«این نوع شایعات حساب شده منتشر می‌شود و‌ هدفش در شرایط کنونی تضعیف وزارت خارجه و شخص وزیر خارجه است.»

به گزارش جماران، «بهرام قاسمی» روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به این سوال که در 48 ساعت گذشته در فضای مجاری اخباری مبنی بر استعفای ظریف منتشر شده است، آیا این موضوع صحت دارد، اظهارداشت: این موضوع را تکذیب می کنم چرا که این نوع خبرها از کانون های مشخصی تولید ، پردازش و ترویج می شود. 
وی تصریح کرد: دکتر ظریف با قوت و اقتدار تمام به انجام وظایف خود مشغول است، وی روز گذشته در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یافت و امروز نیز میزبان یک هیات خارجی است و با قوت تمام کار وزارت را دنبال می کند. 
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: این نوع شایعات حساب شده و دقیق است که هدف آن در شرایط کنونی کشور تضعیف این وزارتخانه و شخص وزیر امورخارجه است و شدیدا آن را تکذیب می کنم.
قاسمی یادآور شد: انتشار این گونه خبرها و شایعات در برخی رسانه ها ، فضای مجازی برای بار اول نیست و حتی صبح امروز در برخی رسانه های رسمی کشور منتشر شد.

** هیچ گونه درخواستی از سوی محسنی اژه ای دریافت نکردیم
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس که به نقل از محسنی اژه ای گفت قوه قضاییه خواستار ارائه اسناد مربوط به پولشویی از سوی وزیر خارجه است، اظهارداشت: هیچ درخواستی از آقای اژه ای دریافت نکردیم و بیان آن نماینده مثل دیگر بیاناتش با واقعیت تطبیق ندارد و احتمالا بر اثر سوء تفاهم و‌ توهم مطرح کرده است.
قاسمی در پاسخ به این که آیا ظریف برنامه ای برای تنویر افکار عمومی در این زمینه دارند، ادامه داد: چنین نامه ای به وزارت خارجه ارسال نشده است. بیان وزیر امور خارجه درباره پولشویی روشن بود و نیاز به روشنگری بیشتر ندارد و از آسیب در اقتصاد ایران صحبت کرد و در گذشته از سوی دیگر مقامات کشور این موضوع مطرح شده بود.
وی افزود: ایشان از یک آسیب جدی اساسی در اقتصاد ایران صحبت کرد و اولین فردی نبود که در این خصوص صحبت کرد و در گذشته و گذشته های دورتر در سطوح مختلف توسط مسئولین این موضوع مطرح شده بود و آقای ظریف هم موضوع را در ادامه مباحث با تعوجه به اهمیت آن در شرایط اقتصاد مقاومتی و دوران تحریم مطرح کردند. 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: چیز خارق العاده و عجیبی در بیان آقای ظریف نیست، تصویری از یک مشکل اقتصادی است که باید رفع شود و در صحبت های خود نه ارگان خاصی و نه فرد خاصی را متهم نکرد و تنها به بیان یک معضل پرداخت و بیماری اشاره کردند. 
قاسمی یادآور شد: تعجب می کنم که چرا این گفتار تا این حد با بازتاب های تند و عجیب در جامعه نزد برخی سیاستمداران مطرح شد. 
به گزارش ایرنا، غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی دستگاه قضا روز گذشته در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفته بود که نامه نوشتم و گفتم اگر این جملات (پولشویی در ایران) از سوی ایشان است توضیحات و اسناد وی اخذ شود.

**اروپایی ها تعهدات خود را به انجام برسانند
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سازوکار ویژه مالی اروپا با مشکل روبرو شده و آیا اروپایی ها هنوز هم اراده این کار را دارند، گفت: اروپا و به خصوص سه کشور اروپایی عضو برجام که متعهد به این توافق هستند باید تعهدات خود را نسبت به ایران به انجام برسانند. 
