به گزارش خبرنگار ایرنا، باغ موزه های 10 استان کشور بهمن ماه سال گذشته همزمان افتتاح شدند همان طور که در سال های ماقبل از ان باغ موزه در چندین استان دیگر کشور نیز ساخته و افتتاح شده بود.
برخلاف توقع نام ایلام که طولانی ترین مرز و جبهه دوران دفاع مقدس را شامل می شود درردیف استان های دارای باغ موزه نیست.
احداث باغ موزه در جای جای ایران اسلامی اقدام برحقی است که در مواجهه با اهریمن بعث که جنگ را بر دو ملت ایران و عراق تحمیل کرد نوار مرزی استان های غرب و جنوب غربی کشور اهالی ایران زمین از هر شهر و روستا را اورذگاه و چه بسیار که معراجگاه کرذند.
با وجود شایستگی همه مناطق کشور برای داشتن باغ موزه دفاع مقدس، اما به نظر می رسد محدودیت اعتبار موجب احداث تدریجی این گنجینه ها شده که باز رعایت اولویت استان های مرزی چون ایلام در برخورداری از باغ موزه انتظار برحق مردم به شمار می اید.
دفاع مقدس برای اهالی ایلام نه فقط دفاع از مرزهای کشور که دفاع از خانه وکاشانه به معنای اصلی ان است که تمام مناطق این استان به طور مستقیم و غیر مستقیم درگیر جنگ تحمیلی بودند.
سرزمین ایلام محل انجام عملیات های مهمی چون محرم، کربلای یک، خیبر است که طنینی حماسی در اذهان ایرانیان دارد همانطور که اسامی اوردگاه های قلاویزان، نقطه ایثار، شرهانی،رودخانه دویرج، زمین فوتبال چوار، میمک، سارات، کوشک و بانروشان نام های اشنایی برای بسیاری از اهالی کشور هستند.
استان ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس سه هزار شهید، 10 هزار جانباز و 332 آزاده تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.
اولین تجاوز نظامی عراق بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ 13/1/1358 به مهران صورت گرفت و مهمترین هجوم زمینی عراق قبل از آغاز رسمی جنگ از 19 تا 24 شهریور 1359 در منطقه میمک به وقوع پیوست.
مهران در دوران جنگ هشت بار دست به دست و به ترتیب اشغال و ازاد شد تا جایی که گزارش شده است شش هزار نفر از رزمندگان اسلام در مهران به افتخار شهادت نائل امدند.
ایلام در طول هشت سال دفاع مقدس در سه محور میمک، مهران و دهلران به طول 430 کیلومتر با ماشین جنگی دشمن در نبرد بود اما برای اهالی ایلام مفاهیم مقاومت ،دفاع و شهادت تنها در این محورها مصداق نمی یافت که بیشترین علت شکل گیری جمعیت 50 هزار نفری ایثارگران استان ایلام مربوط به حماسه پایمردی هشت ساله در برابر یورش بی انقطاع بمب افکن هایی است که تخلیه پشت جبهه میانی از مردم را در دستور کار قرار داده بود.
مرزنشینان شهری و روستایی استان ایلام به عنوان جبهه میانی دفاع مقدس افزون بر میزبانی و همراهی رزمندگان در طول 430 کیلومتر مرز مشترک با عراق ،از اهداف مستمر بمباران های هوایی دشمن بعثی علیه مناطق غیر نظامی شهری و روستایی در دوران جنگ تحمیلی بودند .
مناطق مسکونی و تجاری ایلام به خصوص در مرکز استان 360بار آماج حمله بمب افکن های هوایی دشمن قرار گرفت که البته دستور کار اهریمن بلا اثر ماند و مردم با وجود بمباران مکرر پشت جبهه و محل آسایش و امنیت رزمندگان را خالی و متروکه نکردند .
دیگر اینکه رونق گردشگری جنگ در سال های اخیر تاکید بیشتری بر اهمیت و ضرورت تسریع در احداث گنجینه و باغ موزه برای ارائه گنج خاطرات حماسه دفاع مقدس در اوردگاه های است که شمار زیادی از میهمان پرشمار این استان که درقالب گردشگری جنگ به منطقه می ایند از فقدان باغ موزه دفاع مقدس شگفت زنده می شوند.
