به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بیستمین جلسه ی کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با محوریت ستاد نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب و با حضور مسئول تشکیل ستاد ویژه احیاء زاینده رود و مدیرکل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان برگزار شد.

قلمکاری: در قالب یک کارگروه راهبردی ، استانداری اصفهان را برای نجات زاینده رود همراهی می کنیم

حمیدرضا قلمکاری در این جلسه با بیان اینکه موضوع آب یک موضوع بین بخشی است و همه نهادهای تاثیر گذار باید در این زمینه همکاری ویژه داشته باشند، اظهار داشت: به این منظور از سال 94 طرحی به عنوان «ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب» در اتاق بازرگانی اصفهان مطرح شد که در ادامه و با تلاش های صورت گرفته توانستیم دفتر این ستاد را در محل اتاق دایر کنیم.

وی با ابراز خرسندی از تصمیم استاندار جدید اصفهان در خصوص ایجاد ستاد نجات زاینده رود افزود: بر اساس تعاملات صورت گرفته ، برای آنکه میان اتاق بازرگانی و استانداری اصفهان که مجری ستاد نجات زاینده رود است، هم افزایی بیشتری ایجاد شود در نظر داریم یک دبیرخانه ی دائمی ستاد نجات زاینده رود را در اتاق بازرگانی اصفهان ایجاد و در قالب یک کارگروه راهبردی ، استانداری اصفهان را برای نجات زاینده رود بیش از پیش همراهی کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه بخش کشاورزی در استان به دلیل تغییرات اقلیمی و برخی سوء مدیریت ها، از جمیع جهات دچار ریاضت و انقباض شده است، گفت: سهم مصرف آب کشاورزی استان اصفهان بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی 63 و نیم درصد است در حالی که در بسیاری از محافل سهم این بخش را بیش از 90 درصد اعلام می کنند.

وی در خصوص توسعه کشت نیز تصریح کرد: توجه به نسل آینده لازمه هرگونه توسعه ای است و ما در استان اصفهان نه تنها توسعه کشاورزی نداشته ایم، بلکه سطح زیر کشت هم 23 درصد کاهش داشته و به تبع آن میزان برداشت های آب در بخش کشاورزی نیز تقلیل یافته است.

وی با بیان این که کمبود بارش های کشور در 48 سال گذشته بی سابقه بوده است، ادامه داد : شرایط جدید ایجاب می کند به سمت فناوری های روز دنیا در بحث کشاورزی و معیشت جایگزین برای کشاورزان باشیم که اتاق بازرگانی فعالیت در این زمینه ها را وظیفه ی ذاتی خود می داند.

رئیس کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با ابراز تاسف از اینکه از سال 86 تا 95 تنها 25 ماه آب در رودخانه زاینده رود جاری بوده است، گفت: در سال آبی 85-86 میزان 82 درصد از منابع آب استان در اختیار بخش کشاورزی قرار می گرفت اما در سال زراعی 94-95 این میزان به 63 درصد کاهش داشته است.

سهل آبادی : تحصن کشاورزان آب به آسیاب دشمن می ریزد باید به فکر اشتغال باشیم

سید عبدالوهاب سهل آبادی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان بحث اشتغال برای کشاورزان شرق اصفهان را از برنامه ی های اتاق بازرگانی دانست و گفت: تحصن کشاورزان به جز اینکه آب به آسیاب دشمن می ریزد فایده ای ندارد و لازم است در خصوص وضعیت موجود کشور از نظر آب ؛ توضیحات بیشتری برای مردم این منطقه ارائه گردد .

وی تعامل اتاق بازرگانی با ستاد نجات زاینده رود را برای مقابله با معضلات آبی استان بسیار ضروری خواند و ادامه داد: تشکیل تعاونی ها و احداث نیروگاه های خورشیدی و بادی در منطقه ی شرق اصفهان از جمله طرح هایی است که می تواند در بحث اشتغال بسیار موثر باشد

ساختار ملی و استانی ستاد نجات زاینده رود در حال شکل گیری است

محمد علی طرفه، مشاور استاندار و مسئول تشکیل ستاد ویژه احیاء زاینده رود در این جلسه با بیان اینکه نیازمند ارتباط بیشتر با کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان هستیم اظهار داشت : ضروری است با توجه به مسائل و مشکلات حوضه ی آبریز زاینده رود ، مسائل این حوضه در سطح ملی بررسی شود ؛ ولی لازمه ی این اقدام ایجاد یک تشکل استانی قوی است که بتوانیم هم در اجرای مصوبات موفق باشیم و هم بتوانیم مسائل این حوضه را تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.

وی با بیان اینکه ساختار ملی و استانی "ستاد نجات زاینده رود در حال شکل گیری است" گفت : بخش ها و نهاد های مختلف نظیر اتاق بازرگانی ، اساتید دانشگاه ، کشاورزان ، صنعتگران ، سمن ها و دستگاه های دولتی هرکدام بر اساس ضوابط و دغدغه ی خود در راستای تبیین و پیگیری مسائل زاینده رود فعالیت هایی دارند اما برای هم افزایی و موفقیت لازم است این فعالیت ها شکل منسجم تری به خود بگیرد.