قاسمی اظهار داشت: این توقع وجود دارد که آنها بتوانند در اسرع وقت مکانیزم ها و سازو کارهای مورد نیاز و توقع ایران را عملی و شرایطی فراهم کنند که این ساز و کارها به مرحله اجرایی برسد. 
وی یادآور شد: این روند به دلایل مختلف تا حدی با کندی مواجه است و توقع ما از این سه کشور که خواستار استمرار برجام و متعهد به آن هستند، این است که به این موضوع سرعت بخشند البته با پدیده نوینی روبرو هستیم که می خواهند ساز و کاری به وجود آورد که تاکنون وجود نداشته است و تا حدی برای اجرای و نهایی شدن آن ابهامات وجود دارد. 
وی گفت: ولی این موارد دلیل نمی شود که اروپا در رفتار خود از سرعت لازم برخوردار نباشد و امیدواریم آنان بتوانند در این مقطع مهم توانایی خود را در کنار بیان مثبت که صحبت می شود، نشان دهد و ساز وکار را به هر شکلی به مرحله اجرا بگذارند. 
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: این یک مساله درون اروپایی است و ما صرفا منتظر نتیجه هماهنگی و تفاهم های این کشورها برای اجرایی شدن سازوکار هستیم و امیدوار می مانیم تا سه کشور بتوانند توانایی خود را در این برهه از زمان نشان دهند و اروپا در جایگاه واقعی خود همانطور که در سخن و گفتار صحبت کرده کار عملی خود را به مرحله اجرا بگذارد.
یکی از خبرنگاران پرسید: در سه ماه اخیر برخی کشورهای اروپایی، ایران را متهم به عملیات تروریستی کردند در چنین فضایی کمال خرازی در سفر به اروپا گفت که ممکن است عناصری حتی برای وخامت اوضاع ایران و اروپا طراحی هایی کرده باشند که این سخنان بازتاب های زیادی داشت آیا این اظهارات موضع نظام یا وزارت امور خارجه است؟
قاسمی پاسخ داد: آقای خرازی نظرات خود را مطرح می کند البته مصاحبه را دقیقا ندیدم و تصور می کنم در میان مواضع وی خلط مبحث وجود دارد. 
وی افزود: بدون شک هرگونه دخالت ایران و اتهاماتی که توسط برخی کشورهای اروپایی وارد می شود را تکذیب می کنیم و این اتهامات قطعا متوجه ایران نیست. 
وی ادامه داد: کشورهای اروپایی و بخش های ذیربط آنان در این خصوص دارند آگاهی لازم را دارند و در این زمینه به اندازه کافی صحبت شده است. 
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: کشوری که با مجموعه کشورهای اروپایی کار اساسی و مهم را پس از خروج آمریکا از برجام انجام می دهد قطعا اقداماتی را انجام نخواهد داد که موجب سوءتفاهم شرکای اروپایی خود باشد. 
قاسمی یادآور شد: فکر می کنم اظهارات آقای خرازی مورد دیگری بوده و تایید نمی کنم که عناصری درون ایران دست به اقداماتی بزنند، سیاست ما کاملا روشن است و در قبال تروریسم بهای سنگینی پرداخت کرده ایم و با تفسیر شما موافق نیستم؛
وی ادامه داد: تصور می کنم آقای خرازی هم چنین بیان و منظوری را نداشته است، شاید در نوع نگارش و ترجمه کاستی هایی وجود داشته که چنین ذهنیتی را ایجاد کرده است. 

**اشکال تایپی و ترجمه ای در CFT وجود ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این که برخی از نمایندگان مجلس ادعای اشتباهات تایپی در ترجمه لایحهCFT را مطرح کردند، گفت: اشکال ترجمه ای وجود ندارد، روز گذشته رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس یا نماینده دیگری در این زمینه صحبت کرد .
