سعید اسماعیل خانیان روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از آنجا که مناطق مختلف کشور دارای محصولات متنوع زراعی و کشاورزی است ، تلاش می شود تا برای تامین نیازهای دامی از پسماند این محصولات خوراک مناسب تامین شود.
وی بیان داشت: این اقدام موجب می شود تا خوراک دام ها با کمترین هزینه تامین ضمن آنکه با غذای انسان در رقابت نباشد.
اسماعیل خانیان گفت: با توجه به ظرفیت های کشاورزی و زراعی مناطق مختلف کشور باید
متناسب با این ظرفیت ها برای تامین خوراک انواع دام و طیور و زنبور عسل اقدام کرد.
وی یاد آور شد که نیاز خوراک دامی در اقلیم سرد و گرم و در دوران مختلف زیست آن ها اعم از بارداری و شیردهی تفاوت دارد و این احتیاجات باید برای دام های بومی هر منطقه شناسایی شود.
اسماعیل خانیان افزود: براین اساس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور در این زمینه شیوه نامه های منتشر کرده که متناسب با اقلیم و نیازهای خوراکی دامی ترسیم شده است .
وی اظهار داشت: یکی از بهترین مواد خوراکی که روی آن برنامه مناسب نبود پسماندهای کشاورزی بود که می توان به پسماند چغندر قند، سرشاخه های نیشکر و بقایای کلزا اشاره کرد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: این موسسه در طول 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی توانسته این پسماندها و خوراک های به دست آمده از آن ها را شناسایی و میزان استفاده هر کدام در غذای دام و تعیین درصد جیره غذایی مشخص کند.
وی اضافه کرد: دانش فنی ما برای هر کدام از پسماندها و با توجه به منطقه مورد نظر، بر اساس نیاز شرکت یا دامدار وجود دارد.

***تولید چهارهزار تن خوراک دام از سرشاخه نیشکر
اسماعیل خانیان با بیان اینکه تولید اصلی نیشکر در خوزستان انجام می شود، گفت: خوراک مناسب دامی با استفاده از دانش فنی بومی از سرشاخه های نیشکر توسط موسسه تحقیقات علوم دامی تولید شد که متعاقب آن بخش خصوصی دراستان خوزستان کارخانه تولید خوراک دام راه اندازی کرد.
وی افزود: پیش بینی تولید 100 هزار تن خوراک دام از این پسماندها دیده شده که اکنون حدود
چهارهزار تن تولید می شود و ا نتظار می رود در سال 98 این عدد به 50 هزار تن برسد.
اسماعیل خانیان اظهار داشت: همچنین با ضایعات خرما نیز یک کنسانتره خوب برای دام های پرواری و شیرده تولید می شود.
موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور از سال 1313 به منظور اصلاح نژاد دام کشور راه اندازی شده است.
اکنون در مناطقی از کشور پسماندهای کشاورزی پس از برداشت محصولات سوزانده می شود که علاوه بر آلودگی زیست محیطی با خساراتی به اراضی همراه است.
کارشناسان محیط زیست و جهاد کشاورزی بارها در این خصوص به کشاورزان هشدار داده اند.
6156/ 6155
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.