محمدعلی طرفه با بیان اینکه در دهه های اخیر مسائل فراوانی در خصوص مصارف و منابع حوضه ی آبریز زاینده رود مطرح گردیده است افزود: برخی هجمه های مطالعاتی علیه فعالیت های حوضه زاینده رود شروع شده و ما نتوانسته ایم به جا و مناسب آن ها را تبیین کنیم و به همین خاطر شاهد بروز مشکلات بسیاری بوده ایم.

وی  مدیریت منابع و مدیریت تقاضا را دو محور اساسی در حوضه ی آبریز زاینده رود دانست و تاکید کرد : ما خواستار آن هستیم که اتاق بازرگانی اصفهان و کمیسیون کشاورزی ،آّب و محیط زیست با استفاده از ظرفیت های خود در این بخش ها ما را یاری دهد.

میر محمد صادقی: ناچار به اجرای تصمیمات سخت افزاری در حوضه های آبریز کشور هستیم

مسعود میر محمد صادقی مدیر مدیرکل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان با تاکید بر این که دیگر نباید از واژه بحران خشکسالی استفاده کنیم گفت: توجه به تغییر اقلیم ، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و به جای مقابله با این پدیده خود را با آن سازگار کنیم.

وی با بیان اینکه در 50 سال گذشته 2 درجه افزایش حرارت را در کشور شاهد بوده ایم و متناسب با آن 1/1 میلیمتر در هر سال کاهش بارش داشته ایم اظهار داشت : اگرچه مسئولیت کلی مدیرت آب کشور بر عهده ی وزارت نیرو است اما باید توجه داشت که آب یک مساله مشترک میان بخش های مختلف دولت است و همه ی دستگاه های ذی ربط باید نسبت به مدیریت صحیح آن همکاری ویژه ای داشته باشند.

میر محمد صادقی با اشاره به اینکه امروزه کشورهای آفریقایی توانسته اند با گفت و گو مسائل و مشکلات آبی را بین خود حل و فصل کنند اظهار داشت : ما نیز در ایران ناگزیر به تغییرات و اعمال تصمیمات در حوضه های آبی مختلف هستیم که باید با گفتگوی سازنده این مسائل را پشت سر بگذاریم.

وی تصمیمات در خصوص آب را شامل دو بخش سخت افزاری ، نظیر انتقال های بین حوضه ای و بخش نرم افزاری شامل مشارکت همه ی ذینفعان و شفاف سازی دانست و ادامه داد : هم اکنون کارهای سخت افزاری در حال اجرا سه پروژه ی تونل کوهرنگ سه ، بهشت آباد و انتقال از خلیج فارس است که هرکدام موافقان و مخالفان زیادی دارد و بر این اساس لازم است تا اقدامات نرم افزاری را برای رسیدن به نتیجه دنبال کنیم.

 سیاست های نادرست کلان کشور هنوز عامل بروز بسیاری از مشکلات است

لطف الله ضیائی نائب مسئول کمیته ی آب اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه بسیاری ازمشکلات امروز ما در بخش کشاورزی ،آب و محیط زیست ناشی از سیاست ها و برنامه های نادرست کلان کشور است گفت : نباید تمام مشکلات امروز زیست محیطی و کشاورزی کشور را ، ناشی از تغییرات اقلیمی بدانیم بلکه باید بپذیریم بسیاری از مشکلات و معضلات امروز ناشی از تصمیمات نادرست و مدیریت اشتباه است که متاسفانه هنوز هم ادامه دارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگرچه طرح تعادل بخشی آبخوان ها امری اصولی است ولی این طرح کلان دارای نقیصه هایی است و به همین علت نمی تواند مشکل کشور را در این زمینه حل کند.

ضیائی تخصیص یارانه ی حامل های انرژی به کشاورزان را از دیگر قوانین نادرست عنوان و افزود : 90 درصد هزینه های پمپاژ آب به صورت یارانه به کشاورزان تعلق می گیرد که این خود باعث افزایش برداشت ها از منابع آب است و در مواردی سبب می شود تا کشاورزان در بالادست سد زاینده رود حتی تا ارتفاع 600 متر آب را پمپاژ کنند.

نائب مسئول کمیته ی آب ، توسعه باغات در 500 هزار هکتار از اراضی شیب دار را یکی دیگر از طرح های کلان نادرست کشور اعلام و افزود: طرح حمایت از آبیاری های نوین نیز به دلیل اینکه در میزان برداشت ها تغییری ایجاد نمی کند نمی تواند در مدیریت مصارف اثر گذار باشد و این طرح صرفا توسعه ی کشاورزی را در پی دارد.

 

46

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 852185
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.