قاسمی در پاسخ به سوالی درمورد توییت سخنگوی شورای نگهبان در زمینه اشتباه ترجمه ای در این لایحه اظهارداشت: سیاست من همواره این بوده که درمورد مسئولین و شخصیت آنها صحبت نکنیم و درخصوص توییت آقای کدخدایی هم نمی خواهم صحبت کنم ولی استنباط و اطلاعات ما نشان می دهد که اشتباه تایپی در متن نبوده است. 
قاسمی تصریح کرد: نمایندگان مجلس اظهارنظرهای مختلفی می کنند و نمی دانند چقدر امکان دسترسی به این متن را داشتند و با آن آشنا بودند ولی اشتباه تایپی و ترجمه ای وجود نداشته است. 
وی ادامه داد: قطعا زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد و باید حرمت مقامات را داشته باشیم و با کمی صبر مساله روشن خواهد شد. 
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به اینکه دلیل تبدیل شدن این وزارتخانه در دولت دوازدهم به وزارت داخله چیست و چرا در رابطه با موضوع آب، محیط زیست، ربودن سربازان، ترور و CFT، موضوعات از این وزارتخانه پیگیری می شود و آیا عدم توازن در دولت باعث چنین اتفاقی شده است که کارها به دوش وزارت خارجه بیفتد، گفت: فکر می کنم به همه نکاتی که اشاره کردید می تواند باشد یا نباشد ولی بی شک به عنوان عضو وزارت خارجه می توانم از این موضع صحبت کنم که این وزارتخانه در دوران جدید وضعیت منطقه و جهانی از توان و قدرت بیشتری برخوردار است و در هر معضل و مساله ای که می تواند وجود داشته باشد نگاه ها تا حد زیادی به سمت وزارت خارجه معطوف می شود. 
قاسمی افزود: از سوی دیگر با کمی نگاه بدبینانه برخلاف نگاه خوشبینانه قبلی لطف برخی دوستان و دستگاه های اجرایی که در شرایط سخت سعی می کنند از ظرفیت و امکانات وزارت خارجه استفاده کنند ما خوشحالیم که می توانیم در همه حوزه ها که می تواند بخشی از منافع و مصالح ایران باشد کمک حال سایر دستگاه ها باشیم. 
وی در پاسخ به این که معاونت اقتصادی وزارت خارجه در بعد از اعمال تحریم چه اقداماتی انجام داده است، بیان کرد: این معاونت به عنوان پلی میان دستگاه های داخلی و سایر نهادهای خارجی اعم از دولتی و خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده است و تمرکز جدی و کارآمدی را در حوزه روابط اقتصاد خارجی و ارتباط موضوعات بیرون مرزها با سازمان های داخلی دنبال می کند. 
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: بخش اقتصادی این وزارتخانه در برهه فعلی بخش برجسته ای است و اقداماتی که در جهت تسهیل روابط میان ساز و کارهای داخلی و خارجی انجام می دهد را دنبال می کند ولی نمی توانیم به جزییات ورود کنیم. 
قاسمی ادامه داد: رفتار آمریکا و همپیمانان آنها که در صدد هستند ساز و کارهای ما را شناسایی کنند تا اجازه ندهند آنها اجرایی شوند بنابراین توضیحات لازم در رابطه با عملکرد وزارت خارجه در فرصت مقتضی که مورد سوءاستفاده دشمنان قرار می گرفته برای مردم تشریح خواهد شد. 
وی در پاسخ به این که با توجه به اتفاقی که برای سفارت انگلیس در ایران رخ داد نتیجه پرونده در حال حاضر چه سرانجامی دارد آیا ما خسارت خود را با طلبی که از انگلیس داشتیم تبادل کردیم، عنوان داشت: پاسخ منفی است این پروژه مفتوح است و پرونده جداگانه ای است و ارتباطی با یکدیگر ندارد. 
