' علی بصیرپور ' روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، شرایط خشکسالی و کاهش شدید منابع آبی را در 50 سال اخیر بی سابقه دانست و افزود: میزان آب ذخیره شده در سد زاینده رود 144میلیون متر مکعب و حدود 10 درصد از حجم این مخزن است.
به گفته وی، میزان آب ذخیره شده در مخزن سد زاینده رود در اوایل فروردین پارسال 310 میلیون متر مکعب بود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان خاطرنشان کرد: میزان آب ذخیره شده در سد زاینده رود نسبت به مشابه سال قبل 55 درصد و در مقایسه با متوسط بلند مدت (دوره 44 ساله) 80 درصد کاهش یافته است.
بصیرپور تصریح کرد: کل آب ورودی به حوضه آبریز زاینده رود از ابتدای سال آبی (مهر سال 96) تاکنون 170 میلیون متر مکعب بوده است در حالیکه در مدت مشابه سال قبل 462 میلیون متر مکعب بود.
وی میزان بارش در ایستگاه هواشناسی چلگرد واقع در چهارمحال و بختیاری به عنوان منبع اصلی سد زاینده رود از ابتدای سال آبی جاری تاکنون را 430 میلی متر اعلام کرد و افزود: متوسط بارش ها در این منطقه باید یکهزار و 400 میلی متر باشد اما کاهش شدید بارش ها شرایط نامناسبی را رقم زده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه این شرایط بحرانی و خشکسالی برای سایر ایستگاه های هواشناسی و سنجش بارش ها وجود دارد، ادامه داد: این شرایط باعث شده که سال آبی جاری (تا مهر 97) بسیار بحرانی شود.
وی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب تاکید کرد که در چنین شرایطی بطور قطع، امکان بازگشایی زاینده رود تا پایان سال آبی امسال (مهر 97) امکانپذیر نیست.
بصیرپور تاکید کرد: افت شدید برای سایر دخیر آبی در سدهای استان اصفهان از جمله آخچه ( منطقه فریدن در غرب استان)، خمیران (منطقه تیران و کرون) حنا و قره قاچ (در منطقه سمیرم) نیز وجود دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اهمیت تداوم طرح هایی نظیر ساماندهی بستر زاینده رود، توقیف و پلمب چاه های غیر مجاز و تعادل بخشی آب های زیر زمینی، گفت: طرح ساماندهی بستر زاینده رود به منظور جلوگیری از هدر رفت آب، امسال در منطقه غرب اصفهان اجرا می شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان اضافه کرد: امسال همچنین قرار است حدود 2 هزار حلقه چاه غیر مجاز در این استان اصفهان توقیف و پلمب شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت یک 1.4 میلیارد متر مکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در 110 کیلومتری غرب اصفهان بر روی رودخانه زاینده رود قرار دارد، سد قوسی، سد تنظیمی، نیروگاه، ایستگاه، پمپاژ اصلی، ایستگاه پمپاژ تکمیلی و حوضه آبریز از جمله تاسیسات این مجموعه به شمار می رود.
زاینده‌ رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به طول 350 کیلومتر است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود 200 کیلومتر پیش می‌ رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
حوضه زاینده رود از اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت تحت پوشش این حوضه در استان اصفهان و هفت درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
ت/6020 / 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.