیگر قابلیت عبور جاده ندارند؛ در این زمینه با حضور پیمانکاران گذرهای موقت در حال ساخت است و 400 دستگاه ماشین آلات راهسازی وزارت راه و پیمانکاران آن در حال فعالیتند.

وی از آغاز مطالعات از سوی مشاوران خبر داد تا بتوان جاده قدیم پلدختر- خرم آباد را به وسیله پل ها و بویژه تونل ها بازسازی کرد.

** استمرار فعالیت قرارگاه خاتم الانبیاء

اسلامی در پاسخ به پرسشی درخصوص تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آن را اقدامی غیرقانونی برشمرد که آمریکایی ها برای انتقام از شکست هایی که در منطقه خورده اند، اتخاذ کرده اند و تصریح کرد: از ظرفیت قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه که طرح ها و پروژه های متعددی با وزارت راه و شهرسازی دارد و در شرایط سیل هم به مدد بسیاری استان ها شتافته، همچنان استفاده خواهد شد و مشکلی نداریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.