سخنگوی وزارت خارجه افزود: امیدواریم دولت انگلیس بتواند هر آنچه را که به جمهوری اسلامی بدهکار است در اسرع وقت با ایران تسویه کند.

**سفر رییس جمهوری عراق به ایران
وی در پاسخ به اینکه رییس جمهوری عراق، پس از سفر به ایران به عربستان رفت، آیا حامل پیام خاصی برای ایران بود، گفت: رییس جمهوری عراق پیام خاصی نداشت و سفر وی مثبت و سازنده بود و در زمان درستی انجام شد. 
سخنگوی وزارت خارجه افزود: امکان مذاکره مفصلی بین «برهم صالح» و مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مورد علاقه فی مابین به وجود آمد و در برخی موضوعات تفاهماتی انجام و مقرر شد هیات های دو کشور پیگیری کنند.
وی ادامه داد: برهم صالح شخصیت برجسته ای دارد و اعلام می کنم با وجود وی در پست ریاست جمهوری، عراق با ذکاوت و هوشی که در ایشان وجود دارد، فکر می کنم می توانیم به عنوان یک شریک، متحد و همسایه خوب روی عراق حساب کنیم و با جدیت بیشتر به همکاری ادامه دهیم.
سخنگوی وزارت خارجه بیان داشت: اشرافی که «برهم صالح» به مسائل روابط دوجانبه داشت، برای ما نویدبخش بود. وی پس از سفر به تهران به ریاض سفر کرد و قبلا هم به دیگر کشورها سفر کرده بود، امیدواریم در این دوران جایگاه روابط ایران و عراق را گسترده تر و در کنار هم برای همکاری دو کشور تلاش کنیم.
قاسمی اظهار داشت: امیدوارم برای منطقه ای با ثبات و همگرایی افزون تر تلاش کنیم، ایجاد یک منطقه امن برای توسعه اقتصادی که برای ما و مردم عراق و سایر کشورها نقش حیاتی داشته باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره علت قطع فعالیت 20 شرکت تجاری ایرانی در تاجیکستان تصریح کرد: تصور و بررسی های اولیه نشان می دهد که این مساله سیاسی نیست و تلقی می کنیم در چارچوب عدم رعایت برخی مقررات محلی درخصوص پرداخت مالیات و میزان آن و مشکلات شرکت ها بوده باشد که کار آنها موقتا متوقف شده است.
سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: پیگیر موضوع هستیم و امیدواریم با همکاری خود شرکت ها مشکلات برطرف شود. 
قاسمی درباره اینکه چه کسی به عنوان سفیر کشورمان در نیویورک معرفی خواهد شد، گفت: انتخاب سفیران و همچنین سفیر کشورمان در نیویورک در جریان است و با توجه به نوع کشور پذیرنده و رفتار متقابل میان ایران و کشوری که باید سفیر ما را بپذیرد، می تواند طول زمان برای انجام پروژه های متعارف کمی کمتر یا بیشتر باشد.
وی عنوان داشت: برای برخی کشورهایی که سفیران ما در اجرای قانون منع بازنشستگی به کشور بازگشته اند، مراحل داخلی در حال اجراست و مراحل خارجی را سفیران جدید طی می کنند و در رابطه با نیویورک رایزنی ادامه دارد و برای انتخاب سفیر جدید تا این لحظه فرد مشخص و سفیر جدیدی به صورت قطعی معرفی نشده است.

** برای سازوکار عملی اقدام مالی اروپا تاریخ مشخص نمی کنیم 
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اینکه آقای عراقچی اظهار کرده بودند که اگر اروپائی ها تا 13 آبان سازوکار مالی را عملیاتی نکنند برجام فایده ای ندارد، چرا همچنان در برجام هستید و آیا تاریخ مشخصی برای اجرایی شدن برجام وجود دارد؟ گفت: تاریخ مشخص نمی کنیم.
