زنگنه درباره جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: پیشنهادهای مربوط به موضوع طرح جامع انرژی به هیات دولت ارائه شده است.

به گزارش جماران؛ وزیر نفت بررسی دلایل خروج قطر از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را ضروری دانست و گفت: اوپک مشکلات بزرگی از سوی برخی تولیدکنندگان نفتی دارد که قطر جزو آنها نیست.

«بیژن نامدار زنگنه» امروز (سه شنبه) در حالی این موضوع را پس از حضور در نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد که قرار است یکصد و هفتاد و پنجمین نشست اوپک پنجشنبه این هفته (پانزدهم آذرماه) در وین- پایتخت اتریش- برگزار شود.

در آستانه برگزاری این نشست، شرکت ملی نفت قطر دوشنبه به طور رسمی اعلام کرد این کشور قصد دارد پس از 57 سال از اوپک خارج شود.

نماینده ایران در هیات عامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) امروز زیان تقریبی کشورهای عضو و غیرعضو از کاهش قیمت نفت در سه ماه گذشته را حدود 9 میلیارد دلار اعلام کرد.

«حسین کاظم‎پور اردبیلی» افزود: قطر مانند برخی اعضا از یکه‌تازی و بدون تعهد بودن «کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک - غیر اوپک» (JMMC) ناراحت است، زیرا آنها موظف بودند هر نوع تغییر در تولید را با اطلاع و اجماع اعضای اوپک و احتمالا با هماهنگی میان اعضای غیراوپک اعمال کنند.

کاظم‌پور گفت: زمانی که اعضای کوچک‌تر و برخی کشورهای عرضه‌کننده با ظرفیت محدود، از یک سو با تقاضای کاهش تولید روبرو شوند و از سوی دیگر، ظرفیتی برای افزایش آن در مواقع لزوم نداشته باشند، احتمال ریزش تقویت می‎شود.

** بهره مندی 90 درصد جمعیت روستایی ایران از گاز

زنگنه درباره جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: پیشنهادهای مربوط به موضوع طرح جامع انرژی به هیات دولت ارائه شده است.

وی درباره طرح برندینگ جایگاه های عرضه سوخت اضافه کرد: پس از ماه ها بررسی پیش‌نویس طرحی درباره برندینگ در کمیسیون انرژی مطرح شد و در آینده نزدیک به صحن مجلس ارائه می شود که در آن ضوابط دقیق و روشنی برای ارتقای رفاه و افزایش کسب و کار جایگاه‌داران طراحی شده است.

وزیر نفت ادامه داد: 90 درصد جمعیت روستایی در ایران و همچنین 99 درصد جمعیت شهری بجز استان سیستان و بلوچستان از گاز طبیعی استفاده می‌کنند که امری نادر در جهان است.

زنگنه تاکید کرد وظیفه گازرسانی به روستاها با توجه به هزینه سرانه اقتصادی آن همچنان در دستور کار وزارت نفت است و با اجرای این طرح‌ها تا پایان سال کل جمعیت روستایی زیر پوشش گازرسانی به 96 درصد می رسد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.