سه کشور بزرگ اروپایی (فرانسه، انگلستان و آلمان) به عنوان رهبران بالقوه اتحادیه اروپا از هر فرصتی که به دست آوردند استفاده کرده اند تا ضمن دفاع از توافق هسته ای، انتقادهای تند خودرا هم از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا بیان کنند.

به گزارش جماران؛ نشریه آمریکایی فارن افرز به شیوه غلط سیاسی ترامپ در عرصه جهانی اشاره کرد و نوشت: درست در زمانی که اروپا بر روی نقش سازنده ایران در خاورمیانه حساب باز کرده بود، رئیس جمهوری با خروج از برجام باعث دوری بی سابقه متحدان سنتی ایالات متحده از واشنگتن شده است.

به نقل از فارن افرز، سلسله تصمیم های شتابزده از جمله خروج از توافق بین المللی برجام موجب ناامیدی حتی متحدان سنتی آمریکا شده است. اروپا به سهم خود می خواست جلوی این اشتباه مهلک را بگیرد اما گویا ترامپ چنان در راه غلط خود مصمم بود که تلاش های متحدان در بیداری او تاثیر نداشت. از این رو در میان همه موضوع های دیگر که همواره مورد انتقاد کشورهای بزرگ اروپایی بوده است، ایران و موضوع حفظ توافق هسته ای به مهمترین محور اختلاف میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا تبدیل شده است. 

به عقیده رسانه های غربی، اقدام های بروکسل را پشتیبانی اتحادیه اروپا از تهران برای بی تاثیر کردن تحریم های کاخ سفید ارزیابی می کنند.

بر این اساس، برای جلوگیری از عملکرد اشتباه ترامپ در خروج از برجام، ترزا می نخست وزیر بریتانیا او را به انجام یک دیدار به کشورش دعوت کرد. امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز وانمود کرد که او بهترین دوستش است و ترامپ را به یک رژه نظامی بزرگ در پاریس دعوت کرد. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان هم بر ارزش های مشترک تاکید کرد و او را تشویق کرد از ایجاد اختلاف های سیاسی در دو سوی آتلانتیک اجتناب کند. 

بر اساس این گزارش، سه کشور بزرگ اروپایی (فرانسه، انگلستان و آلمان) به عنوان رهبران بالقوه اتحادیه اروپا از هر فرصتی که به دست آوردند استفاده کرده اند تا ضمن دفاع از توافق هسته ای، انتقادهای تند خودرا هم از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا بیان کنند. اصلی ترین استدلال اتحادیه اروپا بر پایه استناد به ماده 10 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده که بارها بر پایبندی ایران به توافق هسته ای صحه گذاشته است. این نهاد تخصصی سازمان ملل متحد در گزارش های خود ضمن تاکید بر مزایای برجام با فروپاشی آن به شدت مخالفت کرده است. 

بنابراین پیوندهای سیاسی دو سوی آتلانتیک نشان از چالش های متعدد درونی آمریکا و کشورهای اروپایی دارد. این وضعیت تا حدی سیستم بین الملل را وارد فاز صبر و انتظار ساخته است. 

خروج دولت ترامپ از توافق ها و پیمان های بین المللی سبب شده تا شکل نوینی از ائتلاف ها و روندهای بین المللی برای مقابله با یکجانبه گرایی ترامپی شکل بگیرد. یک وجه مشخص از پایداری در مقابل ترامپ، ایستادگی اروپایی هااست.

علاوه بر برجام، خروج از توافق آب و هوایی پاریس، توافقنامه آسیا-پاسیفیک و پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی از موراد عدم پایبندی ترامپ به قوانین بین المللی و آداب مرسوم دیپلماتیک است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.