قاسمی افزود: برای برخی اقدامات سیاسی بخصوص مسایل پیچیده و نو نمی توان تاریخ مشخص کرد ولی به دلایل دیپلماتیک می توان صحبت هایی را از تاریخ مشخص کرد ولی امروز تاریخ مشخص نمی کنیم و آنچه را که دنبال می کنیم و خواهیم کرد منافع ومصالح خودمان است.
وی اضافه کرد: آنچه مهم است تاریخ نیست و مهم آن چیزی است که باید به دست آوریم و خدمان را قربانی تاریخ های ساختگی نمی کنیم و اگر مصلحت و حکمت از ما بخواهد موضوعی را در زمان مشخص دنبال کنیم، حتما این کار را انجام می دهیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه موضوعات را در جهت مصالح ملی دنبال می کنیم، گفت: البته اتکایی به اتحادیه اروپا در صورت لزوم نخواهیم کرد و از تمام گزینه ها استفاده می کنیم و مهم آن چیزی است که مقامات عالی کشور اتخاذ می کنند.
قاسمی افزود: اعتقادی به اینکه ماندن در برجام بی فایده است، ندارم چرا که مقامات ایران مصالح و منافع و امنیت ملی را به خوبی درک می کنند و آنان هستند که براساس گزارشات کارشناسان تصمیم می گیرند.
وی ادامه داد: این مسیر پس از مذاکرات آغاز شد و ادامه یافت و امیدواریم در زمان کوتاه به سازو کار مورد نظر برسیم، اما در عمل شاهد تحقق سازو کارهایی که در زمان معین ما و اروپایی ها تصور می کردیم، نرسیدیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهارداشت: مذاکرات ادامه دارد و اگر به نقطه ای برسیم که نقطه نامطلوبی بود، تصمیماتی اتخاذ خواهند کرد که کشور دچار ضرر وزیان نشود و مقامات عالی کشور خارج از بحث رسانه ای موضوعات را رصد می کنند و بیش از همه دلسوزی لازم را دارند.

** مذاکره ای میان کارشناسان ایرانی وآمریکا در عمان صورت نگرفته است
قاسمی در پاسخ به اینکه برخی نمایندگان مجلس مدعی هستند که کارشناسان وزارت امور خارجه کشورمان با کارشناسان آمریکائی در عمان در حال مذاکره هستند وبرخی اظهارات آقای ظریف براساس این رایزینی ها بوده است، گفت: در این زمینه پاسخی ندارم .
قاسمی تصریح کرد: مذاکره ای میان کارشناسان وزارت امور خارجه کشورمان و آمریکا نه در عمان و نه در هیچ جایی صورت نگرفته است و این گمانه زنی ها به دلیل برخی سفرهای تاریخی است و هر سفری به عمان پیامد آن این گونه گمانه زنی ها است.
وی افزود: آنچه آقای ظریف مطرح کردند که پیام هایی را دریافت کرده اند، در این خصوص خبری را ندارم و باید از ایشان سئوال کنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اینکه قطر پیشنهاد ائتلاف جدید منطقه ای را با حضور ایران داده است، آیا این موضوع در سفر رییس جمهوری عراق به ایران مورد مذاکره قرار داشت، گفت: در مذاکرات با طرف عراقی پیرامون همکاری دوجانبه و تلاش دو کشور برای امنیت مرزها، ثبات وآرامش و توسعه اقتصادی در مجموعه منطقه صحبت کردیم .
قاسمی افزود: نگاه ما به همسایگان روشن است وعلاقمندیم با همه همسایگان زمینه همکاری و زندگی مسالمت آمیز داشته باشیم تا منطقه جنگ زده در اثر جنگ های ظالمانه بتواند از شرایط بهتری برخوردار باشد و در مورد این پیشنهاد اطلاعات لازم را ندارم.

