حجت الله فتحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ذکر اینکه فرایند برداشت صمغ درختان بنه یک ماهه است برآورد کرد: حدود 120 تن صمغ یا سقزاز درختان بنه استان استحصال شود.
وی افزود: در گذشته فرایند سقزگیری از درختان دارای شرایط 45 روزه بود اما امسال به علت دیر صادر شدن مجوزهای قانونی برای شرکت های بهره بردار روند سقزگیری از درختان دیرتر شروع شده است.
فتحی یادآور شد: 126 شرکت تعاونی بهره برداری از اراضی جنگلی در استان ایلام وجود دارند که تنها به شرکت های دارای شرایط و ضوابط بر اساس بخشنامه های سازمانی مجوز استیصال سقز از درختان داده می شود و روند ثبت نام شرکت های متقاضی بهره بردار سقزگیری در نقاط مختلف استان همچنان ادامه دارد.
وی افزود: در روند سقز گیری تعاون های دارای مجوز از درختان بنه کارشناسان نظام مهندسی و نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام حضور دارند تا این اقدام به صورت علمی و بدون آسیب به بدنه درخت صورت بگیرد.
به گفته فتحی در طرح سقزگیری از درختان بنه ارضی پوششی انتخاب می شوند که میزان استعداد آتش سوزی منطقه پایین و توان درختان برای داشتن سقز بالا باشد.
وی اظهار کرد: آموزش های لازم علمی و اصولی به تعاون های دارای مجوز بهره برداری قبل از اجرای طرح داده می شود تا هیچ گونه مشکل و آسیبی برای درختان ایجاد نشود.
به گزارش ایرنا، ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی استان ایلام پوشیده از درختان بنه ( پسته کوهی ) یا در اصطلاح محلی ( وه نوشک ) است که شیره این درختان به صورت سقز یا آدامس کردی در بازار عرضه می شود.
بنه درختی مقاومی بوده و دیر زیست بوده و در شرایط مناسب تا 300 سال و یا حتی بیشتر عمر می کند و منبع تولید شیره سقز است.
از گستره 2 میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و 700 هزار هکتار آن را عرصه های طبیعی تشکیل داده است که سهم اراضی جنگلی استان از این مقدار 640 هزار هکتار است.
/6034/7172
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.