یادمان های دفاع مقدس استان ایلام در چند سال گذشته مقصد بسیاری از گردشگران ، علاقه مندان و میهمانان استان به خصوص درایام نوروز شده است.
به نحوی که هم اکنون این یادمان ها در کنار جاذبه های طبیعی ،فرهنگی و تاریخی استان قرار گرفته تا بسته ظرفیت های گردشگری ایلام را تکمیل و بی رقیب کند.
شمار افرادی که برای بازدید از معراجگاه شهیدان انقلاب اسلامی رهسپار ایلام می شود سیر افزایشی دارد.
نقطه ایثار( قلاویزان )، شرهانی، قرارگاه حضرت امیر(ع)، سه راهی جندالله، میمک، یادمان های رسمی ایلام به عنوان کانون های گردشگری معنوی دفاع مقدس این استان نوروز امسال شاهد حضور 193 هزار نفر از اهالی وطن بودندکه نوروز سال پیشتر 170 هزار نفر از مرزهای این استان بازدید کرده بودند.
درخصوص باغ موزه و ایلام دقیق تر این است که اجرای این طرح چندسالی است که کلنگ شروع ان زمین خورده است اما از همان ابتدا در چنبره فقدان منبع مشخص تامین مالی هزینه های اجرا گرفتار امد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام گفت: طرح باغ موزه دفاع مقدس استان ایلام ردیف اعتبارات ملی ندارد به همین جهت باید دستگاه های مختلف و مسئولان استان برای تکمیل آن ردیف اعتباری استانی در نظر بگیرند هرچند در تلاش برای اخذ اعتبارات ملی برای تکمیل آن نیز هستیم.

سرهنگ محمدرضا شرف بیانی اظهار داشت: برای فاز اول این طرح 15 میلیارد ریال از اعتبارات استانی توسط سازمان برنامه و بودجه اختصاص یافته است در حالیکه برای ساخت باغ موزه فرهنگی دفاع مقدس 40 میلیارد ریال اعتبار لازم است.
وی گفت درحال رایزنی برای جذب پنج میلیارد ریال از محل اعتبارات کشوری توسط بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس کشور هستیم.
وی با بیان اینکه زمان احداث نهایی باغ موزه دفاع مقدس استان ایلام امسال است که در صورت تخصیص اعتبارحتی زودتر از زمان تعیین شده نیز به اتمام خواهد رسید.
وی یادآور شد: قرار است مرحله نخست این طرح دهه فجر امسال همزمان با پنج استان دیگر به بهره برداری برسد.
شرف بیانی اظهار کرد: با توجه به اینکه استان ایلام کلکسیونی از اِلمان های دفاع مقدس است و خلاء نبود یک باغ موزه احساس می شود.
استاندار ایلام نیز عدم احداث و افتتاح باغ موزه این استان را موردی نامتناسب به نقش و سهم ایلام در دوران دفاع مقدس می داند.
قاسم سلیمانی دشتکی اظهار کرد:با وجود آنکه برخی استان های دیگر بطور مستقیم در جنگ درگیر نبودند ولی هم اکنون دارای باغ موزه دفاع مقدس هستند، ولی ایلام تاکنون از این امکان بی بهره مانده است.
وی از مجموع پهنه استان ایلام به عنوان گنجینه دفاع مقدس نام برد و به عنوان یک مطالبه وگلایه عمومی مطرح کرد گفت: با وجود آنکه ایلام در هشت سال جنگ تحمیلی بطور مستقیم خط مقدم دفاع از مرزهای ایران اسلامی بود ولی هنوز فاقد باغ موزه است.
استاندار ایلام از عموم دستگاه های مسئول و مرتبط با ساخت باغ موزه ایلام خواست که این موضوع را بطور ویژه پیگیری و حداکثر تا 2 هفته آینده آنرا تعیین تکلیف کنند.
6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.