**پیوستن به توافق پاریس 
وی در پاسخ به اینکه در توافق پاریس برخی کشورهای اروپایی و آمریکایی اظهار داشتند که این توافق باعث رشد اقتصادی آنها خواهد شد و اخیرآ از آقای ظریف نامه ای منتشر شد که وزارت خارجه تمایل دارد به این توافق بپیوندد، آیا نپیوستن ما مشکلاتی را به وجود خواهد آورد، گفت:موضوع موافقت نامه رشد اقتصادی بحث دیگری است.
سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد: درباره نامه آقای ظریف به رییس جمهوری در مورد موافقت نامه اقلیمی در چارچوب سیاست های ابلاغی دولت در خصوص اقتصاد کم کربن و تغییرات اقلیمی و دیپلماسی زیست محیطی، نامه ای تهیه شد که رسانه ای نشده است.
قاسمی افزود: فکر می کنم باید گام به گام در این مسیر به جهت منافع خود حرکت کنیم ودر جهت پیوستن به این موافقت نامه که می تواند برای جمهوری اسلامی ایران مزایای زیادی داشته باشد، آنچه در رسانه ها و محافل مطرح می شود را رد می کنم، ولی نگاه نگران کننده ای که می توانیم در شورای امنیت با مشکل مواجه شویم، قید نشده است.

**سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران
وی در پاسخ به اینکه سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران در حالی است که نشست کشورهای اروپایی برای اجرایی شدن کانال مالی را داریم آیا این سفر ارتباطی با آن دارد، گفت: کشور انگلیس یکی از کشورهای متعهد در برجام است ویکی از موضوعات می تواند این موضوع باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: مساله مهم برای ما و طرف های اروپایی موضوع برجام است و این امکان برای مذاکره وجود دارد .
قاسمی در پاسخ به اینکه ایران و روسیه به دنبال اجرای کانال مالی سوئیفت هستند، آیا صحت دارد، گفت: بسیاری از تحرکات و مذاکرات اقتصادی خود را نه من باید اعلام کنم و نه دیگر ارگان های ذیربط به دلیل وضعیت خاصی که داریم، چرا که ایالات متحده تلاش دارد بر ارتباطات خارجی ما اثر بگذارد. 
وی اضافه کرد: ما با روسیه به عنوان شریک مهم خود و یا کشور چین وسایر کشورهای آسیایی و حتی اروپایی در حال رایزنی و کار هستیم تا همکاری اقتصادی خود را دنبال کنیم ولی درباره جزئیات نمی توانم ونباید توضیح بیشتری بدهم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اینکه گفته می شود آقای ظریف اسنادی را به کمیسیون امنیت ملی در رابطه با پولشویی ارائه کرده که 15 هزار میلیارد تومان بوده است، چرا نهادهای اقتصادی به این موضوع ورود نکرده اند، گفت: نه از رقم و نه ارگان و نه از اینکه چرا دیگری کم یا بیشتر صحبت کرده، صحبتی نشده است. 
قاسمی افزود: شما اهل رسانه علاقمند هستید که موضوع را با جدیت دنبال کنید و آقای ظریف شاید دریک مصاحبه به این سئوال پاسخ دهند ولی اینکه اسنادی را داده باشند بی اطلاع هستم، ولی آنچه را که تا امروز صبح چک کردم نامه ای از سخنگوی قوه قضاییه دریافت نشده است و بعید می دانم اسنادی به جایی ارایه شده باشد.
وی در پاسخ به اینکه در رابطه با آتش سوزی کالیفرنیا چرا دولت آمریکا از تجهیزات لازم برای کمک به این منطقه استفاده نمی کند، آیا ایرانی نشین بودن این منطقه در این موضوع اثر گذار است، گفت: اینجا ایران است و من سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هستم.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تخصصی در زمینه آتش و اتش سوزی و خاموش کردن آتش ندارم مگر اینکه یا تابعیت یا تخصص خود را عوض کنم که برای این موضوع هم فرصتی ندارم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.